iStock

3 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Τα βιβλία για το υποσυνείδητο μπορούν να βοηθήσουν τους αγαπημένους σας να πετύχουν όσα θεωρούν ανέφικτα. Εμείς βρήκαμε και προτείνουμε τρεις τίτλους από τις εκδόσεις Διόπτρα που αποτελούν το τέλειο δώρο για τις φετινές γιορτές.

«Τι δώρο θα ήθελες να πάρεις για τα Χριστούγεννα;». Αυτή ήταν η ερώτηση που μου έκανε η μητέρα μου πριν από μερικές μέρες, θυμίζοντάς μου την προσμονή των παιδικών μου χρόνων ενόψει του δώρου – έκπληξη που θα μου έφερνε τη νύχτα των Χριστουγέννων ο Άγιος Βασίλης. «Ένα καλό βιβλίο», της απάντησα χωρίς δεύτερη σκέψη και πριν καλά καλά προλάβω να εισπράξω την απορία στη φωνή και το βλέμμα της, έσπευσα να εξηγήσω τι εννοούσα.

Ένα καλό βιβλίο είναι εκείνο που χαίρεσαι να το διαβάζεις, που δεν καταλαβαίνεις πώς περνούν οι ώρες όταν το έχεις στα χέρια σου. Είναι αυτό που σου κρατάει συντροφιά όταν κάνεις την καθημερινή διαδρομή σου με το μετρό και σε διασκεδάζει πιο πολύ από το κινητό σου τηλέφωνο. Πολύ περισσότερο, ένα καλό βιβλίο σε μαθαίνει πράγματα και σου παρέχει τα εφόδια για να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά τις προκλήσεις που εμφανίζονται στη ζωή σου.

Προσωπικά, όταν επιλέγω να κάνω δώρο ένα βιβλίο σε κάποιον συνηθίζω να το διαβάζω πρώτα η ίδια. Για να είμαι σίγουρη τόσο ότι το βιβλίο αξίζει (θα μου πεις, και ποιο βιβλίο δεν αξίζει έστω και λίγο;) αλλά κυρίως ότι ταιριάζει στο πρόσωπο για το οποίο το έχω προορίσει.

Φέτος τα Χριστούγεννα σκέφτηκα να κάνω δώρα βιβλία με μια ιδιαίτερη θεματολογία. Για την ακρίβεια, ο θεματικός άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκα ήταν «το Υποσυνείδητο» ή για να είμαι πιο σαφής ο τρόπος που το υποσυνείδητο επηρεάζει τις τωρινές μας αποφάσεις και αν υπάρχει τρόπος να το ελέγξουμε.

Για τις απαντήσεις ανέτρεξα στον εκδοτικό οίκο Διόπτρα, στα ψηφιακά ράφια του οποίου βρήκα εκείνα τα τρία βιβλία που μπορούν να κάνουν τις φετινές γιορτές των αγαπημένων μου προσώπων –και φυσικά και τις δικές μου– ξεχωριστές.

3 βιβλία με θέμα «το Υποσυνείδητο» για τα φετινά Χριστούγεννα

Βιβλίο #1: «Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου»

Η περιγραφή στο οπισθόφυλλο του βιβλίου με έκανε να ταυτιστώ από την πρώτη στιγμή: «Σας έχει τύχει ποτέ να αναλάβει δράση το υποσυνείδητό σας; Μήπως, για παράδειγμα, επιστρέψατε από το γραφείο στο σπίτι χωρίς να θυμάστε να οδηγείτε, από ποιους δρόμους περάσατε, ενώ σκεφτόσαστε κάτι άλλο; Προσπαθούσατε να θυμηθείτε ένα όνομα χωρίς αποτέλεσμα, και ξαφνικά, ώρες μετά, σας ήρθε αβίαστα στο μυαλό;».

Ο συγγραφέας δρ Mike Dow, βιβλία του οποίου έχουν συμπεριληφθεί αρκετές φορές στα best sellers των New York Times, υπόσχεται να αποκαλύψει στους αναγνώστες του βιβλίου του τα μέσα που χρειάζονται για να «συνομιλήσουν» με το δικό τους υποσυνείδητο.

Επί της ουσίας, ο διάσημος συνθετικός ψυχοθεραπευτής προτείνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει θεωρητικούς και πρακτικούς τρόπους για την ενεργοποίηση του υποσυνείδητου, έτσι ώστε να αποβάλλουμε τραυματικές εμπειρίες, φόβους και άγχη του παρελθόντος και να επικεντρωθούμε στα θετικά που μπορούμε να οικοδομήσουμε στο μέλλον.

Γιατί αξίζει να το αγοράσεις: Γιατί αποτελεί ένα «εργαλείο» που μπορεί να σε εμπνεύσει και να σε ωθήσει στον δρόμο της προσωπικής εξέλιξης και της αυτο-θεραπείας.

Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου
Ενεργοποιήστε το υποσυνείδητό σας και αλλάξτε τη ζωή σας με ένα βιβλίο.

Βιβλίο #2: «Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα»

Το δεύτερο βιβλίο στη λίστα μου μαρτυρά λίγο πολύ το περιεχόμενό του από τον τίτλο του. Προσπαθείς να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που κατακλύζουν το μυαλό σου; Θέλεις να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου και να συμπορεύεσαι στη ζωή σου με αγαπημένους και αληθινούς ανθρώπους; Ε, τότε κάνε το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για σένα!

Ο ιδρυτής των εκδόσεων Διόπτρα, Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος, υπογράφει αυτό το βιβλίο που –αν απάντησες θετικά στα παραπάνω ερωτήματα– σίγουρα σου ταιριάζει. Στις σελίδες του θα βρεις από ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές χαλάρωσης μέχρι την απαραίτητη θεωρητική γνώση που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις ικανότητες που χρειάζεσαι στη ζωή σου. Το βιβλίο ενδείκνυται τόσο για άτομα που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το ζήτημα όσο και για εκείνους που έχουν ήδη εμπλακεί σε αυτό το ταξίδι.

Γιατί αξίζει να το αγοράσεις: Επειδή, όπως γράφει και ο συγγραφέας του βιβλίου, «αν διαβάσεις και μελετήσεις με υπομονή το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου και κάνεις κτήμα σου όσα θα μάθεις διαβάζοντάς το, κι αν εφαρμόσεις τις τεχνικές του κι εξασκηθείς στις ασκήσεις του, η ζωή σου θα αλλάξει».

Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Κυπραίος σε ένα βιβλίο-οδηγό για μια πιο χαρούμενη ζωή.

Βιβλίο #3: «Η δύναμη του υποσυνείδητου» (Αναθεωρημένη έκδοση)

Το τρίτο βιβλίο που θα πρότεινα είναι αυτή η αναθεωρημένη έκδοση του κλασικού βιβλίου του Joseph Murphy «Η δύναμη του υποσυνείδητου». Το κλασικό έργο κυκλοφόρησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1963, όμως σε αυτή εδώ την έκδοση ο κορυφαίος life coach και σύμβουλος C. James Jensen το εμπλουτίζει με «νέα μαθήματα και μια σύγχρονη εργαλειοθήκη πρακτικών». Και σε αυτή την περίπτωση, στόχος δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση του υποσυνείδητού μας έτσι ώστε να λειτουργεί βοηθητικά στην καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Οι κριτικές που έχει λάβει το συγκεκριμένο βιβλίο κλέβουν τις εντυπώσεις. Ο Δρ Mark Mincolla, best seller συγγραφέας του «Whole Health», το χαρακτήρισε «αληθινό αριστούργημα» και ως «μια πηγή γνώσης και σοφίας που με βοήθησε στην προσωπική μου ανάπτυξη».

Η Sara Wiseman, συγγραφέας των βιβλίων «Messages from the Divine» και «The Intuitive Path», δήλωσε ότι «το βιβλίο αυτό προσφέρει ανεκτίμητα εργαλεία για όποιον προσπαθεί να κυριαρχήσει στο μυαλό του – και στο πεπρωμένο του». Και ο Joe Abrams, συνιδρυτής του Intermix/MySpace, δεν δίστασε να δηλώσει ότι πρόκειται για «έναν ισχυρό αλλά εύκολο τρόπο να αλλάξετε τη ζωή σας για πάντα».

Γιατί αξίζει να το αγοράσεις: Επειδή περιλαμβάνει θεωρητικές οδηγίες και πρακτικές μεθόδους που μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη κάθε μας στόχου. Ακόμα κι εκείνου που θεωρούμε ανέφικτου.

Η δύναμη του υποσυνείδητου
Το κλασικό βιβλίο του Joseph Murphy σε νέα αναθεωρημένη έκδοση.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.