Unsplash Thestandingdesk

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ, ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ

Κι όμως, το κομοδίνο είναι σημαντικό. Είναι ένα μικρό έπιπλο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον χώρο σου, στην ποιότητα του ύπνου σου, αλλά και στον τρόπο που «τακτοποιείς» τις σκέψεις σου.

Το κομοδίνο είναι το έπιπλο στο οποίο συχνά δεν δίνουμε σημασία. Συνήθως επιλέγουμε προσεκτικά τον καναπέ, το κρεβάτι μας, την τραπεζαρία, τα φωτιστικά, ακόμη και το γραφείο μας, αλλά το κομοδίνο δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.

Μερικές φορές μάλιστα, αν ο χώρος του υπνοδωματίου είναι μικρός, προτιμάμε να μην χρησιμοποιήσουμε καν κομοδίνο. Άλλες πάλι, στοιβάζουμε πρόχειρα μερικά βιβλία σε ένα καλάθι ή χρησιμοποιούμε ένα καφάσι, ένα σκαμπό ή ένα παλιό τραπεζάκι και θεωρούμε ότι το υβριδικό αυτό έπιπλο έχει και στυλ.

Κι όμως, το κομοδίνο δεν είναι ένα αδιάφορο έπιπλο. Τόσο η χρήση του όσο και η θέση του το καθιστούν σημαντικό και πρέπει όχι μόνο να το επιλέγουμε μετά από σκέψη, αλλά και να το χρησιμοποιούμε έξυπνα. Πρέπει επίσης να κάνουμε συχνά πυκνά εκκαθάριση, διότι έτσι βάζουμε σε τάξη πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζουμε. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό ένα τόσο δα μικρό έπιπλο;

Είναι το πρώτο αντικείμενο που βλέπουμε το πρωί και το τελευταίο το βράδυ

Και δεν το κάνει αυτό αυτομάτως σπουδαίο; Είναι το βοηθητικό έπιπλο με το οποίο ξυπνάμε και κοιμόμαστε. Με αυτό ξεκινάμε τη μέρα μας και με αυτό την τελειώνουμε.

Πάνω του αφήνουμε τα πιο προσωπικά και τα πιο απαραίτητα αντικείμενά μας. Το ποτήρι με το νερό μας. Χρειάζεται να είναι βολικό, καθαρό και συγυρισμένο (κανείς δεν θέλει να κοιμάται δίπλα σε ένα βουνό από σκόνη) και οφείλει να είναι χρήσιμο.

Το κομοδίνο είναι σημαντικό
Unsplash Kelli McClintock

Συμβάλλει (με τον τρόπο του) σε έναν ξεκούραστο ύπνο

Ίσως δυσκολεύεστε να πιστέψετε ότι η ακαταστασία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου (άλλωστε, έχουμε τα μάτια μας κλειστά όταν κοιμόμαστε), πλην όμως μελέτες έχουν δείξει ότι η ακαταστασία μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο άγχος.

Καθώς ο ξεκούραστος ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας, ένα καθαρό και οργανωμένο κομοδίνο συμβάλλει στη σύνθεση ενός ήρεμου και χαλαρωτικού περιβάλλοντος. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για έναν ξεκούραστο ύπνο, μακριά από περισπάσεις.

Μπορεί να δείξει το δωμάτιο ακριβό

Ένα όμορφο κομοδίνο, ακόμη κι αν δεν είναι το ίδιο ακριβό, έχει τη δυνατότητα να αναδείξει το καλό μας γούστο και την κρεβατοκάμαρα. Καθώς το κρεβάτι μπορεί να είναι ένα απλό έπιπλο, το κομοδίνο μπορεί να το πλαισιώσει με στυλ.

Το κομοδίνο είναι σημαντικό
Pexels Taryn Elliott

Μπορεί να είναι μοντέρνο ή κλασικό, αλλά αν είναι κομψό και τακτοποιημένο, χαρίζει αέρα πολυτέλειας και παραπέμπει σε editorial διακόμσησης. Όμορφα είναι και τα vintage κομοδίνα ή ακόμη και οι χαμηλές συρταριέρες, ενώ αξίζει να προσέξετε τα πόμολα. Όσο λιγότερα πράγματα έχει σε εμφανή σημεία, τόσο το καλύτερο.

Είναι το πιο προσωπικό έπιπλο, το οποίο λέει πολλά για εμάς

Αφήνουμε το βιβλίο μας, το σημειωματάριό μας, τα φάρμακά μας, το κινητό μας (αν και κακώς), αν μπορούσε να μιλήσει το κομοδίνο μας θα έλεγε πολλά για εμάς. Για τον τρόπο που κοιμόμαστε, αλλά και τον τρόπο που ξυπνάμε. Για τις πιο προσωπικές μας συνήθειες, ίσως και σκέψεις και όνειρα.

Εκτός όμως από αυτές τις πολύ ρομαντικές και άνευ ουσίας ιδέες, ένα συγυρισμένο ή ακατάστατο, ένα σκονισμένο ή καθαρό κομοδίνο δείχνει αρκετά για την οργάνωση της δικής μας σκέψης, την τάξη και τη διαύγεια με τις οποίες μάς αρέσει να κάνουμε τις δουλειές μας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.