iStock

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ρωτήσαμε και μάθαμε από τους ειδικούς ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς θεραπείες που προτιμούν οι άντρες στο δερματολογικό ιατρείο για το πρόσωπο και το σώμα τους.

Η ομορφιά και η περιποίηση της επιδερμίδας δεν απασχολεί μόνο τις γυναίκες, κι αυτό για μένα, ως beauty editor, είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των αντρών που φροντίζει τον εαυτό και την εμφάνισή του αυξάνεται σταθερά. Πέρα από τις καταναλωτικές έρευνες που το επιβεβαιώνουν, το παρατηρώ και στον δικό μου κύκλο φίλων και γνωστών. Όλο και περισσότεροι άντρες ανοίγουν το θέμα απενοχοποιημένα στις παρέες, ανταλλάζουν γνώμες ή κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την περιποίηση ομορφιάς και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν ή θα ήθελαν να δοκιμάσουν. Η βασική διαφορά σε σχέση με τις γυναίκες παραμένει ότι οι άντρες αναζητούν μια απλή ρουτίνα περιποίησης, με όσο λιγότερα προϊόντα γίνεται.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ρουτίνα της περιποίησής τους δεν περιορίζεται μόνο μπροστά στον καθρέφτη στο σπίτι ή στο γυμναστήριο. Συνεχίζεται και στο δερματολογικό ιατρείο, με διάφορες θεραπείες. Απευθύνθηκα, λοιπόν, στη σταθερή συνεργάτιδα του OW, τη δερματολόγο Βάλια Μουσάτου, για να μου πει ποιες θεραπείες ομορφιάς αναζητούν και επιλέγουν περισσότερο οι άντρες.

Καθαρισμός προσώπου

Όπως αναφέρει η κ. Μουσάτου, «κυρίως οι νεότεροι άντρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ακμή βρίσκουν πολύ βοηθητική αυτή τη θεραπεία». Απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, το απαλλάσσει από το σμήγμα και βοηθάει στην πρόληψη νέων βλαβών ακμής. Ο παραδοσιακός τρόπος με τον ατμό ενδείκνυται για όσους έχουν ανοιχτούς και κλειστούς φαγέσωρες, δηλαδή άσπρα και μαύρα στίγματα, ενώ όσοι δεν έχουν φαγέσωρες συνήθως προτιμούν τη μικροδερμοαπόξεση, την οξυγονοθεραπεία και το Ηydrafacial. Και οι τρεις θεραπείες κάνουν βαθύ καθαρισμό και προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη χωρίς ερεθισμούς.

Μάντεψε ποιες είναι οι θεραπείες περιποίησης που επιλέγουν φανατικά οι άντρες στο ιατρείο
iStock

Αποτρίχωση με λέιζερ

Η κ. Μουσάτου επισημαίνει ότι, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, όλο και περισσότεροι άντρες ενδιαφέρονται για την αποτρίχωση με λέιζερ σε περιοχές όπως ο λαιμός, τα χέρια, η πλάτη, οι ώμοι, η κοιλιά, ο λαιμός, τα ζυγωματικά, η μύτη αλλά και τα αυτιά. «Ειδικά ανάμεσα στους δασύτριχους άντρες, αυτή η θεραπεία είναι πρώτη στις επιλογές στο δερματολογικό ιατρείο», προσθέτει.

Φυσικά, η τριχοφυΐα δεν εξαλείφεται μόνο με μια θεραπεία. Για αρκετό καιρό, όμως, δηλαδή για 35 με 40 μέρες περίπου, οι τρίχες δεν ξαναβγαίνουν, κάτι που είναι πολύ απελευθερωτικό για πολλούς άντρες. Αν συνεχίσουν τις συνεδρίες και αποφύγουν το μαύρισμα (το λέιζερ δε γίνεται σε πολύ μαυρισμένο δέρμα), η τριχοφυΐα τους θα μειωθεί αισθητά.

Μάντεψε ποιες είναι οι θεραπείες περιποίησης που επιλέγουν φανατικά οι άντρες στο ιατρείο
iStock

Βοτουλινική τοξίνη (botox)

«Δεν ανησυχούν μόνο οι γυναίκες για τις ρυτίδες», μου λέει η δερματολόγος. «Πολλοί άντρες, συνήθως μετά τα 40, επιθυμούν να μειώσουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο». Το αίτημά τους είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα και η διακριτική βελτίωση των ρυτίδων, δηλαδή να μη φαίνεται ότι έχουν κάνει κάποια επέμβαση. Η κ. Μουσάτου επισημαίνει ότι γι’ αυτή τη θεραπεία οι περισσότεροι παρακινούνται συνήθως από κάποια γυναίκα του περιβάλλοντός τους, όμως τελικά μένουν πολύ ικανοποιημένοι και την επαναλαμβάνουν, γιατί βλέπουν άμεσα αποτελέσματα χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Μάντεψε ποιες είναι οι θεραπείες περιποίησης που επιλέγουν φανατικά οι άντρες στο ιατρείο
iStock

Λιπολυτικές ενέσιμες θεραπείες

Το προγούλι, η κοιλιά και τα πλαϊνά της μέσης είναι συνήθως οι περιοχές όπου συσσωρεύεται το λίπος στους άντρες. Το τοπικό αυτό πάχος απασχολεί πολύ τους άντρες, αλλά οι περισσότεροι διστάζουν να το αφαιρέσουν με χειρουργική επέμβαση. Φυσικά, η μέθοδος της λιπόλυσης με ενέσεις έχει περιορισμούς και ενδείκνυται όταν υπάρχει σχετικά μικρή εναπόθεση λίπους στο σώμα, ενώ απαιτεί αρκετές επαναλήψεις. Είναι επίσης μια πολύ καλή λύση όταν υπάρχει επίμονη τοπική εναπόθεση λίπους παρόλο που το άτομο έχει κανονικό βάρος. Οι συνθέσεις των ενέσεων που χρησιμοποιούνται πλέον δεν προκαλούν οίδημα τοπικά, δεν πονάνε και δεν απαιτούν χρόνο αποθεραπείας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.