Καρολίνα Δωρίτη

ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΒΓΟΣΑΛΑΤΑ

Τα αβγά είναι πολλές φορές η εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση για ένα χορταστικό γεύμα. Σφιχτά γίνονται εύκολα αβγοσαλάτα, μια νόστιμη γέμιση για διαφορετικά σάντουιτς για το γραφείο, την εκδρομή ή και το απογευματινό σας τσάι.

Τα αβγά μας κάνουν καλό! Επιτέλους απενοχοποιήθηκαν και μπορούμε να τα τρώμε και κάθε μέρα, αν η γενικότερη διατροφή μας είναι ισορροπημένη και η χοληστερίνη μας βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τα αβγά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Έχουν βιταμίνες Β2, Β5 και Β12 που, ανάμεσα σε άλλα, συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην ποιότητα του ύπνου και του μεταβολισμού μας. Επίσης, έχουν βιταμίνες Α και D, και σίδηρο.

Το σάντουιτς με αβγοσαλάτα και σπανάκι είναι από τα αγαπημένα μου! Είναι εύκολο, νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Τρώγεται κρύο, οπότε άνετα μπορείτε να το φτιάξετε αποβραδίς και να το διατηρήσετε στο ψυγείο, έτοιμο στο lunchbox του γραφείου για το επόμενο μεσημέρι.

Για ένα πιο πλήρες, ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα, μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια νόστιμη και θρεπτική σαλάτα (π.χ. μου αρέσει πολύ με μια σαλάτα οσπρίων).

Το φτιάχνω με ψωμί σίκαλης, που του ταιριάζει πολύ και μας κάνει καλό. Φροντίζω οι φέτες να είναι λεπτές, ώστε να γευόμαστε τη γέμιση και να μην κυριαρχεί το ψωμί! Η γέμιση αυτή ταιριάζει πολύ και σε μπριός ή μαλακά στρογγυλά βουτυρένια ψωμάκια – αγαπημένη επιλογή του γιου μου.

Η γιαγιά μου, πάλι, που είχε έντονες βρετανικές επιρροές σε αυτό το θέμα, τα έφτιαχνε πάντα με μαλακό ψωμί του τόστ, από το οποίο αφαιρούσε υπομονετικά την κόρα και έκοβε σε σαντουιτσάκια μικρά, σχεδόν μπουκίτσες, συνοδεύοντας το απογευματινό της τσάι.

Συνταγή για σάντουιτς με αβγοσαλάτα και σπανάκι

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Vegetarian

σάντουιτς αβγοσαλάτα
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 2-4 σάντουιτς (ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού)

  • 4 φέτες ψωμί σίκαλης, ή άλλο ψωμί της επιλογής σας
  • φρέσκα φύλλα baby σπανάκι

Για την αβγοσαλάτα

  • 4 αβγά μεγάλα, βρασμένα σφιχτά
  • 1 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ραπανάκι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα καλής ποιότητας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για την αβγοσαλάτα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σφιχτά αβγά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.

Για τα σάντουιτς, απλώνουμε στη βάση των ψωμιών αβγοσαλάτα και από πάνω βάζουμε φύλλα σπανάκι. Κλείνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα.

αβγοσαλάτα
Καρολίνα Δωρίτη

Αν μας περισσέψει αυγοσαλάτα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για δύο μέρες.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.