Θεοφύλακτος Μιχαήλ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ: «ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΙΩΘΩ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ»

Τα φετινά Χριστούγεννα η Κατερίνα Γερονικολού αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη ζωή της. Και μας εξηγεί τους λόγους.

Η Κατερίνα Γερονικολού είναι μία ταλαντούχα ηθοποιός και παράλληλα ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος που προσεγγίζει τη ζωή με ευαισθησία και χιούμορ. Τη βρήκα ενώ ήταν στη Βουλγαρία για γυρίσματα και μου μίλησε με υπέροχη καθαρότητα μυαλού για τη σημασία της ισορροπίας.

«Μεγαλώνοντας, θυμάμαι την περίοδο των Χριστουγέννων σαν έναν μεγεθυντικό φακό της ζωής μου. Οτιδήποτε αισθανόμουν, με κάποιον τρόπο μεγεθυνόταν. Αν ήμουν σε καλή φάση, τις γιορτές με έπιανε μία ανεμελιά, μία ξέφρενη χαρά. Αν τα πράγματα δεν πήγαιναν γενικά τόσο καλά, τα Χριστούγεννα έπεφτα σε θλίψη, μία μεγάλη μοναξιά.

»Φέτος, συνειδητοποιώ ότι οι ημέρες αυτές με βρίσκουν σε ένα τόσο ωραίο σημείο στη ζωή μου που, ενώ δουλεύω πολύ και δεν έχω κανονίσει τίποτα, ξέρω ότι θα είμαι ήρεμη και γεμάτη. Θα είμαι με τους δικούς μου ανθρώπους και είτε πάμε για ένα φαγητό την Πρωτοχρονιά είτε μείνουμε απλώς στο σπίτι, είτε προκύψει ένα αναπάντεχο εορταστικό event έξω από τα συνηθισμένα, εγώ θα είμαι καλά. Δεν θα δώσω στην ημέρα παραπάνω βαρύτητα, ώστε να μεγεθύνω τη συναισθηματική μου κατάσταση.

Κατερίνα Γερονικολού
Θεοφύλακτος Μιχαήλ

»Έχω καταλάβει, λοιπόν, ότι το ουσιαστικό όσο περνάνε τα χρόνια είναι να τα βλέπω να αλλάζουν με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για όλη μου τη διαδρομή, ως σύνολο. Να μην ξεχνάω τις φορές που δεν ήμουν καλά και να εκτιμώ τις φορές που είμαι. Μπορεί να ξαναζήσω φάσεις στις οποίες να μην είμαι στα καλύτερά μου, κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η ζωή μας είναι μία διαρκής διαδικασία και όχι μία ευθεία γραμμή προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Όταν έχεις περάσει από δυσκολίες, τότε μόνο μπορείς να εκτιμήσεις αυτήν τη γαλήνη της ευγνωμοσύνης για την ισορροπία στη ζωή σου.

Κατερίνα Γερονικολού
Θεοφύλακτος Μιχαήλ

»Θέλω να μην ξεχνάω ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μπορεί αυτές οι γιορτές που με βρίσκουν εμένα καλά, να είναι δύσκολες για κάποιον δικό μου άνθρωπο ή κάποιον που περπατά δίπλα μου στον δρόμο. Όμως, έχοντας περάσει από παρόμοια φάση κι εγώ, θέλω να τους πω ότι αν δεν είσαι σε ισορροπία φέτος, δεν πειράζει. Θα είσαι του χρόνου, ή κάποια άλλη στιγμή. Αρκεί να σταματήσεις μία στιγμή και να δεις τη ζωή σου, όσο μπορείς, από μία αντικειμενική απόσταση, για να καταλάβεις ότι απλά βρίσκεσαι σε ένα συγκεκριμένο σημείο μίας διαδρομής που έχει από όλα!»

Η Κατερίνα Γερονικολού μίλησε στη δημοσιογράφο Ελένη Παπαϊωάννου.

Μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μίας τηλεοπτικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής που ονομάζεται «Τhe Wedding Veil», για το Hallmark Channel.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.