iStock

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ROAD TRIPS ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η άνοιξη είναι μια ιδανική εποχή στην Ελλάδα για road trip με τα παιδιά. Ποιοι προορισμοί ενδείκνυνται και τι έχουν να μας προσφέρουν; Μια μαμά-travel blogger προτείνει 3 όμορφα ταξίδια στην ελληνική ύπαιθρο.

Η Ελλάδα είναι παντού υπέροχη την άνοιξη. Ακόμα και τα κυκλαδονήσια είναι καταπράσινα, δεν υπάρχει πουθενά πολύς κόσμος, οι μέρες είναι ήδη μεγάλες και ο καιρός πραγματικά απολαυστικός. Οι 3 προορισμοί που προτείνουμε για road trip με τα παιδιά έχουν τα πάντα, βρίσκονται διασκορπισμένοι στην Ελλάδα και τους αγαπάμε πολύ. Γιατί μπορεί τα ταξίδια στο εξωτερικό να ενθουσιάζουν τα παιδιά περισσότερο, αλλά η χώρα μας έχει πολλές ομορφιές, ίσως ευκολότερα προσιτές.

Road trip #1: Μάνη

Είχαμε πάει μία φορά ως ζευγάρι, μία φορά όταν τα δίδυμα ήταν 12 μηνών και ξανά όταν ήταν σχεδόν 5 ετών. Την τελευταία φορά, καταφέραμε να πάμε και στη Μέσα Μάνη, επιτέλους. Τη θεωρούμε ιδανικό προορισμό για την άνοιξη, γιατί οι μεγάλες μέρες θα σας επιτρέψουν πολύωρη εξερεύνηση, ενώ ο καιρός είναι ακόμα ήπιος (δεν έχει πολλή ζέστη). Η Μάνη δεν είναι ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός, αφού οι παραλίες είναι κυρίως με πέτρες ή βράχια και τα νερά τους κρύα. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να την επισκεφτείτε την άνοιξη, εφόσον ταξιδεύετε με μικρά παιδιά.

Road trips με παιδιά
Unsplash Ian Kuik

Προτείνουμε να μείνετε σε έναν family friendly πύργο σε κεντρικό σημείο, για να μπορείτε να πάτε βόλτα στην Αρεόπολη και στο Λιμένι, για φαγητό στον Γερολιμένα, για κούνιες στο Γύθειο, αλλά και για εκδρομή στη χερσόνησο. Με στάσεις στην Αλύπα, στη Σκόπα, στη Βάθεια και στην Κοκκάλα, μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Πόρτο Κάγιο και το Ακρωτήριο Ταίναρο. Τοπία μαγικά, διαφορετικά από οπουδήποτε στην Ελλάδα. Τα παιδιά θα ανυπομονούν να φτάσουν στο νοτιότερο τμήμα της Ελλάδας!

Road trip #2: Καρπενήσι

Σχετικά κοντά και στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, το Καρπενήσι είναι αγαπημένος προορισμός για οικογένειες. Ίσως μάλιστα να είναι από τους λίγους προορισμούς της Ελλάδας με τόσες δραστηριότητες για παιδιά.

Road trips με παιδιά
iStock

Το The Newton Park είναι θεματικό πάρκο με θέμα τις φυσικές επιστήμες. Έχει όμως επίσης σκάμμα, busy board για μωρά, φάρμα και μεγάλη, εντυπωσιακή τσουλήθρα. Το Saloon προσφέρει βόλτα με άλογα, ήπιο canoe kayak σε ελεγχόμενο χώρο και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Υπάρχουν επίσης εύκολα πεζοπορικά μονοπάτια, ταβέρνες με κούνιες και χώρους πράσινου, χώροι διαμορφωμένοι για πικνίκ και ένα από τα πιο φιλικά ξενοδοχεία για οικογένειες στην Ελλάδα.

Η άνοιξη βρίσκει το Καρπενήσι καταπράσινο, δροσερό, με μεγάλες μέρες, για να χωρέσετε όλες αυτές τις εμπειρίες. Μην παραλείψετε το Μοναστήρι του Προυσού και το ίδιο το Καρπενήσι για βόλτα.

Road trip #3: Ζαγοροχώρια

Μεγάλο ταξίδι, οπότε αν έρχεστε από Αθήνα, αφιερώστε σίγουρα 3 βράδια και φροντίστε να μείνετε κάπου κεντρικά, για να είστε κοντά στα περισσότερα. Το υπέροχο Πάπιγκο και η Κόνιτσα θα είναι κάπως πιο μακριά, αλλά τουλάχιστον μια εκδρομή στους Κήπους ή μια βόλτα για φαγητό στα Πεδινά, στο Τσαπέλοβο, στο Καπέσοβο και σε άλλα car free χωριά με όμορφες πλατείες θα είναι υπόθεση 10 λεπτών.

Road trips με παιδιά
iStock

Προτιμάμε τους Κήπους και για έναν άλλο λόγο όμως. Γιατί από εδώ μπορείτε να πάτε με τα πόδια σε 3 πέτρινα γεφύρια. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Προτείνετέ τους σαν παιχνίδι να εντοπίζουν γεφύρια από το παράθυρό του αυτοκινήτου, για να γίνει κάθε απόσταση πιο ευχάριστη.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ιππασία πλάι στον Βοϊδομάτη, ένα ήπιο rafting και φυσικά μια μικρή ή μεγάλη πεζοπορία σε ένα από αυτά τα πραγματικά πανέμορφα μονοπάτια.

Η βόλτα προς το Φαράγγι του Βίκου (θέση Οξυά) κρύβει και ένα μυστικό, μιας και μόλις 5 λεπτά από το Μονοδένδρι θα βρεθείτε στο Πέτρινο Δάσος.

H Άννα Παπαρίζου-Φατσή είναι travel blogger, με βασική δραστηριοποίηση τους family friendly προορισμούς και τα οικογενειακά ταξίδια. 

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.