Pexels Max Rahubovskiy

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Αν αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να μυρίζει όμορφα (χωρίς να χρησιμοποιήσεις αρωματικά κεριά), παρακάτω έχουμε την απάντηση.

Είναι Αύγουστος αλλά εσύ έχεις ξεμείνει στην πόλη. Είτε επειδή η άδειά σου αργεί ακόμα, είτε επειδή γύρισες πριν από λίγες μέρες από διακοπές. Έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αποκτήσει το σπίτι σου καλοκαιρινή αίσθηση αλλά αντιμετωπίζεις ένα μικρό προβληματάκι: Το υπνοδωμάτιό σου δεν μυρίζει όσο όμορφα θα ήθελες.

Χρησιμοποιείς αρωματικά κεριά προσπαθώντας να βελτιώσεις τη μυρωδιά αλλά οι προσπάθειές σου δεν πετυχαίνουν; Ε, λοιπόν, θυμήσου ότι το μυστικό βρίσκεται στην καθαριότητα.

Αν θέλεις να μάθεις πώς θα διώξεις τις δυσάρεστες οσμές από το υπνοδωμάτιό σου και θα το κάνεις να μυρίζει ευχάριστα, παρακάτω μοιραζόμαστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Ξεφορτώσου τη σκόνη

Η σκόνη «εισβάλλει» πολύ εύκολα στο υπνοδωμάτιο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που οι μπαλκονόπορτες μένουν ανοιχτές για πολλές ώρες λόγω ζέστης. Αυτή η σκόνη μπορεί όχι μόνο να πυροδοτήσει αλλεργίες αλλά και να προκαλέσει δυσάρεστες μυρωδιές.

Φρόντισε να σκουπίζεις τακτικά τις επιφάνειες του υπνοδωματίου και άλλα μέρη του χώρου που συγκεντρώνεται σκόνη. Μην ξεχνάς να καθαρίσεις και σημεία όπως τα πόμολα και οι διακόπτες στα οποία αναπτύσσονται μικρόβια αλλά συχνά «ξεφεύγουν» από τη γενική καθαριότητα.

σκόνη
iStock

Φρεσκοπλυμμένα σεντόνια κάθε εβδομάδα

Τα σεντόνια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καθαριότητα του υπνοδωματίου αλλά και στην ποιότητα του ύπνου μας. Τα άπλυτα σεντόνια δημιουργούν σκόνη προκαλώντας την ανάπτυξη δυσάρεστων μυρωδιών. Οι ειδικοί συνιστούν να πλένουμε τα σεντόνια μας κάθε εβδομάδα και να αερίζουμε το πάπλωμα και τα μαξιλάρια μία φορά τον μήνα.

Απολύμανση στο στρώμα του κρεβατιού

Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε και να αερίζουμε τακτικά το στρώμα του κρεβατιού μας έτσι ώστε να αποτρέπουμε την ανάπτυξη δυσοσμίας και βρωμιάς. Για τον βαθύ καθαρισμό του μπορούμε να εφαρμόζουμε φυσικές μεθόδους, όπως η χρήση της μαγειρικής σόδας, αντί για χημικές ουσίες.

στρώμα κρεβατιού
iStock

Η ποιότητα του αέρα στο υπνοδωμάτιο παίζει ρόλο

Αερίζουμε συχνά την κρεβατοκάμαρα! Το άνοιγμα των παραθύρων θα βελτιώσει αμέσως τον αέρα του χώρου και τη μυρωδιά του δωματίου. Επίσης, η χρήση αφυγραντήρα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη υγρασίας στην ατμόσφαιρα, και επομένως την εμφάνιση μούχλας που ευδοκιμεί σε συνθήκες υγρασίας.

Τι κάνουμε με τα άπλυτα και τα σκουπίδια;

Ένας κάδος σκουπιδιών ή το καλάθι για τα άπλυτα μπορεί να προκαλεί έξτρα δυσοσμία στην κρεβατοκάμαρα. Φρόντισε ο κάδος για τα σκουπίδια να έχει καπάκι και να αλλάζεται τακτικά, όπως επίσης και το καλάθι για τα άπλυτα. Ιδανικά, τοποθέτησε το καλάθι στο μπάνιο ή –αν υπάρχει– σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού.

καλάθι για τα άπλυτα
Pexels Ron Lach

Αρωματικά χώρου για να μυρίζει όμορφα το υπνοδωμάτιο

Αφού καθαρίσεις και ξεσκονίσεις το υπνοδωμάτιο, μπορείς να βοηθήσεις την ατμόσφαιρα βάζοντας μερικά φυσικά αρωματικά χώρου. Μπορείς, επίσης, να φτιάξεις ένα αρωματικό σπρέι για το σπίτι που βοηθάει στην τόνωση της διάθεσης και είναι κατάλληλο για σεντόνια, κουρτίνες, μαξιλάρια και έπιπλα.

Τέλος, θυμήσου ότι αν έχεις κατοικίδιο, πρέπει να προσέχεις περισσότερο όταν χρησιμοποιείς αρωματικά και αποσμητικά χώρου λόγω της αυξημένης ευαισθησίας των κατοικιδίων στις μυρωδιές.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.