Χριστίνα Αβδίκου

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ, ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ

Υπάρχουν σκονισμένοι «γέροντες» και πλήθος ιερωμένων οι οποίοι σηκώνουν παντιέρες ανορθολογισμού κατά των εμβολίων και παρασέρνουν στον όλεθρο ένα μέρος αμετάπειστων πιστών.

Φίλη απ’ τα παλιά. Συγκροτημένη, ευειδής, χαμογελαστή, με χιούμορ και ποικίλα ενδιαφέροντα. Αίφνης στράφηκε με πάθος «στα θεία». Εκκλησιάζεται, προσεύχεται και καταφεύγει συχνά στον «γέροντα», τον πνευματικό της.

Πολλοί την είπαν θεούσα. Προσωπικά, σεβάστηκα απολύτως τη στροφή της, γιατί σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα το ανιδιοτελές αναθεωρείν. Κι ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα ότι κάτι έπαθε η φίλη μου και πήρε τον συγκεκριμένο δρόμο.

Εξάλλου, τίποτε στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά της δεν προδίδει αρνητική επιρροή της δραστικής μεταμόρφωσης στη ζωή της. Προσέχει το ντύσιμό της, εξακολουθεί να συχνάζει στα μπαράκια, φλερτάρει, διατηρεί αναλλοίωτο το χιούμορ της και διδάσκει με θέρμη σε σχολείο της Βορείου Ελλάδος.

Ώσπου μια μέρα… Χτυπάει το τηλέφωνο και οι πρώτες λέξεις που μου είπε ήταν οι εξής: «Δεν πιστεύω να έχεις εμβολιαστεί;»

ούτε ιερό ούτε όσιο
Χριστίνα Αβδίκου

Έμεινα ενεός. Και ψέλλισα το αυτονόητο: « Τι λες τώρα; Είσαι σοβαρή;»

Εκείνη απτόητη: «Μα δεν ξέρεις ότι τα εμβόλια κατασκευάζονται από δολοφονημένα έμβρυα; Πού ζεις;»

Κρατήθηκα να μην εκραγώ και τη ρώτησα από πού έχει την… πληροφορία περί εμβρύων.

«Μα δεν διαβάζεις; Το λένε τόσοι επιστήμονες», συνέχισε ορμητικά με το αλαζονικό απόλυτον του γνώστη που έχει δίκιο.

«Φυσικά, συμφωνεί και ο πνευματικός σου», είπα με κάποια δόση ειρωνείας. «Εννοείται», ήταν η ξερή απάντηση…

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.

Η φίλη μου δεν ανήκει στους μικρόνοες που φαντάζονται μια παγκόσμια συνωμοσία εναντίον της Ορθοδοξίας. Ε, δεν είναι ηλίθια να μην βλέπει ότι κάθε μέρα εξαιτίας του ιού πεθαίνουν χιλιάδες πιστοί όλων των δογμάτων.

Κι όμως, αυτός ο έξυπνος άνθρωπος ακούει, σέβεται και ενστερνίζεται τις ανοησίες (περί εμβρύων) που σερβίρουν σκονισμένοι «γέροντες» και πλήθος ιερωμένων, οι οποίοι σηκώνουν παντιέρες ανορθολογισμού και ανοησίας παρασέρνοντας στον όλεθρο ένα μέρος αμετάπειστων πιστών.

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο οι «ποιμένες» αυτοί. Οδηγούν σε εκτράχυνση τα στίφη των οργισμένων ανεμβολίαστων και ταυτόχρονα δεν έχουν συναίσθηση ότι τιτρώσκουν καίρια την πίστη και την Ορθοδοξία, τις οποίες είναι ταμένοι να υπηρετούν.

Ο αντίλογος δεν έχει νόημα στη περίπτωσή τους. Ως και τα απλά επιχειρήματα πέφτουν στο κενό της σπηλαιώδους αφασίας τους. Δυστυχώς, δεν φρόντισε η κεφαλή της Εκκλησίας να παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε να αναχαιτιστεί ο… ιερός «κομπασμός της ασυναρτησίας» και η επίφοβη δυναμική που έχει αναπτύξει.

Τώρα είναι αργά. Και πολύ σύντομα θα διαπιστώσει η Ελληνική Εκκλησία ότι η Ορθοδοξία και η πίστη έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον ασύδοτο εσμό, αλλά και από τη δική της αρχική και μοιραία αδράνεια.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.