iStock

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΕ ΜΗΛΑ

Οι φλογέρες με μήλα γίνονται πανεύκολα και είναι ένα γλυκό που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

Τα μήλα είναι ένα φρούτο που πρωταγωνιστεί σε πολλές συνταγές για γλυκά, όπως τα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλο ή τα πολύ απλά French toast muffins. Γενικά είναι ένα υλικό εύκολο στη διαχείρισή του και μπορείς ακόμα και να τα αποξηράνεις για ένα υγιεινό σνακ.

Ο σεφ Ιάκωβος Απέργης προτείνει μια πανεύκολη συνταγή για φλογέρες με μήλα στο βιβλίο του «Συνταγολόγιο – Μαγειρική και υγεία».

«Η μαγειρική είναι τέχνη και, όπως όλες οι τέχνες, υπηρετεί πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο», σημειώνει ο ίδιος στην εισαγωγή του. «Για τους περισσότερους από εμάς, το φαγητό και η γεύση είναι δεδομένα στη ζωή μας. Κι όμως, ορισμένοι συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να τα απολαύσουν λόγω κάποιας ασθένειας που δυσκολεύει βασικές λειτουργίες όπως η μάσηση και η κατάποση της τροφής».

ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ
Εκδόσεις Καλέντης

Όλες οι συνταγές που προτείνει στις σελίδες του ο σεφ Ιάκωβος Απέργης –ο οποίος έχει βραβευτεί για την προσφορά του στο νοσοκομειακό φαγητό – διατηρούν τη γεύση τους ακόμα και αλεσμένες!

Το ίδιο ισχύει και για τις φλογέρες με μήλα, ακολουθώντας τις οδηγίες στο τέλος της συνταγής.

φλογέρες με μήλα

Συνταγή για φλογέρες με μήλα

Υλικά για 20 φλογέρες

  • 200 γρ. φύλλα κρούστας
  • 4 μήλα (640 γρ. περίπου, χωρίς τη φλούδα)
  • 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αφού έχουμε καθαρίσει τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια.

Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες.

Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Βάζουμε αρκετή γέμιση και το τυλίγουμε κατά μήκος, σαν φλογέρα.

Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις ψηθούν, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και προαιρετικά τρούφα σοκολάτας.

Αν θέλουμε το γλυκό να είναι πιο εύκολο στη μάσηση, μπορούμε να κόψουμε κάποια φύλλα κρούστας τετράγωνα και να τα ψήσουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Για το σερβίρισμα, σε ένα πιάτο τοποθετήστε το ψημένο φύλλο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη γέμιση από μια έτοιμη φλογέρα.

Αν επιβάλλεται να γίνει πολτοποίηση και χρειάζεται να γίνει πιο ρευστό το μείγμα, ο χυμός πορτοκαλιού ή μήλου είναι ιδανική επιλογή!