iStock

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ: ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ;

Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για την απομάκρυνση της τριχοφυΐας από μια περιοχή όπου η αποτρίχωση με κερί δεν είναι και τόσο συνηθισμένη – ή δεν ομολογούμε πως την κάνουμε!

Το καλοκαίρι ήρθε πριν το καταλάβουμε, το νερό στη θάλασσα είναι ζεστό (ίσως και να μην κρύωσε ποτέ!) και τα μαγιό βγήκαν άρον-άρον από τις ντουλάπες. Μήπως όμως για να βγεις άψογη στην παραλία πρέπει να κάνεις και μια αποτρίχωση στα οπίσθια; Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της αποτρίχωσης στη συγκεκριμένη περιοχή δεν συζητιέται συχνά και ανοιχτά στις γυναικείες παρέες, ίσως μόνο συνωμοτικά. Αν αισθάνεσαι άβολα να ρωτήσεις τις φίλες σου αν κάνουν αποτρίχωση στα οπίσθια και ποια αισθητικό εμπιστεύονται, τότε αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για σένα.

Ψάχνοντας λίγο το θέμα ανακάλυψα ότι η αποτρίχωση των οπισθίων με κερί είναι μια πολύ απλή, γρήγορη και συνηθισμένη διαδικασία, που γίνεται για καθαρά αισθητικούς λόγους. Και είναι σίγουρα ευκολότερη από την προσπάθειά μου να βρω κόσμιες λέξεις για να περιγράψω τα συγκεκριμένα σημεία του σώματος!

Μπορείς να την κάνεις στο σπίτι, αλλά δεν θα το πρότεινα γιατί πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος να έχεις εικόνα της περιοχής. Απευθύνσου, λοιπόν, σε μια αισθητικό για να αφαιρέσει ομοιόμορφα τις τρίχες στους γλουτούς και την πτυχή τους, και πήγαινε προετοιμασμένη διαβάζοντας το Q&A που ετοίμασα για σένα.

Γιατί κερί και όχι ξυράφι;

Στην αποτρίχωση γενικά ισχύει ότι το κερί ξεριζώνει όλη την τρίχα ενώ το ξυράφι κόβει μόνο το τμήμα που προεξέχει από το δέρμα. Έτσι, αν θέλεις ένα αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια, θα προτιμήσεις το κερί. Άλλα πλεονεκτήματά του είναι ότι μειώνει την πιθανότητα να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα, με τον χρόνο κάνει τις τρίχες πιο λεπτές και μαλακές, ενώ διαρκεί όσο μερικά «χρατς»! Από την άλλη, το μόνο πλεονέκτημα που φαίνεται να έχει το ξυράφι είναι ότι δεν πονάει.

κερί
iStock

Φυσικά, μπορείς να εξετάσεις και την πιθανότητα του λέιζερ για ακόμη πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα και μηδαμινές πιθανότητες ερεθισμού, αν και αυτή η μέθοδος κοστίζει κάτι παραπάνω.

Άρα, θα πονέσει το κερί;

Ναι, φυσικά θα πονέσει, δεν θα σου πω ψέματα, ειδικά αν δεν είσαι εξοικειωμένη με την αποτρίχωση με κερί! Όμως, όπως βεβαιώνουν οι επαγγελματίες αισθητικοί, ο πόνος στη συγκεκριμένη περιοχή είναι λιγότερος σε σύγκριση με άλλα σημεία του σώματος.

αποτρίχωση στα οπίσθια
iStock

Πώς να προετοιμαστώ για την αποτρίχωση στα οπίσθια;

  • Ο βασικός κανόνας είναι να μην έχεις ξυρίσει πρόσφατα την περιοχή, ώστε το κερί να πιάσει την τρίχα και να την απομακρύνει.
  • Επίσης, κάνε απολέπιση με ένα απολεπιστικό προϊόν για το σώμα περίπου δύο μέρες πριν, κάτι που θα διευκολύνει περισσότερο την απομάκρυνση των τριχών.
  • Φρόντισε να μην έχεις απλώσει ενυδατική κρέμα τη μέρα της αποτρίχωσης.

Η αισθητικός θα αναλάβει τα υπόλοιπα για την προετοιμασία της περιοχής πριν απλώσει το ζεστό ή το κρύο κερί και το απομακρύνει μαζί με τις τρίχες.

Πώς να φροντίσω την επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση;

Μην πας για αποτρίχωση με στενά ρούχα, προτίμησε κάτι άνετο για να αναπνέει το δέρμα σου, που θα είναι λίγο πιο ευαίσθητο αμέσως μετά τη διαδικασία. Επίσης, τις πρώτες 24 ώρες απόφυγε τις έντονες δραστηριότητες που θα σε ιδρώσουν, όπως και το μπάνιο στη θάλασσα.

Μη χρησιμοποιήσεις scrub ή προϊόντα με χημικά απολεπιστικά (AHAs ή BHAs) για δύο μέρες μετά την αποτρίχωση. Μόλις περάσουν οι δύο μέρες, ακολούθησε κανονικά τη ρουτίνα της ενυδάτωσης και της απολέπισης.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.