Η PLAYLIST ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ

O καρδιολόγος και συνθέτης Θανάσης Δρίτσας «συνταγογραφεί» για το OW μια υπναγωγό playlist, μελετημένη για να μας οδηγήσει στην αγκαλιά του Μορφέα.

Κάποιες φορές είμαστε «ό,τι ακούμε»: Δραστήριοι ή νωχελικοί, κεφάτοι ή μελαγχολικοί, έτοιμοι για χορό ή για ύπνο. Μάλιστα, η κατάλληλη playlist μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα αποτελεσματικό και χωρίς παρενέργειες υπναγωγό φάρμακο. Αυτό λέει η επιστήμη και επαληθεύεται στην καθημερινότητά μας, όταν κάποια έντονα μουσικά κομμάτια μας κάνουν θηρίο ή, αντίθετα, κάποια κλασικά adagio ρίχνουν τους καρδιακούς μας παλμούς και μας νανουρίζουν.

O καρδιολόγος και συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής, μας προτείνει ειδικά επιλεγμένα μουσικά έργα, κυρίως κλασικά, ιδανικά για εισαγωγή ήρεμου ύπνου. Ο ίδιος έχει επιμεληθεί για το OW και μια playlist για μείωση του άγχους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, φυσικά, για έναν ύπνο του καλού καιρού είναι το κατάλληλο περιβάλλον: Ένας ήσυχος χώρος χωρίς εξωτερικούς θορύβους με χαμηλής έντασης φωτισμό και οπωσδήποτε ένα αναπαυτικό κάθισμα ή κρεβάτι το οποίο θα ξεκουράζει συνολικά το σώμα. Και –εννοείται– όχι βαρύ φαγητό και καφές πριν τον ύπνο και αλκοόλ με μέτρο. Νιώθετε ήδη τα βλέφαρα να βαραίνουν;

playlist για ύπνο
Unsplash Blocks

Η playlist του καρδιολόγου και συνθέτη Θανάση Δρίτσα

Στην playlist που κατάρτισε ο Θανάσης Δρίτσας για το OW περιλαμβάνεται το πρωτότυπο επιστημονικό πρόγραμμα ακρόασης για εισαγωγή ύπνου «ΜΟΡΦΕΑΣ», το οποίο χρησιμοποιεί εμβρυϊκούς ήχους και δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Δρ. Θανάση Δρίτσα με τον αμερικανό αναισθησιολόγο Dr. Fred Schwartz. Πώς λειτουργεί όλο αυτό; Μέσα από μηχανισμούς σωματικής και νοητικής χαλάρωσης (mind-body relaxation and sleep). Στο τελευταίο κομμάτι της playlist, θα ακούσετε και τη φωνή του γιατρού να σας καθοδηγεί.

Wolfgang Amadeus Mozart: Concert for Flute and Harp (Andantino)

Ludwig van Beethoven: Moonlight Sonata (movement 1)

Frederic Chopin: Nocturne no. 2, opus 9

Maurice Ravel: Piano concerto in G (2nd movement)

Claude Debussy: Reverie for piano

Jules Massenet: Meditation from Thais (Violin and Piano)

Gustav Holst: The Planets - II. Venus, The Bringer of Peace

George Frideric Hendel: Largo from Xerxes

Bill Evans: Peace Piece

ΜΟΡΦΕΑΣ

Extra tip

Συνεπώς, ξαπλώστε στο κρεβάτι, στο χειροποίητο στρώμα από την Delta Strom, που είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά και σύμφωνα με νέες, σύγχρονες τεχνολογίες. Στο κατάστημα θα βρείτε όλα τα στρώματα ύπνου για να τα δοκιμάσετε, και να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα και καλύπτει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας του ύπνου σας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.