Xavier Collin/Image Press Agency/The Mega Agency/Visualhellas.gr

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ SHARON STONE ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ

Έπειτα από 20 χρόνια που τo Hollywood την άφησε στο περιθώριο, η Sharon Stone περνά στην αντεπίθεση και στέλνει ηχηρό μήνυμα στις νεότερες γενιές.

Διάσημη για τους αξέχαστους ρόλους της στο «Βασικό Ένστικτο» και το «Καζίνο», η Sharon Stone μπορεί να έχει χρόνια να εμφανιστεί σε κάποια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, το άστρο της όμως παραμένει υπέρλαμπρο. Αλλά δεν είναι όλα ανέφελα στη ζωή της.

Η 65χρονη ηθοποιός αποκάλυψε για πρώτη φορά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της το 2021, στην συνταρακτική αυτοβιογραφία της «H Ομορφιά του να Ζεις Δύο Φορές». Το οποίο της στοίχισε και με τρόπο που ίσως να μη φανταζόμασταν. Κατά τον εναρκτήριο λόγο της στο gala «Raising Our Voices», που διοργάνωσε το θρυλικό αμερικανικό περιοδικό «The Hollywood Reporter», εξομολογήθηκε πόσο σκληρά πάλεψε για να χτίσει την καριέρα της στο Hollywood και πώς αυτό της γύρισε την πλάτη, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη στα 43 της.

Sharon Stone: «Είμαι στο περιθώριο τα τελευταία 20 χρόνια»

«Προσκλήθηκα να είμαι η οικοδέσποινά σας απόψε για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι μιλάω “δυνατά”, δεν ανέχομαι πολλά και επειδή είμαι και εγώ από αυτούς που αντιμετωπίζουν ένα θέμα διαφορετικότητας. Έπαθα ένα εγκεφαλικό το 2001. Είχα 1% πιθανότητα να ζήσω. Είχα αιμορραγία στον εγκέφαλο για 9 ολόκληρες ημέρες. Επί 7 έτη ανάρρωνα και δεν ανέλαβα δουλειές από τότε», είπε η 65χρονη ηθοποιός.

«Όταν συνέβη αρχικά, δεν ήθελα να το πω σε κανέναν γιατί ήξερα ότι κάθε προσωπική αναποδιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα οποιουδήποτε. Λοιπόν, κάτι πήγε στραβά για εμένα, με αποτέλεσμα να είμαι στο περιθώριο τα τελευταία 20 χρόνια. Υπήρξε μια εποχή στη ζωή μου που ήμουν μια πολύ επιτυχημένη σταρ του κινηματογράφου. Έσπασα πολλές “γυάλινες οροφές” με το κεφάλι μου και θέλω να σας πω ότι πονούσε. Πονούσε να πληρώνομαι. Πονούσε να πολεμάω με τους επικεφαλείς των studio. Πονούσε να βάζω όρια – όρια για το ποιος θα μπορεί να έρχεται στο καμαρίνι μου και τι να μου ζητά. Όρια για το γεγονός ότι δεν ήθελα να υπογράφω το συμβόλαιό μου την ώρα που βάφομαι την ημέρα που ξεκινά μια σειρά», συνέχισε, εξηγώντας, ότι θα έπρεπε να έχει τον δικηγόρο της μαζί πριν υπογράψει οτιδήποτε, όμως δεν είχε πάντα την ευκαιρία.

Η σημασία της «αυτο-υπεράσπισης»

Με την διαφορετικότητα να αποτελεί τον πυρήνα του λόγου της, η Stone τόνισε τη σημασία του να υπερασπίζεται κανείς μόνος του τον εαυτό του.

«Η διαφορετικότητα μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μία πτυχές. Μπορεί να είναι ένας τραυματισμός, το χρώμα του δέρματός σου ή απλώς το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. Αν είσαι κάποιος που εκπροσωπεί τη διαφορετικότητα, πρέπει να διεκδικήσεις τη θέση σου σε αυτή τη βιομηχανία», είπε και συνέχισε αναφερόμενη στις φορές που χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, κάτι που της προκάλεσε πολλά επαγγελματικά προβλήματα.

Έκλεισε τον λόγο της αναφερόμενη στο έργο της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ενισχυθούν οι φωνές των λιγότερο εκπροσωπούμενων ατόμων της κοινωνίας, ενθαρρύνοντας ξανά τους ανθρώπους να διεκδικούν τη θέση τους στη show-biz.

«Είναι σημαντικό για εμένα η διαφορετικότητά σας να μην αποσιωπηθεί από αυτή την τάση ύπνωσης που έχει η χώρα μας. Αυτό το δημοκρατικό πείραμα σημαίνει πολλά. Η ακραία πίεση μιας κυβερνητικά ελεγχόμενης κοινωνίας – όπως θέλει ο καθένας να το ονομάσει. Είναι ένα πείραμα. Δεν σημαίνει ότι συμβαίνει. Είναι ένα πείραμα που θα δείξει αν θα “τσιμπήσετε”. Θα το δεχθείτε; Μια ελεγχόμενη κυβέρνηση; Ένα ελεγχόμενο σύστημα στα studio; Θα τα δεχθείτε ή θα ορθώσετε το ανάστημά σας και θα αποκτήσετε αξία;» κατέληξε.

Χλευασμός στο κατεστημένο της χολιγουντιανής ομορφιάς

Οι επιλογές της Sharon Stone τα τελευταία χρόνια απέδειξαν ότι δεν έχει σκοπό να ανεχθεί άλλους συμβιβασμούς – ούτε καν στο να διατηρήσει την εντυπωσιακή ομορφιά της.

Παρόλο που έχει παραδεχτεί να έχει κάνει botox στο παρελθόν, το εγκεφαλικό της την έκανε να αλλάξει άποψη για τις αισθητικές επεμβάσεις. Χρειάστηκε να κάνει περισσότερες από 300 ενέσεις με botox και fillers προκειμένου να επαναφέρει τη μία πλευρά του προσώπου της που «είχε καταρρεύσει». Από τότε και μετά, λοιπόν, άρχισε να αποδέχεται τα σημάδια της γήρανσης και να αντιμετωπίζει τις αισθητικές επεμβάσεις από «χαριτωμένη πολυτέλεια σε μια αδυσώπητη, επίπονη νευρολογική ανάγκη».

Μάλιστα, πλέον δεν διστάζει ακόμα και να χλευάσει την δικτατορία των πλαστικών. Στα τελευταία της γενέθλια, για παράδειγμα, η star γιόρτασε ποζάροντας σε στιλ… Hollywood! «Το έκανα. Επιτέλους. Για τα γενέθλιά μου, έγινα το Hollywood», έγραψε και φωτογραφήθηκε με τεράστια, φουσκωμένα, κατακόκκινα χείλη, θυμίζοντας πολλές συνομήλικες συναδέλφους της.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.