TΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ

Το νερό που επιλέγουμε για εμάς και την οικογένειά μας πρέπει να είναι ποιοτικό, αγνό, φιλικό προς το περιβάλλον και με ευχάριστη γεύση. Υπάρχει ένα είδος νερού που συνδυάζει όλα τα παραπάνω.

Από μικρή θυμάμαι τη μητέρα μου να λέει ότι το νερό είναι πηγή ζωής. Είναι απαραίτητο για την υγεία μας και ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία κάθε οργάνου του οργανισμού μας. Το γνώριζα, αλλά δεν έδινα σημασία στην πράξη. Μέχρι που αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου, υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό lifestyle.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να εντάξω πιο συστηματικά στη διατροφή μου το νερό και να αυξήσω την ποσότητα που πίνω. Όχι, όμως, όποιο κι όποιο, αλλά ένα νερό που θα μου προσφέρει δροσιά, ευχάριστη γεύση και όλα τα απαίτητα συστατικά για έναν υγιή και δυνατό οργανισμό.

Δοκίμασα το AQUA Carpatica, το νερό που ανακαλύφτηκε μέσα στα δάση των Καρπαθίων Όρων, ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα. Η δροσερή και κρυστάλλινη γεύση του συνδυάζει ιδανικά όλα αυτά που έψαχνα: τα χαρακτηριστικά ενός αγνού, ποιοτικού νερού.

Τόσο το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό όσο και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό, χάρη στην ποιότητα τους και τη μοναδική τους σύσταση, αποτελούν μια δροσερή και ευχάριστη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας.

AQUA Carpatica

Γιατί προτιμώ το AQUA Carpatica

– Είναι γευστικό χωρίς καμία περίεργη επίγευση

Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε πάντα όταν γευόμαστε ένα φαγητό ή ένα ρόφημα, είναι η γεύση του. Πράγματι, ακόμα και το νερό έχει γεύση! Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά δοκιμάζοντας νερά από διαφορετικές πηγές. Και το AQUA Carpatica προσφέρει απαλή και βελούδινη γεύση, χωρίς καμία απολύτως επίγευση.

– Είναι αγνό και υγιεινό, κατάλληλο ακόμα και για παιδιά

Πέρα από την ευχάριστη γεύση, είναι σημαντικό το νερό που καταναλώνουμε να είναι υγιεινό. Το νερό του AQUA Carpatica δεν περιέχει καθόλου νιτρικά άλατα (αν επιλέξετε το ανθρακούχο) ή περιέχει σχεδόν μηδενικά νιτρικά άλατα (αν επιλέξετε το απλό).

Αυτό σημαίνει ότι είναι τόσο αγνό, που είναι κατάλληλο ακόμα και για βρέφη, παιδάκια, εγκυμονούσες μητέρες και θηλάζουσες γυναίκες.

Μάλιστα, η ειδική του συσκευασία διευκολύνει τα παιδάκια να το απολαύσουν χωρίς να βρέξουν τα ρούχα τους.

AQUA Carpatica

– Εμφιαλώνεται σε προστατευόμενες περιοχές

Το AQUA Carpatica εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. Δεν έχει μολυνθεί, δηλαδή, ούτε στο ελάχιστο από τα λιπάσματα και τις άλλες πηγές ρύπανσης του ανθρώπινου πολιτισμού.

– Είναι πλούσιο σε διττανθρακικά άλατα που βοηθούν στη χώνεψη

Είναι σημαντικό να μην συγχέουμε τα Φυσικώς Ανθρακούχα νερά με τα σοδόνερα. Ειδικότερα, τα σοδόνερα έχουν διοξείδιο του άνθρακα σε ελεύθερη μορφή, ένα όξινο στοιχείο το οποίο απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι όταν το πίνουμε.

Αντιθέτως, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα, τα οποία αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

AQUA Carpatica

AQUA Carpatica: τι σημαίνει μηδέν νιτρικά στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Το AQUA Carpatica πάνω απ’ όλα σέβεται την υγεία μας αλλά και το ίδιο το περιβάλλον. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τη σημασία μηδενικής περιεκτικότητας σε νιτρικά στο νερό που πίνουμε, όπως είναι το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό.

Τα νιτρικά είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες. Ενώ είναι ευεργετικές για τα φυτά, είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Γενικά, νιτρικά υπάρχουν και στα τρόφιμα αλλά δεν βλάπτουν όσο τα νιτρικά στο πόσιμο νερό, καθώς αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό μας σύστημα. Όταν υπάρχουν όμως νιτρικά στο πόσιμο νερό, τότε διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας και προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων είναι αυτά στον μεταβολισμό, κυρίως στον θυρεοειδή, και στο κυκλοφοριακό σύστημα. Μάλιστα, στις εγκυμονούσες μητέρες έχουν παρατηρηθεί τερατο-μορφώσεις, ενώ στα μωρά μπορεί να μπλοκάρουν το οξυγόνο στο αίμα με κίνδυνο ακόμα και την ασφυξία.

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή μας στην κατανάλωση νιτρικών και τονίζουν την επικινδυνότητα αυτών όταν εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό, όπως έχει αναφερθεί σε πάνω από 340 δημοσιεύσεις στον επιστημονικό ιστότοπο PubMed.

Βέβαια, ακόμη και στη γεωργία, η μαζική χρήση νιτρικών είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν όλα από τα αντίστοιχα φυτά και να εισχωρούν στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση με οδηγία της θεωρεί τα νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η επιλογή του AQUA Carpatica είναι ένα δώρο στον εαυτό μας! Με το AQUA Carpatica δημιουργείται μια αμφίδρομη σχέση αγάπης, αφού μας αρέσει να το απολαμβάνουμε και αυτό μας φροντίζει.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.