Εκδόσεις Πατάκη

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΠΑΓΓΕΤΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ

Συνδυάζεται η πίτσα με το σπαγγέτι; Κι όμως, συνδυάζεται σε αυτήν την μοναδική συνταγή του γνωστού σεφ Βαγγέλη Δρίσκα.

«Τα τελευταία 15 χρόνια που μαγειρεύω για τις τηλεοπτικές μου εκπομπές, ανακάλυψα την χαρά του να μαγειρεύεις καθημερινό φαγητό, άλλες φορές πιο comfort, άλλες φορές πιο δημιουργικό. Διαπίστωσα πως ακόμη και το πιο απλό πιάτο, αν το μαγειρέψεις με τον σωστό τρόπο και τα σωστά υλικά, μπορεί να είναι συγκλονιστικό.

»Έτσι, γεννήθηκε η απενοχοποίηση μέσα μου και αποφάσισα να μοιραστώ με τους αναγνώστες συνταγές που είναι δοκιμασμένα πετυχημένες. Χωρίς πολλά έξτρα, χωρίς εντυπωσιασμούς στην παρουσίαση, αλλά με συνταγές που στην περιγραφή τους περικλείουν όλη τη γνώση που χρειάζεται για τέλειο αποτέλεσμα», μου είχε πει λίγο καιρό πριν σε συνέντευξή του ο γνωστός σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, με αφορμή το βραβευμένο βιβλίο του Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο (εκδόσεις Πατάκη).

Από το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μια πρωτότυπη συνταγή, που συνδυάζει την πίτσα με το σπαγγέτι.

Πίτσα σπαγγέτι

«Πολλές φορές, όταν δυσκολεύεστε να διαλέξετε ανάμεσα στην πίτσα και στο σπαγγέτι, ειδικά όταν έχετε παιδιά, η πρότασή μου είναι: πίτσα με βάση σπαγγέτι. Ωραία ιδέα, εύκολο μαγείρεμα, δυνατή γεύση. Είμαι σίγουρος πως, αν τη δοκιμάσετε, θα την καθιερώσετε».

Εκδόσεις Πατάκη

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα
  • 10 φέτες μπέικον
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού σε νιφάδες

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίστε τα. Ραντίστε τα με ελαιόλαδο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες, σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά και αλατίστε τα.

Ψιλοκόψτε τις φέτες του μπέικον και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση.

Βάλτε σε ένα μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά και ρίξτε τα αβγά χτυπημένα και το αλεύρι. Ανακατέψτε τα και στρώστε τα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο περίπου 36 εκατοστά, πάνω σε λαδόκολλα για να τα ξεφορμάρετε εύκολα.

Απλώστε πάνω στα μακαρόνια το τριμμένο τυρί γκούντα, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και το μπέικον. Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε στον αέρα και στις αντιστάσεις στους 200οC για 15-20 λεπτά.