Καρολίνα Δωρίτη

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ (ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕΤΑ)

Θέλεις μια γρήγορη και έξυπνη συνταγή, που θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά και με ελάχιστο κόπο και μάζεμα μετά; Φτιάξε ζυμαρικά με ντοματίνια και καλαμπόκι στην ίδια κατσαρόλα!

Πλέον, όταν ψάχνω τελευταία στιγμή τι να ετοιμάσω στα γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί μετά να κάνω άλλη μισή ώρα λάντζα, η λύση στην οποία καταφεύγω είναι τα ζυμαρικά που γίνονται στην ίδια κατσαρόλα με τη σάλτσα τους. Όπως τα tortiglioni με ντοματίνια και καλαμπόκι, ένα πιάτο νοστιμότατο, που θα λατρέψουν ιδιαίτερα και τα παιδιά.

Σε μια τέτοια συνταγή δεν χρειαζόμαστε ούτε σουρωτήρι, αφού τα ζυμαρικά βράζουν μέσα στο νερό από το οποίο θα δημιουργηθεί η σάλτσα τους. Λόγω του ότι όλα βράζουν μαζί, η σάλτσα αποκτά κρεμώδη βελούδινη υφή.

Τα ζυμαρικά που προτιμώ για αυτή τη συνταγή είναι τα tortiglioni No 23, που μοιάζουν με μικρά ριγκατόνι. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε πένες ή φαρφάλες, που ταιριάζουν πολύ. Προσοχή μόνο στους χρόνους βρασίματος, γιατί δεν είναι ίδιοι για κάθε τύπο ζυμαρικού (δείτε και τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε πακέτο).

Κρέμα γάλακτος βάζουμε ελάχιστη και μπορείτε αν προτιμάτε να επιλέξετε με χαμηλά λιπαρά. Η κρέμα δένει ωραία τη σάλτσα και ενισχύει τη βελούδινη υφή.

Συνταγή για ζυμαρικά με ντοματίνια και καλαμπόκι

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
  • Vegetarian

ζυμαρικά
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 4 μερίδες

  • 380 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 350 γρ. ζυμαρικά tortiglioni Νo 23
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κλωναράκι βασιλικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 190 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 800 ml νερό βραστό
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε να αρωματίσει και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη δάφνη.

ντοματίνια
Καρολίνα Δωρίτη

Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν τα ντοματίνια και προσθέτουμε το καλαμπόκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ένα κλωναράκι φρέσκου βασιλικού και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

ζυμαρικά
Καρολίνα Δωρίτη

Προσθέτουμε και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε να μπουν τα tortiglioni στο νερό και βράζουμε με μισάνοιχτο καπάκι τα 5 πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια, βράζουμε χωρίς καπάκι περίπου για 10-12 λεπτά (ανάλογα και με τις οδηγίες του πακέτου), ανακατεύοντας που και ώστε για να ελέγχουμε σε τι φάση είναι τα ζυμαρικά και να μην κολλάνε στον πάτο.

ζυμαρικά
Καρολίνα Δωρίτη

Σε περίπτωση που χρειάζονται λίγο επιπλέον νερό, προσθέτουμε ενώ ανακατεύουμε.

Δύο λεπτά πριν λήξει ο χρόνος, δοκιμάζουμε αν χρειάζονται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

ζυμαρικά
Καρολίνα Δωρίτη

Αφού περάσει ο χρόνος δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά και αναλόγως αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση πρέπει να έχουν απορροφήσει το περισσότερο υγρό και να έχει δημιουργηθεί μια ζουμερή σάλτσα.

Αφαιρούμε τη δάφνη και τον βασιλικό και ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι, λίγο φρέσκο βασιλικό και επιπλέον τυρί για το σερβίρισμα.