iStock

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ APPS ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΟΥ

Στον θαυμαστό κόσμο της AI, οι άντρες έχουν στη διάθεσή τους ψηφιακά εργαλεία για να φροντίσουν την επιδερμίδα και τον εαυτό τους.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Κι όταν μιλάμε για μέλλον εννοούμε την τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), που τη χρησιμοποιείς εδώ και καιρό όταν υπαγορεύεις ένα μήνυμα στο Viber, όταν δίνεις μια εντολή στο Siri, όταν φτιάχνεις playlists στο Spotify κι όταν κυνηγάς τον Pikachu στο Pokémon GO. Η τεχνητή νοημοσύνη, δηλαδή η προσομοίωση της ανθρώπινης νοημοσύνης από τις μηχανές, δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλώς τον τελευταίο καιρό απασχολεί έντονα! Η μανία των τελευταίων μηνών είναι να δίνεις λέξεις-κλειδιά σε προγράμματα που έχουν «εκπαιδευτεί» και φορτωθεί με άπειρα δεδομένα για να συντάσσουν κανονικά κείμενα, να κάνουν έναν ολοκληρωμένο διάλογο με τον χρήστη και να δημιουργούν πίνακες και φωτογραφίες. Καλωσορίσατε στον κόσμο του DALL-E και του ChatGPT!

Αφού πρώτα σε ενημερώσουμε ότι αυτό το κείμενο συντάχθηκε από έναν άνθρωπο με σάρκα και οστά (υπάρχουν ενημερωτικά sites που πειραματίζονται με την παραγωγή κειμένων με τεχνητή νοημοσύνη!), να σου πούμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) δεν είναι άγνωστες στην ομορφιά. Μέσα στην πανδημία, πολλά brands διαπίστωσαν ότι ο κόσμος είχε ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να καταναλώσει, ανακαλύπτοντας, δοκιμάζοντας και αγοράζοντας προϊόντα χωρίς φυσική παρουσία. Δημιούργησαν, λοιπόν, εικονικούς συμβούλους περιποίησης του προσώπου και των μαλλιών (π.χ. η Shiseido με το Optune και η L’Oréal με το Hair Coach) ή δοκιμής make up (Estée Lauder, NYX, M.A.C.). Με βάση αλγόριθμους, αυτά τα προγράμματα και οι εφαρμογές ανιχνεύουν απομακρυσμένα τις ανάγκες σου και σε καθοδηγούν στην αγορά προϊόντων.

Η επανάσταση της AI έρχεται και στην ανδρική περιποίηση

Μέχρι τώρα, αυτές οι εικονικές υπηρεσίες ήταν διαθέσιμες μόνο για τις γυναίκες. Όπως όμως έδειξε η πανδημία, το ανδρικό είναι ένα πολύ δυναμικό και ανερχόμενο καταναλωτικό κοινό. Πώς θα μπορούσαν, λοιπόν, οι άντρες, που θέλουν πια να περιποιηθούν τον εαυτό και την επιδερμίδα τους και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά χρήματα γι’ αυτό, να μην ωφεληθούν από τις καινοτομίες;

Κατέβασε τα apps που σε βοηθήσουν να βρεις το ιδανικό μούσι για σένα
iStock

Ένα από τα πρώτα brands που δοκίμασαν την προσωποποίηση με τεχνητή νοημοσύνη της ανδρικής περιποίησης είναι η Bulldog. Το Skin Advisor είναι ένα εργαλείο στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει στους άντρες να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές skincare. Η χρήση του είναι απλή. Στην ιστοσελίδα της Bulldog, κάνεις εγγραφή, απαντάς σε μία σειρά ερωτήσεων για τον τύπο της επιδερμίδας σου και τις ανάγκες της, δίνεις την τοποθεσία σου ώστε να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και στέλνεις μία selfie. Ναι, δεν θα συζητήσουμε εδώ τα θέματα ιδιωτικότητας, αλλά με αυτόν τον τρόπο το Skin Advisor κάνει μια απομακρυσμένη διάγνωση για την κατάσταση του δέρματός σου και σου προτείνει μία πλήρη εξατομικευμένη ρουτίνα.

Κάποιοι φίλοι μας έχουν περάσει με το GroomTribe της Philips περισσότερες ώρες απ’ ό,τι με το… «FIFA Soccer». Γίνεται; Κι, όμως, γίνεται! Αυτή η εφαρμογή σου επιτρέπει αφού ανεβάσεις μια selfie να δοκιμάσεις διάφορα είδη γενειάδας στο πρόσωπό σου, σε βοηθάει να ανακαλύψεις ποιο είναι το ιδανικό μούσι ή γένι για σένα, δίνει συμβουλές για την περιποίησή τους και συνδέεται με τις «έξυπνες» ξυριστικές μηχανές της εταιρείας. Αφού όλες οι οικιακές συσκευές συνδέονται με το Internet, γιατί όχι και οι μηχανές ξυρίσματος;

Τέλος, η Biotherm, που κυκλοφορεί στοχευμένα προϊόντα ανδρικής περιποίησης, πρόκειται να λανσάρει μία ανδρική έκδοση του εικονικού διαγνωστικού εργαλείου Skin Diag, το οποίο ήταν διαθέσιμο μόνο για τις γυναίκες. Είναι σίγουρο ότι το παράδειγμα της Biotherm θα το ακολουθήσουν και άλλα brands, καθώς ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της αγοράς του ανδρικού skincare θα κυμαίνεται περίπου σε ένα εντυπωσιακό 7,5% μέχρι το 2033!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.