Η ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΣΥΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ
Τα ψητά σύκα με φέτα και θυμάρι είναι ένα εποχικό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε οποιοδήποτε τραπέζι!
Με αυτή τη συνταγή νιώθω ότι «κλέβω» τον ενθουσιασμό όσων καλώ για φαγητό. Πριν από λίγες μέρες είχα κάνει ένα μεγάλο τραπέζι για 20 άτομα, με περισσότερα από 10 «ταψιά» με φαγητό, και όλοι σχολίαζαν τα ψητά σύκα με φέτα και θυμάρι. Η προσπάθεια που θα καταβάλλεις για αυτή τη συνταγή είναι μηδαμινή, αλλά η γεύση συγκλονιστική!
Είναι εκείνο το γλυκο-μελωμένο (και πολύ θρεπτικό) σύκο του Σεπτέμβρη που συνδυάζεται με την ουμάμι γεύση της ψητής φέτας και δημιουργείται ένα πραγματικό ποίημα. Το θυμάρι είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστής και πραγματικά πάει για... Όσκαρ! Όλα αυτά, σε 10 λεπτά προετοιμασίας. Αυτό το πιάτο είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζονται πολλά για να φτιάξεις κάτι που μένει αξέχαστο.
Tip: Τα σερβίρω πάντα με κρακεράκια ή φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.
Συνταγή για ψητά σύκα με φέτα και θυμάρι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά
- 10 σύκα ώριμα, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. φέτα, σε 2 μεγάλα κομμάτια
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα σύκα κομμένα στη μέση με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Προσθέτουμε τα κομμάτια φέτας ανάμεσα στα σύκα.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκορπίζουμε από πάνω τα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα σύκα και να πάρει χρώμα η φέτα.
Σερβίρουμε ζεστά, ιδανικά με τραγανό ψωμί.