ΚΑΝΕ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΣΝΑΚ ΣΤΟ AIR FRYER
Αν ψάχνεις για ένα νόστιμο, χορταστικό, υγιεινό και θρεπτικό σνακ, αυτά τα τραγανά και πικάντικα ρεβίθια στο air fryer θα καλύψουν τη λαχτάρα σου.
«Πρέπει να παραδεχτώ ότι μου αρέσει να τσιμπολογάω ανάμεσα στα γεύματα (ακόμα και όταν τσιμπολογάω σκέφτομαι το επόμενο σνακ). Αυτή είναι μια φοβερή συνταγή για να αντικαταστήσετε ένα μπολ με ξηρούς καρπούς: Φανταστικά τραγανά ρεβίθια, που μπορώ να τα φάω με τις χούφτες», γράφει ο Anthony Nathan, συγγραφέας του βιβλίου Air Fryer, 80 συνταγές για γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό (εκδόσεις Μίνωας).
Συμβουλεύει, μάλιστα, να προσθέσουμε αν μπορούμε (και θέλουμε) σκόνη γουασάμπι για έξτρα καυτερή γεύση. Αυτό βέβαια μπορούμε να το παραλείψουμε αν δεν μας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά.
Με αυτή τη συνταγή για τραγανά πικάντικα ρεβίθια αξιοποιούμε το αγαπημένο μας air fryer για την ετοιμασία ενός υγιεινού σνακ, εκτός από τα κλασικά πιάτα στα οποία είναι πολύ πιθανό να έχουμε γίνει πλέον ειδικοί. Γιατί η αλήθεια είναι ότι –με εξαίρεση συγκεκριμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζεις στο air fryer– η χρήση του είναι πολύ πρακτική!
Υλικά για 4 μερίδες πικάντικα ρεβίθια
- 400 γρ. στραγγισμένα ρεβίθια σε κονσέρβα
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. λάδι ή σπρέι λαδιού χαμηλών θερμίδων
- Χυμό από 1⁄2 λεμόνι
- Χυμό από 1⁄2 λάιμ
- Προαιρετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1-2 κ.γ. σκόνη γουασάμπι (αν μας αρέσουν τα καυτερά) ή σκόνη τσίλι
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε τα ρεβίθια με χαρτί κουζίνας, για να αφαιρέσουμε την υγρασία.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ψήνουμε στο air fryer στους 200°C για 13-14 λεπτά.
Ελέγχουμε πόσο τραγανά έχουν γίνει. Ίσως χρειαστεί να τα ψήσουμε λίγο περισσότερο, αναλόγως του πόσο τραγανά μας αρέσουν.