iStock

ΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Δεν είναι μόνο ότι θα στολίσουν γιορτινά το σπίτι σας. Οι κατασκευές αυτές θα γίνουν αφορμή για να δημιουργήσετε με τα παιδιά τις ωραιότερες πασχαλινές αναμνήσεις.

Θες να σου αποκαλύψω ποιες είναι οι στιγμές που οι κόρες μου αναπολούν με τη μεγαλύτερη νοσταλγία, όταν συζητάμε για τότε που ήταν πολύ μικρούλες; Εκεί γύρω στα 5 τους που, όπως λένε και οι έρευνες, αρχίζουν τα παιδιά να θυμούνται. Είναι οι κατασκευές που με τις ώρες φτιάχναμε μαζί!

Είναι η άδεια που έπαιρνα τη Μεγάλη Εβδομάδα, η βόλτα στα χαρτοπωλεία για να αγοράσουμε τα υλικά, όταν μετά τα απλώναμε στο τραπέζι της ηλιόλουστης κουζίνας, ακόμα και οι καβγάδες για το ποια θα κόψει τι χωρίς να το καταστρέψει. Οι εφευρετικές λύσεις που βρίσκαμε όταν μία οδηγία ήταν λάθος ή όταν συνέβαινε ένα ατύχημα που έθετε σε κίνδυνο όλο το εγχείρημα, οι μουσικές που βάζαμε και το περίτεχνο αποτέλεσμα, το οποίο –αν κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα– μπορεί να γίνει αφορμή να ξυπνήσουν αυτές οι αναμνήσεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι πασχαλινές κατασκευές έχουν μεν μια πρακτική αξία, αφού μπορείς με αυτές να παίξεις, να στολίσεις το σπίτι ή να τις χαρίσεις στους παππούδες, αλλά αυτό που πάνω απ’ όλα προσφέρουν είναι ανεκτίμητες στιγμές που αναπόφευκτα μειώνονται καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν. Εκτός κι αν τους παρουσιάσεις νέες ιδέες, για ακόμα πιο εντυπωσιακές κατασκευές όπως αυτές που βρήκα παρακάτω, και ξαναβάλεις τα παιδιά στο παιχνίδι!

4 κατασκευές για ακόμα πιο διασκεδαστικές πασχαλινές διακοπές

1. Φάκελοι-λαγουδάκια

Μια πολύ εύκολη κατασκευή, την οποία τα παιδιά μπορούν να γεμίσουν με σοκολατένια αβγουλάκια και άλλες λιχουδιές και να χαρίσουν στους φίλους τους. Την ιδέα για την κατασκευή πήραμε από την επιχειρηματία και δημιουργό Shanna Dukelow DaSilva.

Τι θα χρειαστείς:

  • Λευκούς φακέλους
  • Ροζ χαρτί για χειροτεχνίες
  • Ψαλίδι και κόλλα στικ
  • Ροζ ή λευκά πομ-πομ για χειροτεχνίες
  • Μαύρο μαρκαδόρο

Τι θα κάνεις:

Θα σχεδιάσεις στο λευκό χαρτί αυτιά λαγού (μπορείς να βρεις το σχέδιο εδώ) και θα τα κόψεις. Σε λίγο μικρότερο μέγεθος θα κόψεις το ροζ χαρτί και θα το κολλήσεις πάνω στο λευκό.

Προαιρετικά θα αφαιρέσεις το τριγωνικό μέρος που κλείνει τον φάκελο (ή και όχι αν θες αυτός να κλείνει) και θα κολλήσεις τα αυτιά.

Θα σχεδιάσεις το πρόσωπο του λαγού και θα κολλήσει το πομ-πομ για μυτούλα.

Τέλος, θα γεμίσεις τον φάκελο με τις λιχουδιές.

2. Διακοσμητικές δαντελένιες κοτούλες

Με τις κοτούλες αυτές μπορείς να στολίσεις όλο το σπίτι ή το πασχαλινό τραπέζι. Και είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις! Αρκεί να αγοράσεις δαντελένιες χάρτινες βάσεις για γλυκά. Την ιδέα για την κατασκευή πήραμε από τη Laura Prietto.

Τι θα χρειαστείς:

  • Στρογγυλές, δαντελένιες, χάρτινες βάσεις για γλυκά
  • Πορτοκαλί χαρτί χειροτεχνίας
  • Κόκκινη τσόχα για χειροτεχνίες
  • Μαύρο μαρκαδόρο
  • Προαιρετικά: Ξυλάκια για καλαμάκια

Τι θα κάνεις:

Θα κόψεις τις χάρτινες δαντελένιες βάσεις αφαιρώντας το ¼, με το οποίο θα σχηματίσεις και θα κολλήσεις τα φτεράκια τους (όπως δείχνει το παραπάνω βίντεο).

Θα κόψεις και θα κολλήσεις με το πορτοκαλί χαρτί χειροτεχνίας τα πόδια, με την κόκκινη τσόχα το λειρί, ενώ με τον μαύρο μαρκαδόρο θα σχηματίσεις τα μάτια.

Τέλος, προαιρετικά θα κολλήσεις με ταινία τα ξύλινα καλαμάκια, αν θέλεις να στηρίξεις τις κοτούλες σου π.χ. σε ένα τσουρέκι ή σε μία γλάστρα.

3. Τρίλιζα με πασχαλινά σοκολατάκια

Πριν απολαύσουν τα μικρά τις σοκολατένιες πασχαλίτσες και τα αβγουλάκια που τους έφεραν οι νονοί, γιατί να μην παίξουν με αυτά λίγη τρίλιζα; Θα χρειαστείς μόνο ένα κομμάτι χαρτόνι που θα κόψεις σε σχήμα λαγού και μερικές κηρομπογιές για να το διακοσμήσεις και να σχεδιάσεις την τρίλιζα! Την ιδέα για την κατασκευή αυτή μου έδωσε η Hyo J Kim, μέσα από τη σελίδα της.

Στη συνέχεια ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

4. Κοτούλες από τις άδειες αβγοθήκες

Με τόσα αβγά που αγόρασες για να βάψεις αυτές τις μέρες, σίγουρα σου περίσσεψαν άδειες αβγοθήκες. Αν έχεις μερικά κομμάτια πορτοκαλί και κόκκινη τσόχα, έναν μαύρο μαρκαδόρο και λίγο μπλάνκο, μπορείς απλά κόβοντας τις αβγοθήκες στο σχήμα της φωτογραφίας να φτιάξεις αυτές τις απίθανες κοτούλες. Και αυτή την ιδέα πήρα από τη Laura Prietto.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.