ΚΑΘΑΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ  

Φαντάζεσαι να μπαίνεις σε ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι; Το στρες μειώνεται και το αίσθημα ευεξίας αυξάνεται. Πώς μπορείς, λοιπόν, να το πετύχεις χωρίς κόπο;

Μπορεί ένα τακτοποιημένο, καθαρό σπίτι να συνεπάγεται και τακτοποιημένη ζωή; Θυμήσου πώς ένιωσες την τελευταία φορά που κάθισες στον καναπέ τη στιγμή που μόλις είχες τελειώσει το καθάρισμα του σπιτιού. Κράτησε για λίγα λεπτά στο μυαλό σου αυτό ακριβώς το συναίσθημα και έχεις έτοιμη την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Ένα ακατάστατο σπίτι φανερώνει το χάος μέσα μας, ενώ επιβαρύνει την ψυχική μας κατάσταση, λένε οι ειδικοί. Και δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι άνθρωποι που ζουν σε σπίτια, στα οποία δεν επικρατεί η τάξη αλλά και το χάος, και το καθάρισμα είναι μια αγγαρεία που διαρκώς αναβάλλεται για κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον, έχουν αυξημένες πιθανότητες να βιώνουν στρες.

Συμπέρασμα; Όλοι θα θέλαμε να νιώθουμε αυτό το αίσθημα της ευεξίας και της γαλήνης όταν γυρίζουμε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού μας και μπαίνουμε στον προσωπικό μας χώρο.

Τακτοποιημένο σπίτι: Πώς θα το πετύχουμε;

Πώς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα σπίτι που δεν επικρατεί χάος; Με ένα καλό declutter. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ξεφορτωνόμαστε όλα τα περιττά αντικείμενα ή ρούχα από το σπίτι και μένουμε μόνο με όσα πραγματικά χρειαζόμαστε ή μας προκαλούν χαρά όταν τα αντικρίζουμε. Στην αρχή μπορεί να μας φανεί βουνό, αλλά το αποτέλεσμα είναι άκρως ανακουφιστικό.

Μια δεύτερη συμβουλή που είναι εξίσου βοηθητική είναι η παρακάτω: Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει τη θέση του στον χώρο, αυτή τη μια και μοναδική θέση. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι πάντα ή τουλάχιστον για όλους. Αποφασίζοντας ποια θα είναι η θέση για κάθε αντικείμενο και διασφαλίζοντας ότι αυτή θα παραμείνει ίδια, το σπίτι μαζεύεται στο άψε σβήσε – είναι εντυπωσιακό.

Εσύ, πόσο καθαρό μπορείς να κρατήσεις το σπίτι σου;

Τι γίνεται όμως με την επιχείρηση καθαριότητα; Πόσο έτοιμοι είμαστε να αφιερώσουμε τον ελάχιστο και επομένως εξαιρετικά σημαντικό ελεύθερο χρόνο μας στη φασίνα; Γιατί αφήνουμε διαρκώς για αύριο τις δουλειές του σπιτιού; Πόσο πρόθυμοι είμαστε να χάσουμε ένα σαββατιάκο πρωινό στη φύση με τα παιδιά μας ή μια βραδινή ταινία για να σκουπίσουμε και να σφουγγαρίσουμε; Και εν πάση περιπτώσει γιατί στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την καθημερινότητά μας με τρόπους που δυσκολεύεται να αντιληφθεί ο νους μας, δεν μπορούμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας χωρίς κόπο;

Τα νέα είναι καλά. Έφτασε η στιγμή που μπορούμε να επενδύσουμε στην τεχνολογία για να βρούμε την ηρεμία που αναζητούμε στον χώρο μας και στο μυαλό μας. Η Kärcher αφουγκράζεται την ανάγκη μας για μια απλούστερη καθημερινότητα και μας συστήνει τους απόλυτους συμμάχους: τη σκούπα ρομπότ, την ηλεκτρική σφουγγαρίστρα και το πλυστικό Κ mini.

Οι απόλυτοι σύμμαχοι για καθαρό σπίτι

#1 Σκούπα ρομπότ: Η σκούπα που καθαρίζει όσο λείπουμε από το σπίτι

Ας το παραδεχτούμε. Το σκούπισμα είναι ταυτισμένο στο μυαλό μας με αγγαρεία, με αποτέλεσμα να το μεταθέτουμε διαρκώς για αργότερα. Η σκούπα ρομπότ, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία, μας χαρίζει χρόνο, μας απαλλάσσει από το άγχος και τον κόπο και μας παραδίδει χώρους καθαρούς και δάπεδα που γυαλίζουν (ειδικά όσοι έχετε κατοικίδια θα την ευγνωμονείτε).

Καθαρό σπίτι, καθαρό μυαλό
Σκούπα ρομπότ
Σκούπα ρομπότ

Οι σκούπες ρομπότ της Kärcher RCV 3 και RCV 5, είναι εντελώς αθόρυβες, καθαρίζουν αυτόνομα και συστημικά χαλιά με χαμηλό πέλος και σκληρές επιφάνειες. Η δε σκούπα RCV 5 σκουπίζει και σφουγγαρίζει εντελώς ανεξάρτητα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Οι σκούπες ρομπότ διαθέτουν έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως χρονοπρογραμματισμό και έλεγχο από το κινητό μέσω εφαρμογής, ώστε να καθαρίζουν ακόμα και όταν είμαστε εκτός σπιτιού. Το Wi-Fi να υπάρχει και όλα τα υπόλοιπα γίνονται! Ένα κλικ είναι αρκετό για να επιστρέψουμε στο σπίτι και να το βρούμε άψογα καθαρισμένο.

Καθαρό σπίτι, καθαρό μυαλό
Σκούπα ρομπότ Kärcher.
Σκούπα ρομπότ Kärcher.

#2 Ηλεκτρική σφουγγαρίστρα Kärcher: Ήξερες ότι υπάρχει ηλεκτρική σφουγγαρίστρα;

Με την ηλεκτρική σφουγγαρίστρα της Kärcher, οι περιστρεφόμενοι κύλινδροι βρέχονται συνεχώς με καθαρό νερό και το βρώμικο νερό συλλέγεται στη δεξαμενή ακάθαρτου νερού. Το χαμηλό επίπεδο υγρασίας σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα σκληρά δάπεδα – ακόμα και σε παρκέ. Οι μέρες με τον κουβά και το βρώμικο νερό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Απίστευτο;

Ηλεκτρική σφουγγαρίστρα
Ηλεκτρική σφουγγαρίστρα

#3 Πλυστικό μηχάνημα Κ mini: υψηλή πίεση για άψογο καθάρισμα!

Το μικρότερο πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης της Kärcher απομακρύνει γρήγορα τους ρύπους, είναι ελαφρύ, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και να αποθηκευτεί ακόμα ευκολότερα. Με το Κ mini μπορείς να καθαρίσεις αποτελεσματικά από τα έπιπλα της βεράντας ή του κήπου, μέχρι το ποδήλατο.

Βρες περισσότερους συμμάχους για ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι από τη σειρά Home & Garden της Kärcher

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.