Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΦΤΙΑΞΕ COMFORT FOOD ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΒΓΑ

Έχεις δοκιμάσει ποτέ χυλοπίτες μαζί με παρμεζάνα και αβγά; Είναι ένα απλό και γρήγορο γεύμα που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Μια συνταγή που το μεγαλείο της κρύβεται στην απλότητά της. Παραδοσιακές χυλοπίτες, παρμεζάνα και φρέσκα χωριάτικα αβγά συνθέτουν ένα απολαυστικό πιάτο.

Όπως όλες οι συνταγές με λίγα απλά υλικά, χρειάζεται καλή ποιότητα στην πρώτη ύλη, ώστε να αναδειχθούν οι αυθεντικές γεύσεις, από το παρθένο ελαιόλαδο μέχρι το αρωματικό μπούκοβο.

Το αποτέλεσμα το λες και comfort food, λιγότερο συνηθισμένο από τις παραδοσιακές τηγανητές πατάτες με αβγά, αλλά εξίσου εύκολο και απόλυτα χορταστικό.

Tip: Αντί για παρμεζάνα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξερή μυζήθρα.

Συνταγή για χυλοπίτες με παρμεζάνα και αβγό

  • Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Μερίδες: 2
  • Vegetarian

χυλοπίτες με αβγά
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 200 γρ. χυλοπίτες
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

χυλοπίτες
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τα αβγά μάτια σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Βράζουμε τις χυλοπίτες για 1 λεπτό λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αφού τις σουρώσουμε, κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.

Προσθέτουμε τις μαγειρεμένες χυλοπίτες, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε 50 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με γοργές κινήσεις για 1 λεπτό.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Προσθέτουμε από πάνω τα τηγανητά αβγά, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και σερβίρουμε.