Καρολίνα Δωρίτη

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ WRAP

Ελαφριά, δροσερή και ευχάριστη στη γεύση, αυτή η σαλάτα με κοτόπουλο είναι χαμηλή σε λιπαρά, ενώ αποτελεί ένα θρεπτικό και ισορροπημένο γεύμα.

Οι σαλάτες με κοτόπουλο μου αρέσουν γιατί τρώγονται κάλλιστα ως κυρίως γεύμα. Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι ότι συχνά είναι «λουσμένες» με έτοιμες κρεμώδεις σάλτσες με αρκετά λιπαρά.

Στη σαλάτα με κοτόπουλο που ετοιμάζουμε εδώ δίνουμε έναν πιο τροπικό χαρακτήρα. Συνδυάζουμε ανανά με σταφύλια, ραπανάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αβοκάντο, μαρούλι άισμπεργκ, κόλιανδρο και μαύρο σουσάμι.

Το ντρέσινγκ της γίνεται με γιαούρτι, ελάχιστο λάδι, φρέσκο τζίντζερ, λάιμ και σιρόπι αγαύης.

Μπορούμε να βάλουμε τη σαλάτα και σε σάντουιτς ή wraps. Μπορούμε επίσης να την ετοιμάσουμε με κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει, είτε ψητό είτε βραστό.

Συνταγή για τροπική σαλάτα με κοτόπουλο

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Gluten-free

σαλάτα κοτόπουλο
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 4 μερίδες

  • ½ μαρούλι άισμπεργκ, χοντροκομμένο (το κόβουμε σταυρωτά και σχηματίζονται περίπου τετράγωνα)

άισμπεργκ
Καρολίνα Δωρίτη

  • 250 γρ, σταφύλια άσπρα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση

σταφύλια
Καρολίνα Δωρίτη

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, λεπτοκομμένα
  • 3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

ραπανάκια
Καρολίνα Δωρίτη

  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γρ. ανανάς φρέσκος, κομμένος σε κυβάκια
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος, χοντροκομμένος
  • 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι, και το βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβουμε σε κυβάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σταφύλια, τον ανανά, τα ραπανάκια, το κρεμμυδάκι, το αβοκάντο και το κοτόπουλο. Στύβουμε το μισό λάιμ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τοn κόλιανδρο και το άισμπεργκ.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε το γιαούρτι με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, το ξύσμα, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το σιρόπι αγαύης, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

σαλάτα κοτόπουλο
Καρολίνα Δωρίτη

Προσθέτουμε το σουσάμι και σερβίρουμε.