Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΧΕΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα είναι απλά έρωτας! Δροσερή, ελαφριά και πεντανόστιμη. Γίνεται στη στιγμή και το μόνο που απαιτεί είναι φρέσκα και καλά υλικά.

Τους καλοκαιρινούς μήνες μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα χορταστικό γεύμα, με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση – αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα υλικά, για να μην είναι... βαρετό το αποτέλεσμα. Αυτή η κατεξοχήν καλοκαιρινή σαλάτα αξιοποιεί τα νεκταρίνια που βρίσκονται στην εποχή τους και γίνεται ακόμα πιο προκλητική με το αγαπημένο ιταλικό τυρί, τη μοτσαρέλα.

Ξεκινάω από το ντρέσινγκ που είναι πάρα πολύ απλό: κρέμα μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ακούγεται πολύ απλό, τη διαφορά όμως την κάνει ένα πολύ καλό ελαιόλαδο, αρωματικό και πιπεράτο, που θα απογειώσει τη γεύση. Επιλέγουμε κρέμα μπαλσάμικο καλής ποιότητας και πιπέρι χρησιμοποιούμε πάντα φρεσκοτριμμένο.

Βάζουμε ωραία φρέσκια ρόκα και ντοματίνια που είναι γλυκά και όμορφα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Χρησιμοποίησα κόκκινα στρογγυλά ντοματίνια, αλλά και κίτρινα που είναι πολύ νόστιμα.

Νεκταρίνια ώριμα και αρωματικά που είναι στην εποχή τους, λίγα λεπτοκομμένα ραπανάκια για υφή τραγανή, μοβ βασιλικό από τη γλάστρα μου, φιστίκια Αιγίνης άψητα και χοντροκομμένα και φυσικά τη σταρ της σαλάτας μας, τη μοτσαρέλα.

Η Mozzarella Di Bufala είναι κορυφαίο είδος μοτσαρέλας που φτιάχνεται από γάλα νεροβούβαλου, το οποίο είναι πλούσιο σε γεύση, αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, ενώ παράλληλα είναι χαμηλότερο σε χοληστερόλη σε σχέση με το αγελαδινό γάλα. Είναι πολύ πιο κρεμώδες και ρευστή στο εσωτερικό της και η γεύση της είναι απλά ασυναγώνιστη! Της πάνε οι γλυκιές φρουτώδεις γεύσεις, τα πικάντικα και φυσικά ο βασιλικός. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά και το ντέσινγκ αυτής της σαλάτας, η γεύση της μοτσαρέλας πραγματικά απογειώνεται! Αν δεν βρούμε Mozzarella Di Bufala μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε burrata που είναι αντίστοιχα κρεμώδης, αλλά περιέχει περισσότερα λιπαρά.

Ιδέα! Αν μας περισσέψει μοτσαρέλα, βάζουμε λίγη και στην πίτσα (μαζί με σάλτσα ντομάτας και κάποιο αλλαντικό).

Συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα με νεκταρίνια και μοτσαρέλα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

καλοκαιρινη σαλατα με νεκταρίνια

Υλικά για 2 άτομα

  • 70 γρ. ρόκα, πλυμένη και στεγνωμένη
  • 5 στρογγυλά ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 5 κίτρινα ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 1 νεκταρίνι, κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα
  • 2-3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. βασιλικός, χοτροκομμένος
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
  • 1 Mozzarella Di Bufala
  • 4-5 καπαρόμηλα (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  •  πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το ντρέσινγκ. Σε μπολ προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο στην κρέμα μπαλσάμικο, ενώ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Στρώνουμε τη ρόκα σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Προσθέτουμε  τα ντοματίνια, τα νεκταρίνια, τα ραπανάκια και στο κέντρο τοποθετούμε τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο,  βασιλικό και φιστίκι. Φρεσκάρουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το και περιχύνουμε με αυτό προσεκτικά την καλοκαιρινή σαλάτα μας. Σερβίρουμε αμέσως.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.