iStock

ΚΑΝΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΓΛΥΚΟ

Αν στο ψυγείο σου έχεις φρούτα που μάλλον δεν θα καταναλώσεις, μην τα πετάξεις. Φτιάξε με αυτά ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό για τις καυτές μέρες που έρχονται.

Το έχουμε ξαναπεί: Συνήθως αγοράζουμε περισσότερα τρόφιμα από όσα καταναλώνουμε. Αποτέλεσμα; Σημαντικές ποσότητες από αυτά καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων και μαζί τα χρήματα που δαπανήσαμε (για να μην υπολογίσουμε τον χρόνο που ξοδέψαμε στα πέρα δώθε).

Την επόμενη φορά που θα σου περισσέψουν φρούτα ή που τα φρούτα στο ψυγείο θα είναι πολύ ώριμα για να τα φας, μπορείς να τα αξιοποιήσεις με έναν διαφορετικό τρόπο. Σου προτείνουμε να φτιάξεις με αυτά ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό, που θα σε βοηθήσει να αντέξεις τη ζέστη του καλοκαιριού. Έτσι, θα ικανοποιήσεις και την όρεξή σου για γλυκό, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις στα παγωτά περιπτέρου.

Δροσερό γλυκό με φρούτα

Υλικά για 2-4 μερίδες

  • 300 γρ. ώριμα φρούτα
  • 150 γρ. γιαούρτι ή γάλα

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

  • Τριμμένη μαύρη σοκολάτα
  • Ξύσμα καρύδας
  • Τριμμένοι ξηροί καρποί
  • Σπόροι
  • Βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου

iStock

Εκτέλεση

Ξεφλούδισε τα ώριμα φρούτα, αν χρειάζεται, και στη συνέχεια αφαίρεσε τυχόν μη βρώσιμα μέρη. Κόψε ό,τι έχει απομείνει σε κύβους 2 εκ. και άπλωσέ τους σε έναν δίσκο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Βάλε τον δίσκο στην κατάψυξη μέχρι τα κομματάκια φρούτων να παγώσουν. Στη συνέχεια, μετάφερέ τα σε ένα δοχείο, κλείσε το δοχείο και φυλαξέ το στην κατάψυξη.

Για να φτιάξεις το δροσερό γλυκό, ανακάτεψε περίπου 300 γρ. κατεψυγμένα φρούτα με 150 ml γιαούρτι ή γάλα (μπορεί να είτε είτε ζωικό είτε φυτικό) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτεις επιπλέον υγρά. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και να σερβίρεται εύκολα. Μην ξεχνάς κατά διαστήματα να ελέγχεις αν όλα τα φρούτα έχουν υποστεί επεξεργασία. Αυτό ήταν!

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να καταναλώσεις το παγωτό σου αμέσως. Μπορείς, βέβαια, να το καταναλώσεις και μέσα σε λίγες ώρες, αρκεί κάθε 30 λεπτά να το ανακατεύεις με ένα πιρούνι, ώστε να διατηρηθεί η λεία υφή του. Εναλλακτικά, διατήρησέ το στην κατάψυξη έως και έξι μήνες. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να το κόψεις και να το ανακατέψεις ξανά.