Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

Οι σάλτσες ψητών λαχανικών απογειώνουν ένα πιάτο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης και θα μας θυμηθείτε!

Αυτή η εκδοχή σάλτσας με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και φέτα καταφέρνει να προσφέρει κάτι παραπάνω από ότι ένα απλό πιάτο. Είναι η ένταση της γεύσης από τις καψαλισμένες πιπεριές, η οξύτητα της ντομάτας, το άρωμα του σκόρδου, η γλύκα του κρεμμυδιού και στο τέλος, η αλμυρή, βελούδινη αντίθεση της φέτας που λιώνει ελαφρώς πάνω στο καυτό ζυμαρικό.

Οι σάλτσες ψητών λαχανικών είναι ανώτερες από κάθε άλλη συνταγή χάρη στην ουμάμι αίσθηση που δίνει ο φούρνος. Τα λαχανικά καραμελώνουν κι αποκτούν μια νέα διάσταση γευστικά. Χτυπάω τα λαχανικά όλα μαζί στο μπλέντερ με λίγο νερό από τα ζυμαρικά – αυτό βοηθάει να γίνει η σάλτσα πιο μεταξένια. Δεν θέλει πολλά – μόνο καλά υλικά και καλό ανακάτεμα.

Όταν έρχεται η ώρα του σερβιρίσματος, απλώς προσθέτω θρυμματισμένη φέτα από πάνω. Είναι σημαντικό να διαλέξεις μια καλή φέτα που να έχει σπιρτάδα και ένταση. Άλλωστε, οι συνταγές με λίγα και απλά υλικά ξεχωρίζουν πάντα όταν η πρώτη ύλη έχει ποιότητα.

Συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα ψητής πιπεριάς

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

ζυμαρικά με σάλτσα ψητής πιπεριάς
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 3-4 φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 200°C) για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα λαχανικά, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις
οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνουμε.

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε τις ψητές πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το νερό
από τα ζυμαρικά. Πολτοποιούμε καλά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.

Βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα βρασμένα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και τη φέτα θρυμματισμένη από πάνω.