Εκδόσεις Πατάκη

ΓΕΥΣΗ CHEESEBURGER ΣΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ; ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μια πρωτότυπη και απολαυστική μακαρονάδα φούρνου cheeseburger, από τα χέρια του αγαπημένου σεφ Βαγγέλη Δρίσκα.

«Μαγειρεύω ατελείωτα χρόνια, σχεδόν έχω χάσει το μέτρημα. Όταν ήμουν μικρός και έλεγα αστειευόμενος στους δικούς μου πως θα γίνω σεφ, θα ταξιδεύω για να δοκιμάζω νέες γεύσεις και διάφορες κουζίνες και πως θα γράψω τα δικά μου βιβλία μαγειρικής, κανένας δεν μπορούσε να κατανοήσει το όραμά μου. Μετά από πολλά χρόνια όλα όσα είχα σχεδιάσει έγιναν πραγματικότητα». Με τα λόγια αυτά ξεκινάει το βιβλίο του «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο», ο αγαπητός Βαγγέλης Δρίσκας.

Σήμερα, μέσα από το βιβλίο αυτό επιλέγουμε μία συνταγή για μια πρωτότυπη μακαρονάδα φούρνου που λατρέψαμε κι ελπίζουμε να λατρέψεις κι εσύ.

Συνταγή για μακαρονάδα φούρνου cheeseburger

«Τα υλικά γι’ αυτό το πιάτο είναι παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τσίζμπεργκερ. Αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά και μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα και να μείνει στο ψυγείο μέχρι το τελικό μαγείρεμα», γράφει.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 500 γρ. ζυμαρικά μικρού σχήματος
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά
  • 2 ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες
  • πιπέρι

μακαρονάδα φούρνου
Εκδόσεις Πατάκη

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Ραντίστε τα με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και αδειάστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, ρίξτε μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι και ζυμώστε τον.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ καλά. Με ένα κουταλάκι ρίξτε μικρές ποσότητες από τον κιμά. Αφήστε τα κομμάτια του κιμά να σοταριστούν για 2-3 λεπτά και κατεβάστε το τηγάνι από την εστία. Αδειάστε τα μισοψημένα κομμάτια του κιμά στο πυρίμαχο σκεύος με τα ζυμαρικά.

Βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το τσένταρ, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και περιχύστε με αυτό τα ζυμαρικά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.

Πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.