UNSPLASH

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ

Αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να παραμείνεις ενυδατωμένος και γεμάτος ευεξία ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του έτους; Διάβασε τον τρόπο στο κείμενο που ακολουθεί.

Αν σκεφτούμε τους αμέτρητους παράγοντες που συμβάλλουν στην ευεξία μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι λίγοι είναι εκείνοι που παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο όσο το πόσιμο νερό. Το νερό συμβάλλει καταλυτικά στη θωράκιση της υγείας μας ενώ θεωρείται ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας απέναντι στη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Από προσωπική εμπειρία θα πω ότι από τότε που ξεκίνησα να δίνω σημασία στην ποσότητα και την ποιότητα του νερού που καταναλώνω έχω δει σημαντική διαφορά στην καθημερινότητά μου. Όχι μόνο δεν νιώθω πλέον αφυδατωμένη, αλλά αισθάνομαι περισσότερη ευεξία και καλύτερη λειτουργία ζωτικών οργάνων, όπως αυτή του εντέρου και του στομάχου, ενώ παράλληλα έχω απαλλαχθεί από δυσάρεστες καταστάσεις όπως ο πονοκέφαλος που μπορεί να μου προκαλούσε η ζέστη ή η κούραση.

Δεν είναι, όμως, όλα τα νερά το ίδιο ευεργετικά, όπως μπορεί –λανθασμένα– να πιστεύουμε. Υπάρχει μια ποικιλία παραγόντων που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν επιλέγουμε νερό για εμάς και την οικογένειά μας. Προσωπικά, μετά από εκτεταμένη έρευνα και αφού έψαξα πολύ για να βρω ένα φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό που να μου ταιριάζει, κατέληξα στο AQUA Carpatica, το οποίο αναβλύζει μέσα από τα δάση των Καρπαθίων Όρων, την «πατρίδα» των φυσικών μεταλλικών νερών παγκοσμίως. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νερό αυτό μέχρι στιγμής έxει αποσπάσει 88 διακρίσεις κυρίως για την ποιότητά του και τη γεύση του.

Τι είναι αυτό που κάνει το νερό AQUA Carpatica να ξεχωρίζει;

Η AQUA Carpatica προσφέρει ένα φυσικώς ανθρακούχο νερό και γι' αυτό ακριβώς αξίζει να το επιλέξεις. Προέρχεται από τα Καρπάθια Όρη, τα οποία καλύπτονται από μια μεγάλη έκταση απάτητων δασών από έλατα και βελανιδιές, γη στην οποία δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες, δηλαδή καμία ανθρώπινη δραστηριότητα που θα μπορούσε να μολύνει τους φυσικούς πόρους της περιοχής.

Ένα στοιχείο που με έχει κάνει να λατρέψω το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica είναι ότι αυτό είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο. Σε αντίθεση με τα λεγόμενα «σοδόνερα» στα οποία βιομηχανικά προστίθεται ανθρακικό οξύ, το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica έχει μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προέρχονται από τη γη. Αυτό οφείλεται στο ότι η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, ενώ συγκεκριμένες γεωλογικές σχισμές επιτρέπουν την άνοδο και ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Τι σημαίνει το «φυσικώς ανθρακούχο» νερό στην πράξη;

Και αν αναρωτιέσαι πώς μας βοηθάει εμάς το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φυσικά αεριούχο νερό, αρκεί να αναφέρω ότι αυτού του είδους τα νερά είναι πλούσια σε διττανθρακικά άλατα, όπως διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο, τα οποία αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος του στομάχου μας συμβάλλοντας σε μια πιο ομαλή διαδικασία χώνεψης.

Επιπλέον, τα φυσικά διττανθρακικά άλατα διευκολύνουν συνολικά τον μεταβολισμό και μεταφέρουν φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα μας. Ακόμη, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν αποτελεσματικά στην πρόληψη της πέτρας στα νεφρά και στην εξουδετέρωση του γαλακτικού οξέος που παράγεται κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης.

Για ποιους άλλους λόγους επιλέγω το AQUA Carpatica

Συνολικά, η κατανάλωση των νερών AQUA Carpatica μάς προσφέρει μια σειρά από αξιοσημείωτα οφέλη απογειώνοντας την εμπειρία της ενυδάτωσης. Παρακάτω, παραθέτω ενδεικτικά μερικά από τα σημαντικότερα.

  1. Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία.
  2. Έχουν μηδενικά νιτρικά τα οποία είναι ισχυρά οξειδωτικά και επιβλαβή για την υγεία μας. Ειδικότερα, το ανθρακούχο νερό έχει πλήρη έλλειψη νιτρικών και το απλό νερό σχεδόν μηδενικά νιτρικά (0,6 mgr/l).
  3. Καταναλώνονται ιδιαίτερα ευχάριστα καθώς έχουν δροσερή και ελκυστική γεύση χωρίς καμία απολύτως επίγευση.
  4. Η εμφιάλωση γίνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές όπου δεν υπάρχει μόλυνση από ανθρώπινη δραστηριότητα ή παρέμβαση.
  5. Και τέλος, έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο, η υπερβολική κατανάλωση του οποίου μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αναζητήσεις ένα νερό που θα σου προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ενυδάτωσης, θα βοηθήσει τον μεταβολισμό και θα τονώσει συνολικά τον οργανισμό σου, θα ξέρεις τι να επιλέξεις.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.