Καρολίνα Δωρίτη

ΑΝ ΘΕΣ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΕΠΟΝΙ ΣΕ ΜΟΝΟ 15 ΛΕΠΤΑ

Ένα αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, το πεπόνι, γίνεται η βάση για μια πανάλαφρη και δροσερή μους χωρίς ζάχαρη.

Το καλοκαίρι πάντα ψάχνω ιδέες για εύκολα, δροσερά και ελαφριά γλυκά, στα οποία να πρωταγωνιστούν αγαπημένα φρούτα που είναι στην εποχή τους. Το πεπόνι είναι ένα από αυτά και έχει πολλά οφέλη. Είναι π.χ. πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για δίαιτες απώλειας βάρους και για διαβητικούς.

Επειδή το πεπόνι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες, αφού μας ενυδατώνει. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή ηλεκτρολυτών, γι’ αυτό και το συνιστούν σαν σνακ πριν και μετά τη γυμναστική.

Εδώ ετοιμάζω μια ελαφριά μους την οποία πραγματικά λατρεύω, με φρέσκο πεπόνι και γιαούρτι στραγγιστό. Δεν βάζω καθόλου ζάχαρη, ενώ ως γλυκαντικό προσθέτω λίγο σιρόπι αγαύης – το οποίο μπορούμε και να αποφύγουμε τελείως αν προτιμάμε, αρκεί το πεπόνι μας να είναι ωραίο και γλυκό.

μους πεπόνι
Καρολίνα Δωρίτη

Χρησιμοποιούμε ζελατίνη για να δέσουμε το γλυκό μας εύκολα και σωστά. Αν ακολουθούμε χορτοφαγική ή vegan διατροφή, μπορούμε αν θέλουμε να την αντικαταστήσουμε με ένα φυτικό υποκατάστατο. Αρωματίζω τη μους με φρέσκο βασιλικό και λίγη βανίλια.

Το γλυκό αυτό γίνεται με λίγα και εύκολα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό, με αέρινη υφή και πολύ εύγεστο! Δοκιμάστε το!

Συνταγή για μους πεπόνι

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Gluten-free | Χωρίς ζάχαρη

μους πεπόνι
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 6 μπολ/ποτήρια

  • 730 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 φακελάκια ζελατίνη (20 γρ.)
  • 6-8 φυλλαράκια βασιλικού
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το κομμένο πεπόνι, τον βασιλικό, τη βανίλια και το σιρόπι αγαύης. Χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθεί.

Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη τελείως – προσέχουμε η φωτιά να είναι πολύ χαμηλή!

μους
Καρολίνα Δωρίτη

Αδειάζουμε τη ζελατίνη στο μπλέντερ και τη χτυπάμε με τον χυμό πεπόνι.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα με απαλές κινήσεις το γιαούρτι.

Θέλουμε η μους να μείνει αφράτη, οπότε ανακατεύουμε απαλά και με υπομονή μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μπολάκια/ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει η μους για τουλάχιστον 1 ώρα.

μους πεπόνι
Καρολίνα Δωρίτη

Αν θέλουμε, διακοσμούμε με λίγο φρέσκο πεπόνι και φύλλα βασιλικού.