Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ LIGHT ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Αν θέλεις light μπιφτέκια φουλ σε πρωτεΐνη, έχεις δύο πολύτιμους συμμάχους: το κοτόπουλο και τη βρόμη.

Το μυστικό που κάνει αφράτα τα μπιφτέκια κοτόπουλο με βρόμη είναι ο συνδυασμός της ντομάτας με το ξύδι. Δεν νιώθεις την οξύτητα στη γεύση, αλλά το αποτέλεσμα είναι υπέροχα αέρινο και ζουμερό.

Για έξτρα τυρένια απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις μισή φέτα τυρί του τοστ πάνω από κάθε μπιφτέκι τα τελευταία 3 λεπτά ψησίματος.

Συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο με βρόμη

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Μερίδες: 2

μπιφτέκια κοτόπουλο
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά (για 8 μπιφτέκια)

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρόμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο.

Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο στους 170°C στον αέρα για 50 λεπτά (στα μισά τα γυρίζουμε).

Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.