Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕΞ ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ: ΤΑ 3 SOS

Υπάρχουν τρία σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις σεξ για πρώτη φορά με κάποιον, προκειμένου η εμπειρία να είναι πραγματικά απολαυστική και για τους δύο σας.

Λίγα πράγματα στη ζωή μπορεί να σου προκαλέσουν περισσότερα καρδιοχτύπια από την προσμονή της πρώτης σεξουαλικής επαφής με έναν νέο ερωτικό σύντροφο. Το πιθανότερο είναι ότι τις μέρες ή τις ώρες πριν τη μεγάλη στιγμή σκέφτεσαι και προγραμματίζεις ένα εκατομμύριο πράγματα προκειμένου τα πάντα να είναι τέλεια και να κάνουν την εμπειρία αξέχαστη και για τους δύο.

Υπάρχει κάτι, όμως, που πολλοί εν δυνάμει εραστές αποφεύγουν ή αμελούν να σκεφτούν ή να συζητήσουν μεταξύ τους πριν κάνουν σεξ, το οποίο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της συνεύρεσης. Ο ψυχολόγος Δρ Jeremy Nicholson υποστηρίζει πως αυτό είναι το κίνητρο – γιατί, δηλαδή, θέλεις να κάνεις σεξ με αυτόν τον άνθρωπο.

Όπως ο ίδιος λέει, υπάρχουν δύο βασικές αιτίες που δημιουργούν στους ανθρώπους την επιθυμία για σεξ:

  • Η μία είναι η ανάγκη για τη δημιουργία μιας μακρόχρονης, στενής σχέσης αγάπης.
  • Η άλλη είναι η ανάγκη για μια απολαυστική σεξουαλική εμπειρία χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις.

Εξίσου σεβαστές είναι και οι δύο αυτές επιθυμίες, όμως αν δεν «επικοινωνηθούν» ξεκάθαρα εκ των προτέρων, η σεξουαλική επαφή μπορεί να πάει πολύ στραβά. «Όταν οι δύο παρτενέρ δεν είναι ξεκάθαροι για τα μεταξύ τους κίνητρα και αν κάνουν σεξ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, μπορεί τελικά να νιώσουν φόβο, θυμό ή θλίψη κατά την διάρκεια ή μετά την επαφή. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα άτομα που μέσω του σεξ αναζητούν την αγάπη, γιατί ο στόχος αυτός απαιτεί την ικανοποίηση υψηλότερων επιπέδων επικοινωνίας και δέσμευσης», εξηγεί.

Πώς θα απολαύσεις πραγματικά το σεξ με νέο σύντροφο

Βασισμένος σε μελέτες, ο Nicholson δίνει 3 πολύτιμες συμβουλές που εξασφαλίζουν ότι η πρώτη σεξουαλική επαφή με νέο σύντροφο θα είναι επιτυχής. Κοινός παρονομαστής όλων είναι η επικοινωνία, η οποία εξασφαλίζει την αλήθεια, την ειλικρίνεια, τη συναισθηματική ασφάλεια και την άνεση που είναι απαραίτητη για να γίνει η εμπειρία απολαυστική.

Πρώτη φορά σεξ με έναν νέο σύντροφο: Τα 3 SOS
Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

1. Μοιραστείτε τα κίνητρά σας

«Για ποιον λόγο θέλετε να κάνετε σεξ; Αναζητάτε μια σχέση αγάπης ή μία καθαρά σεξουαλική σχέση; Θέλετε, δηλαδή, τα ίδια πράγματα ο ένας από τον άλλον;» ρωτά ο ψυχολόγος και καλεί να κάνετε μια προσπάθεια να συζητήσετε τα παραπάνω με ειλικρίνεια, πριν κάνετε σεξ, καθώς εκ των υστέρων είναι συνήθως πιο δύσκολο.

Χρησιμοποιώντας τις σωστές λέξεις και κάνοντας στον άλλον ερωτήσεις που θα βοηθήσουν να μιλήσετε ανοιχτά, χωρίς περιστροφές, η επικοινωνία θα είναι πιο εύκολη. Άλλωστε, οι άνθρωποι που μιλούν ανοιχτά για τον εαυτό τους και τα θέλω τους είναι κατά κανόνα και πιο ελκυστικοί. Όπου κι αν καταλήξετε, όποια κι αν είναι τελικά τα κίνητρά σας, αν τα έχετε συζητήσει από πριν θα μειώσετε το άγχος και θα αυξήσετε την οικειότητα, κάνοντας την επαφή σας πιο ευχάριστη.

2. Συζητήστε το είδος της σχέσης σας μετά το σεξ

Τις περισσότερες φορές η ερωτική επαφή προηγείται ενός ξεκάθαρου ορισμού μιας σχέσης και αυτό το «απροσδιόριστο» μπορεί να κάνει τα πράγματα αλλόκοτα ανάμεσα στους παρτενέρ, ακόμα και να καταστρέψει τη χημεία τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε νέο πρόσωπο που θα βρεθεί στο κρεβάτι σου θα γίνει αυτόματά και σύντροφός σου, όμως, από την άλλη «κάθε σεξουαλική εμπειρία βελτιώνεται όταν οι δύο παρτενέρ εκδηλώνουν τρυφερότητα και επιδιώκουν μια εγγύτητα», λέει ο Nicholson.

Από εκεί και πέρα μπορεί να προκύψει μια περαιτέρω σχέση, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση, συζητώντας μεταξύ σας ανοιχτά και συμφωνώντας στο είδος της σχέσης που θέλετε να έχετε θα χτίσετε τη μεταξύ σας εμπιστοσύνη και έτσι θα μπορείτε να επικεντρωθείτε ακόμα πιο πολύ στη σεξουαλική σας εμπειρία.

3. Επικεντρωθείτε στην απόλαυση

Έπειτα από μία τόση ξεκάθαρη συζήτηση ως προς το ποια είναι τα κίνητρά σας και ποιο θα είναι το είδος της σχέσης σας στο εξής, μπορείτε να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στη σεξουαλική απόλαυση. Το πώς θα το κάνετε αυτό είναι δικό σας θέμα, πάντως ο Nicholson πιστεύει πως οι ενδείξεις ενθουσιασμού και τρυφερότητας πάντα βοηθούν.

Τα προκαταρκτικά, όπως έχουμε πει μπορεί να εξίσου σημαντικά με το «κυρίως πιάτο», ειδικά για τις γυναίκες, ενώ η οικειότητα που θα έχετε δημιουργήσει θα σας βοηθήσει σίγουρα να πείτε όλα αυτά που σκέφτεστε αλλά ίσως διστάζετε, ακόμα κι αν πρόκειται για τις πιο κρυφές σας φαντασιώσεις.

Δεν θα δυσκολευτείτε να διαπιστώσετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η επικοινωνία και η ειλικρίνεια την πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ με έναν νέο παρτενέρ – ακόμα κι αν δεν υπάρξει δεύτερη.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.