Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστές τα ρεβίθια, είναι μια σαλάτα πασπαρτού που μπορείς να σερβίρεις σε τραπέζι με φίλους και την επόμενη μέρα να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο.

Οι σαλάτες είναι ιδανικό γεύμα για το γραφείο – είναι υγιεινές, χορταστικές, δεν βαραίνουν το στομάχι και μεταφέρονται εύκολα. Όταν μάλιστα περιέχουν και κάποιο όσπριο, τότε γίνονται ένα πλήρες γεύμα. Σήμερα, σας προτείνουμε μία λαχταριστή σαλάτα, στην οποία πρωταγωνιστούν τα ρεβίθια.

Τα ρεβίθια συνοδεύουν το αβοκάντο και τη φέτα, σε έναν γευστικό συνδυασμό που θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης σαλάτας συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι μπορείς να την απολαύσεις σε ένα τραπέζι με φίλους και όση περισσέψει να την πάρεις την επόμενη μέρα μαζί σου στο γραφείο.

σαλάτα με ρεβίθια
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Συνταγή για σαλάτα με ρεβίθια, αβοκάντο, φέτα και ντομάτα

  • Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Vegetarian

σαλάτα με ρεβίθια
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για 2 μερίδες

  • 400 γρ. ρεβίθια στον ατμό, συσκευασμένα
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για τη σος

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σος και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.