iStock

ΦΤΙΑΞΕ ΣΤΟ AIR FRYER ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ «ΤΑΡΤΑ» ΜΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ

Με τη βοήθεια του air fryer, αναβαθμίζουμε μια απλή ομελέτα φούρνου σε πεντανόστιμη «τάρτα», ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα.

Δεν συνηθίζω να μαγειρεύω πράγματα που χρειάζονται χρονοβόρα διαδικασία και εκτενές πλύσιμο συσκευών. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μαγειρεύω καν τα αγαπημένα μου φαγητά αν τα έχω καταγράψει στη λίστα των μπελαλίδικων. Έτσι, αναζητώ συνέχεια σύντομες και θρεπτικές συνταγές, ενώ τιμώ όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να ετοιμάσουν τα γεύματα μου χωρίς κίνδυνο και να μου «θυμίζουν» πότε τελειώνει το ψήσιμο. Έχω και air fryer, και ηλεκτρική ρυζιέρα, που θα βρεις σε κάθε σπίτι όπου μένει Ασιάτης (δηλαδή, κάποια δισεκατομμύρια στον πλανήτη).

Για να ακολουθήσεις την πολύ απλή, αλλά χορταστική και θρεπτική συνταγή που ακολουθεί, θα χρειαστείς ένα air fryer. Προφανώς η δουλειά γίνεται και στο φούρνο, αλλά στη φριτέζα αέρος όλα γίνονται πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

Εν πάση περιπτώσει, αν δεν έχεις αγοράσει ακόμα air fryer, βάλε την τορτίγια στη στρογγυλή φόρμα που ψήνεις τα κέικ, για να επιτύχεις το επιθυμητό οπτικό αποτέλεσμα.

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείς:

  • 1 μεγάλη τορτίγια (κάνε έναν κόπο και πάρε ολικής αλέσεως)
  • σπανάκι (σε κατεψυγμένο, είναι υπεραρκετές δυο μπάλες)
  • 4 αβγά
  • μια κούπα ντοματίνια
  • λίγο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη μοτσαρέλα ή όποιο άλλο τυρί προτιμάς για τις πίτσες σου

Βάζεις την τορτίγια στο air fryer ή στη φόρμα του κέικ, εναποθέτεις από πάνω τα ντοματίνια αφού τα κόψεις στη μέση αν θέλεις, το σπανάκι και το τυρί.

Χτυπάς τα αβγά προσθέτοντας το γάλα, αλάτι και πιπέρι, και περιχύνεις με το μείγμα τα υλικά στην τορτίγια.

Στο air fryer ψήνεις για 20 με 25 λεπτά (μπορεί να θέλει και 25) στους 160 βαθμούς. Σε –προθερμασμένο– φούρνο θα χρειαστείς τον αέρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, τσέκαρε πως έχουν μαγειρευτεί τα αβγά βάζοντας στο μείγμα ένα μαχαίρι. Αν βγει λερωμένο, συνέχισε να ψήνεις. Καλή απόλαυση.