Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΕ ΜΟΝΟ 5 ΥΛΙΚΑ

Μια πανεύκολη συνταγή για λαχταριστό γιαουρτογλυκό, που ετοιμάζεται σε ένα πεντάλεπτο και μπαίνει στο φούρνο.

Γιαούρτι, μέλι και αβγά συνθέτουν την πιο απλή συνταγή, για ένα λαχταριστό γιαουρτογλυκό που θα σε κερδίσει με τη γεύση του. Φουλ στην πρωτεΐνη και χαμηλό σε θερμίδες, γίνεται με 5 μόνο υλικά, ενώ θα σου πάρει λιγότερο από 5 λεπτά να το προετοιμάσεις και άλλα 35-40 λεπτά στο φούρνο.

Tip: Ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το κορν φλάουρ για να μην βυθιστούν στη βάση του γλυκού κατά το ψήσιμο.

Συνταγή για γιαουρτογλυκό φούρνου χωρίς ζάχαρη

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Vegetarian | Gluten-free

γιαουρτογλυκό
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5-10%
  • 4 αβγά
  • 150 γρ. μέλι
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τα αβγά και το μέλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

γιαουρτογλυκό
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το κορν φλάουρ.

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας στο μεγαλο μπολ και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με διάμετρο 15 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

Μόλις βγει από το φούρνο, αφήνουμε το γιαουρτογλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να ξεφουσκώσει ελαφρώς.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

γιαουρτογλυκό
Γαβριήλ Νικολαΐδης