H Bianca Turetsky με τον σύζυγό της. Ιnstagram.com/biancaturetsky - Με την άδειά της

ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ

«Είναι πολύ καλύτερο από ό,τι φανταζόμουν» λέει η συγγραφέας Bianca Turetsky, αποκαλύπτοντας ότι το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου της είναι η χωριστή συμβίωση.

Πριν από δύο χρόνια, σε συνέντευξη που είχε δώσει η Νένα Μεντή στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, είχε αποκαλύψει πως με τον σύντροφό της και πατέρα της κόρης της ζουν τα τελευταία 15 χρόνια σε χωριστά σπίτια και είναι πολύ αγαπημένοι. Χαρακτηριστικά είχε πει: «Ζήσαμε μαζί για 25 χρόνια, μεγαλώσαμε το παιδί μας και όταν ήρθε η ώρα να μείνει μόνο του αποφασίσαμε να ζήσουμε χωριστά, αλλά πολύ κοντά». Στην απορία του πώς δέχτηκε ο σύντροφός της, μια τέτοιου τύπου συμβίωση, απάντησε: «Είμαστε και οι δύο στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν το “φόρεσε” ο ένας στον άλλον. Ήταν επιθυμία και των δύο. Εξάλλου είμαστε όλη μέρα μαζί».

Η Νένα Μεντή πρόσθεσε πως με τα πόδια η απόσταση που τους χωρίζει είναι μόλις 20 λεπτά. «Αν το κάνετε, σας το συνιστώ, είναι the best! Αρκεί να έχεις σαν άνθρωπος μια προσωπικότητα γεμάτη και να μην αισθάνεσαι ανασφαλής... Εγώ μένω μόνη μου και είμαι θεά!» κατέληξε. Μήπως τελικά είναι και αυτό ένα από τα μυστικά του ευτυχισμένου γάμου;

Η συμβίωση σε δύο σπίτια

Στροφή κάμερας προς Νέα Υόρκη και αλλαγή πλάνου, με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Bianca Turetsky σε κοντινό. Μιλώντας πρόσφατα στο Today αποκάλυψε πως εκείνη και ο σύζυγός της ζουν σε χωριστά διαμερίσματα. Τα οποία, μάλιστα, δεν είναι τόσο κοντά ώστε να μπορεί να βρεθεί από το δικό του στο δικό της με τα πόδια, παρά χρειάζεται να πάρει μετρό. «Δεν φανταζόμουν ότι ο γάμος θα είναι έτσι», γράφει. «Είναι πολύ καλύτερο από ό,τι φανταζόμουν!»

Όπως εξηγεί, το ότι παντρεύτηκε στα 42 σήμαινε ότι είχε ήδη μια ζωή στρωμένη, με δικό της διαμέρισμα (και δάνειο), φτιαγμένο στα μέτρα της, ώστε να μπορεί να γράφει με την ησυχία της. Το αγαπάει αυτό το διαμέρισμα, λόγω όσων έχει ζήσει εκεί, και δεν θέλει να το αποχωριστεί. Επιπλέον, σε αυτό ζει η γάτα της, η Cleo. Όμως ο σύζυγός της, Peter, και ο έφηβος γιος του έχουν σοβαρή αλλεργία στις γάτες. Εκ των πραγμάτων εκείνος δεν θα μπορούσε να ζει σε ένα σπίτι με γάτες. Ούτε όμως κι εκείνη σε ένα σπίτι χωρίς την Cleo. «Κανένα μονόπετρο δεν θα με έκανε να την εγκαταλείψω», γράφει.

Πολύ σύντομα άρχισαν όλοι να ρωτούν –μα και οι ίδιοι να αναρωτιούνται– πώς θα λειτουργούσε ένας γάμος με χωριστή συμβίωση. Έτσι, όμως, ήρθαν κι άλλα ερωτήματα: «Γιατί πρέπει να ζούμε ακολουθώντας παλιές συμβάσεις; Γιατί να μην το βρούμε στην πορεία; Ποιος ορίζει τι συνιστά έναν καλό γάμο;»

«Για εμάς αυτό είναι το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου»

«Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι η απόφαση είναι δική μας και δεν χρειάζεται να ακολουθούμε ό,τι κάνουν οι άλλοι, η σχέση μας βάθυνε. Μπορέσαμε και οι δύο να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε πραγματικά τυχεροί που είχαμε βρει έναν άνθρωπο για να βλέπουμε μαζί Netflix.

Εξάλλου, στις περισσότερες σχέσεις τα μηνύματα πάνε κι έρχονται – στη δική μας λίγο παραπάνω. “Ανυπομονώ να σε δω” μου γράφει. “Κι εγώ!” του απαντώ. Λίγο πριν ξεκινήσει η αγαπημένη μας σειρά εγώ είμαι στον δρόμο κι εκείνος ετοιμάζει βραδινό. Ένα απλό βράδυ καθημερινής μεταμορφώνεται σε ρομαντικό ραντεβού, όπως τα πρώτα μας. Πλησιάζοντας νιώθω πεταλούδες στο στομάχι – κι όμως είμαστε μαζί 6 χρόνια.

“Χρειάζεσαι κάτι απ’ έξω πριν φτάσω;” του γράφω. “Μία σύζυγο” μου απαντά. Το ξέρω ότι αστειεύεται, όμως είναι από τις στιγμές που αναρωτιέμαι αν αυτό που κάνουμε είναι σωστό.

Μιλώντας, όμως, για τον εξ αποστάσεως γάμο μας με τους φίλους μας και για την δυνατότητα που μας δίνει να κάνουμε ό,τι θέλουμε όποτε το θέλουμε, βλέπω τις εκφράσεις τους να περνούν από το σοκ στην απορία και από εκεί σε μια ιδέα ζήλιας.

Μπορεί σε μερικά χρόνια τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά. Και να καταλήξω να γράφω για τον κίνδυνο του να ζεις χωριστά από τον σύντροφό σου. Αν και δεν το πιστεύω. Αυτή τη στιγμή το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου μας είναι τα χωριστά διαμερίσματα.

Την ίδια ώρα, ο Peter αναζητά ένα διαμέρισμα λίγο πιο κοντά στο δικό μου».

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.