Bookbar by Kaktos

4 ΚΑΦΕ-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Αυτά είναι τα τέσσερα καφέ-βιβλιοπωλεία της Αθήνας που αγαπάμε και σας προτείνουμε: ένα που μόλις άνοιξε τις πόρτες του και τρία που έχουν εδώ και χρόνια φανατικό κοινό.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία τα έχουμε στην καρδιά μας. Στις δικές του γωνιές ανακαλύπτουμε νέους συγγραφείς αλλά και παλιότερους, συζητώντας με τους ιδιοκτήτες τους. Όταν σε αυτόν τον προσφιλή χώρο προστεθεί κι ένα μικρό καφέ, λίγα τραπεζάκια μπροστά, πλάι και ανάμεσα σε ράφια και βιβλιοθήκες, τότε έχουμε βρει το μέρος όπου θα περάσουμε ευχάριστα πολλές ώρες.

Είτε μένουμε κοντά σε αυτά, είτε είμαστε επισκέπτες της περιοχής, αυτά τα μαγαζάκια κατορθώνουν να μας δημιουργούν μια «αίσθηση γειτονιάς», μιας κοινότητας ανθρώπων πάντα ανοιχτής να μας υποδεχτεί για να γνωρίσουμε ένα βιβλίο ακόμα, μια σκέψη παραπάνω.

Ο συνδυασμός «καφές και βιβλίο» συμπυκνώνει όσο κανένας άλλος την απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά φαίνεται πως ισχύει το ίδιο και για τη συγγραφή. Ουκ ολίγοι σπουδαίοι συγγραφείς έχουν αναφερθεί στην καταλυτική επίδραση που έχει ο καφές στο έργο τους.

«Αν δεν υπήρχε ο καφές, δεν θα μπορούσαμε να γράφουμε, δηλαδή δεν θα μπορούσαμε να ζούμε», φέρεται να είχε δηλώσει ο Γάλλος συγγραφέας Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ο οποίος μάλιστα λέγεται πως κατανάλωνε ως και 50 κούπες καφέ την ημέρα.

Καφέ-βιβλιοπωλείο #1: Bookbar by Kaktos

Η πιο νέα άφιξη, στην καρδιά της πόλης: το Bookbar των εκδόσεων Κάκτος άνοιξε στην οδό Αιόλου και έχει κερδίσει ήδη τους βιβλιόφιλους επισκέπτες.

Bookbar

Στα ράφια βρίσκουμε τα βιβλία των εκδόσεων και στα λιγοστά τραπέζια μπορούμε να χαλαρώσουμε με το βιβλίο μας, μπροστά στις μεγάλες τζαμαρίες, χαζεύοντας τον κόσμο που περνά.

καφέ-βιβλιοπωλείο

Αν σταθούμε τυχεροί, προλαβαίνουμε και τη μεγάλη μπλε πολυθρόνα. Δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε το λαχταριστό carrot cake!

Αιόλου 39 – Τηλ: 2103303192, Facebook

Καφέ-βιβλιοπωλείο #2: Little tree books & coffee

Κάτω από τον ιερό βράχο και μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, αυτό το μικρό καφέ-βιβλιοπωλείο το άνοιξαν πριν χρόνια φίλοι γονείς που γνωρίστηκαν στο σχολείο των παιδιών τους και έχει βρει το σταθερό κοινό του.

Little Tree books and coffee

Μέσα βρίσκουμε θέση στους καναπέδες ή στα τραπεζάκια πιο πολύ για να διαβάσουμε ή να δουλέψουμε, ενώ έξω καθόμαστε για να τα πούμε με την παρέα μας. Συνοδεύουμε τον καφέ μας με μια τάρτα λεμόνι, ενώ για ένα ελαφρύ μεσημεριανό μπορούμε να επιλέξουμε φρεσκοφτιαγμένα σάντουιτς ή σούπα.

καφέ βιβλιοπωλείο

Εδώ μπορούμε, επίσης, να παρακολουθήσουμε συζητήσεις για βιβλία και για διάφορες θεματικές, ως και μουσικά live, οπότε τσεκάρουμε το πρόγραμμα.

Καβαλότι, 2, Ακρόπολη – Τηλ: 2109243762, Facebook

Καφέ-βιβλιοπωλείο #3: Bibliothèque

Το Bibliothèque της πλατείας Εξαρχείων μετακόμισε πέρυσι λίγα βήματα μακριά από την παλιά του θέση, σε μεγαλύτερο χώρο, για να μπορεί να είναι και σημείο συναντήσεων εκτός από βιβλιοπωλείο.

Bibliotheque

Ιδιαίτεροι και επιλεγμένοι οι τίτλοι των βιβλίων που θα βρούμε εδώ, όπως και οι γευστικές επιλογές. Το Bibliothèque είναι ζωντανό μέλος της γειτονιάς των Εξαρχείων, παρόν και στις συλλογικές διεκδικήσεις των κατοίκων της γειτονιάς.

Bibliotheque

Παρουσιάσεις βιβλίων και event μπορούμε να πετύχουμε κι εδώ πολύ συχνά.

Θεμιστοκλέους 74, Εξάρχεια – Τηλ: 2108223067, Facebook

Καφέ-βιβλιοπωλείο #4: Zatopek

Κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού, με τραπεζάκια έξω, σε έναν όμορφο πεζόδρομο, το Zatopek ήρθε να δώσει στους βιβλιόφιλους της Καλλιθέας αυτό που λαχταρούσαν.

Στον ιδιαίτερα ζεστό εσωτερικό χώρο με τα mix and match έπιπλα, που προδιαθέτει για συγκέντρωση και διάβασμα, τα βιβλία είναι παντού γύρω σου, όποιο τραπέζι κι αν επιλέξεις. Σ’ αυτό το καφέ-βιβλιοπωλείο –που άνοιξαν δύο από τους αρχικούς συνιδρυτές του Little tree– ερχόμαστε και για τις συχνές βιβλιοπαρουσιάσεις, αλλά και για την πολύ ζωντανή λέσχη ανάγνωσης.

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα – Τηλ: 2117351013, Facebook

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.