Photo 12/Alamy/Visualhellas.gr

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ

Στην αγαπημένη σειρά «Τα φιλαράκια» υπάρχει ένα επεισόδιο με τίτλο «Αυτό με το σάντουιτς του Ρος». Όπως κατάλαβες, σου έχουμε τη συνταγή για να το φτιάξεις.

Σύμφωνα με τον Ρος, η Μόνικα φτιάχνει τα καλύτερα σάντουιτς με ό,τι περισσεύει από τη γεμιστή γαλοπούλα. Το μυστικό, μια έξτρα φέτα ψωμιού ποτισμένη με σος, στη μέση του σάντουιτς: ο ζουμερός μεσάζοντας!

Προσοχή: Δεν θυμώνουμε αν το αφεντικό μας το πάρει χωρίς καν να μας ρωτήσει. Και παραμένουμε ψύχραιμοι όταν ανακαλύπτουμε ότι δεν το έφαγε όλο και πέταξε το υπόλοιπο! Δείχνουμε χαρακτήρα ακόμη κι αν έχουμε δύο διαζύγια, μια πρόσφατη αγωγή για έξωση, και το σάντουιτς αυτό είναι το μόνο καλό πράγμα που συμβαίνει στη ζωή μας.

Το επεισόδιο 9 του 5ου κύκλου ίσως είναι ένα από τα πιο αγαπημένα. Έχει τον τίτλο «Αυτό με το σάντουιτς του Ρος» και περιλαμβάνει τη διάσημη πλέον κραυγή απόγνωσης «my sandwitch»!!!!!!! Όπως καλά φαντάστηκες, εδώ σου έχουμε τη συνταγή για να το φτιάξεις και να το απολαύσεις. Θα τη βρεις, μάλιστα, μαζί με άλλες συνταγές από την αγαπημένη μας σειρά στο βιβλίο FRIENDS [Τα Φιλαράκια]: Οι Αυθεντικές συνταγές της τηλεοπτικής σειράς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Συνταγή για σάντουιτς με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

σάντουιτς

Υλικά για 1 σάντουιτς

  • 3 αφράτες φέτες ψωμί για τοστ
  • 1-2 κ.σ. μαγιονέζα (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα από μαρούλι
  • 1/4 φλ. σάλτσα ψητού (gravy) ή έτοιμη σάλτσα εμπορίου
  • ½ φλ. γαλοπούλα στον φούρνο ή 2 φέτες γαλοπούλας
  • 1/4 φλ. κράνμπερι σος ή έτοιμη σάλτσα κράνμπερι
  • 1/4 φλ. γέμιση με καλαμποκόψωμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε επιφάνεια εργασίας, βάζουμε τη μία φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με μαγιονέζα (αν χρησιμοποιήσουμε). Προσθέτουμε 1 φύλλο από το μαρούλι, έπειτα τη μισή ποσότητα από τη γαλοπούλα και τέλος τη μισή από τη γέμιση.

Βάζουμε τη σος σε ρηχό πιάτο. Βουτάμε τη δεύτερη φέτα ψωμιού και φροντίζουμε ώστε να καλυφθεί και από τις δύο πλευρές. Σκεπάζουμε με αυτή τη φέτα που ετοιμάσαμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε διαδοχικά το μαρούλι, τη γαλοπούλα, την κράνμπερι σος και την υπόλοιπη γέμιση και ολοκληρώνουμε το σάντουιτς με την τρίτη φέτα από το ψωμί.

Ενώνουμε τις στρώσεις με μια μεγάλη ξύλινη οδοντογλυφίδα ή με ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια.