ΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ

Πόσα μελομακάρονα έχεις στο σπίτι μετά τα Χριστούγεννα; Φτιάξε με αυτά ένα υπέροχο, σοκολατένιο μωσαϊκό, με ελάχιστα επιπλέον υλικά, για να υποδεχτείς την Πρωτοχρονιά όπως της αξίζει: με κάτι καινούργιο!

Για τα μελομακάρονα, το πιο αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων, υπάρχουν άπειρες συνταγές και ευτυχώς έχουμε εναλλακτικές να τα απολαμβάνουμε είτε χωρίς ζάχαρη, είτε χωρίς γλουτένη, είτε με λίγο είτε με πολύ σιρόπι και, ναι, έχει νόημα να τα κάνουμε light, αλλά εξίσου απολαυστικά.

Και τα καλά με τα μελομακάρονα δεν σταματούν εδώ, αφού σε σχέση με τους κουραμπιέδες, το άλλο χριστουγεννιάτικο γλυκό, φαίνεται ότι είναι πιο υγιεινά, χάρη στα συστατικά τους. Το μοναδικό ίσως πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι με έναν περίεργο τρόπο το σπίτι γεμίζει και εσύ νιώθεις την... υποχρέωση να τα καταναλώσεις.

Αν όμως θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο, για να αξιοποιήσεις τα γλυκά που έχουν μείνει και να έχεις ένα «φρέσκο» κέρασμα για φίλους και συγγενείς την Πρωτοχρονιά και τις πρώτες μέρες του χρόνου, σου έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απίθανο μωσαϊκό.

Σοκολατένιο μωσαϊκό από μελομακάρονα

Μέσα σε λίγα λεπτά, με λίγα μόνο επιπλέον υλικά, που κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις ένα μωσαϊκό από σπασμένα μελομακάρονα και να το φυλάξεις στην κατάψυξη, ώστε να διατηρηθεί αρκετές μέρες.

Στο παρακάτω βίντεο, δες τη συνταγή και την εκτέλεσή της.