Unsplash Natalie Behn

5 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΒΓΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βρήκαμε τις διευθύνσεις της Αθήνας με τα πιο λαχταριστά τσουρέκια και σοκολατένια αβγά, που υπόσχονται να κάνουν το Πάσχα σου πιο απολαυστικό από ποτέ.

Χωρίς τσουρέκι και σοκολατένια αβγά δεν γίνεται Πάσχα. Κι αν θες να εκτινάξεις την απόλαυση στα αγαπημένα σου πασχαλινά γλυκίσματα, έχει νόημα να τα προμηθευτείς από εργαστήρια ζαχαροπλαστικής που επιλέγουν εκλεκτά υλικά και τα συνδυάζουν με μεράκι και πρωτοτυπία, ώστε το αποτέλεσμα να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς.

Το καλό τσουρέκι, για παράδειγμα, δεν αρκεί να είναι αφράτο και μυρωδάτο. Πρέπει να είναι μαστιχωτό, με ζύμη βουτυράτη. Η ψίχα του πρέπει να έχει ίνες και κόρδες (είναι οι «χορδές» που σχηματίζουν τα παχύρρευστα υλικά όταν έχουν δέσει). Συνήθως θέλει πείρα, δηλαδή πρέπει κάποιος να έχει φτιάξει αμέτρητα τσουρέκια για να πετύχει το ιδανικό.

Για το τέλειο σoκολατένιο αβγό τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, γιατί ούτως ή άλλως η σοκολάτα κερδίζει στα σημεία. Σίγουρα, πάντως, οφείλει να δημιουργείται με υλικά άριστης ποιότητα, ιδανικά καθαρή σοκολάτα για να εκλύει το πιο αυθεντικό άρωμα και την πιο πλούσια γεύση.

Πού θα τα βρεις όλα αυτά; Στα παρακάτω ζαχαροπλαστεία, φούρνους και εργαστήρια, που τιμούν το Πάσχα με τα πιο λαχταριστά τσουρέκια και σοκολατένια αβγά.

Tα καλύτερα τσουρέκια και σοκολατένια αβγά της Αθήνας

– Antonis Selekos Conceptual Desserts, για το τσουρέκι... αλλιώς

Ο Αντώνης Σελέκος, στα μόλις 31 χρόνια του, έχει καταφέρει όταν μιλάμε για τσουρέκι να μας έρχεται πρώτο στο μυαλό το όνομά του. Και όχι άδικα. Το εργαστήρι του στο Παγκράτι έγινε αρχικά γνωστό για το καταπληκτικό Panettone, όμως έχει κερδίσει πλέον τις εντυπώσεις και για τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα γλυκά του.

Οι πασχαλινές του προτάσεις, όπως το τσουρέκι με καραμελωμένα φουντούκια, τζιαντούγια και αλμυρή καραμέλα, υπόσχονται να κάνουν τις μέρες αυτές ακόμα πιο ξεχωριστές.

– Fresh Patisserie, για τα πιο λαχταριστά σοκολατένια γλυκίσματα

Έχει τύχει να βρεθείς σε κάποιο κατάστημα Fresh αυτές τις μέρες; Θα σε συγχαρώ αν κατάφερες να δείξεις αυτοσυγκράτηση και να φύγεις κρατώντας μόνο το γλυκό για το οποίο αρχικά μπήκες. Δεν γίνεται να μην γοητευτείς από την ποικιλία σοκολατένιων αβγών και μικρών ζώων σε διάφορες γεύσεις και μεγέθη, όπως τα origami λαγουδάκια της εικόνας, από σοκολάτα γάλακτος ή λευκή καραμελωμένη σοκολάτα.

– Ourse Athens, για πασχαλινό γλύκισμα-έκπληξη

Το Ourse πάντα κλέβει τις εντυπώσεις με τα περίτεχνα γλυκά και τις πολύ ντελικάτες γεύσεις του. Φέτος κάνει την έκπληξη με ένα διαφορετικό πασχαλινό γλύκισμα, με σήμα πάντα το αρκουδάκι, που συνδυάζει τη λευκή σοκολάτα με την τραγανή πραλίνα αμυγδάλου ή φιστικιού Αιγίνης. Μία βόλτα από το κατάστημα της Γλυφάδας θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις.

– Kora, για το γνήσιο τσουρέκι

Το θέλεις σε πλεξούδα ή σε στεφάνι; Ό,τι κι αν επιλέξεις, το τσουρέκι της Kora, στο Κολωνάκι, θα σε ενθουσιάσει για το αφράτο, αρωματικό και σχετικά άγλυκο αποτέλεσμα. Ένα γνήσιο, κλασικό τσουρέκι δηλαδή, με το μαχλέπι του, τη μαστίχα του και το άρωμα φρέσκων πορτοκαλιών. Αν θες να το δωρίσεις στους αγαπημένους σου, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ψωμά δημιούργησε εντυπωσιακά αβγά Murano που στολίζουν το κέντρο των τσουρεκιών.

– Michel Patisserie, για συγκλονιστικά σοκολατένια αβγά

Στα ζαχαροπλαστεία Michel θα βρεις αυτό το σοκολατένιο αβγό που θα σε κάνει να αναφωνήσεις: «Αμάν!» Είναι αυτό που ενώ αρχικά σε ενθουσιάζει για την εξωτερική τραγανή στρώση feuillantine, το σπας και από μέσα ξεχύνεται υγρή πραλίνα. Αυτό κι αν είναι αβγό με δώρο-έκπληξη!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.