20 ΛΕΠΤΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Ξεκίνησε τη μέρα σου κάνοντας αυτή την πρωινή ρουτίνα γυμναστικής για να δυναμώσεις το σώμα σου και να αποκτήσεις ενέργεια. Μόλις 20 λεπτά είναι αρκετά. Δες το βίντεο.

Θες να δυναμώσεις το σώμα σου, να αποκτήσεις ενέργεια και ευεξία, αλλά δεν έχεις αρκετό χρόνο; Το παρακάτω βίντεο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Είναι γεγονός ότι τα ασφυκτικά ωράρια, ο χρόνος που χάνουμε στις μετακινήσεις, οι διαφόρων ειδών υποχρεώσεις και ο συνδυασμός (ή καλύτερα ισορροπία του τρόμου) επαγγελματικής και προσωπικής ή οικογενειακής ζωής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για συστηματική άσκηση στην καθημερινότητα. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε καλά τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία μας – σωματική και ψυχική.

Γιατί να θυσιάσουμε, λοιπόν, την υγεία και την ευεξία μας στον βωμό άλλων υποχρεώσεων, οι οποίες –ας είμαστε ειλικρινείς– δεν θα τελειώσουν ποτέ; Γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, αφού πλήθος ερευνών έχει επιβεβαιώσει τη σύνδεση μεταξύ άσκησης και καλής διάθεσης;

Εντάσσοντας μια πρωινή γυμναστική ρουτίνα στην καθημερινότητά σου θα καταφέρεις να δυναμώσεις το σώμα σου και να αποκτήσεις ενέργεια. Σύμφωνα με τη Γεωργία Κουμνάκηκαθηγήτρια φυσικής αγωγής και 6η παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου, μόλις 20 λεπτά είναι αρκετά για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου, αρκεί να κάνεις τις σωστές ασκήσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις 6 ασκήσεις για όλο το σώμα. Δώσε προσοχή στην ενεργοποίηση της κοιλιάς σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης.

@ow_wellness Κάνε αυτή την πρωινή ρουτίνα γυμναστικής και θα έχεις #ενεργεια και δύναμη όλη μέρα! #ασκήσεις #morningworkout #πρωινηγυμναστικη #ow_wellness ♬ πρωτότυπος ήχος - OW

Ξεκίνα τη μέρα σου με αυτές τις 6 ασκήσεις για να δυναμώσεις το σώμα σου

#1 Πλάγιες προβολές

Κάνουμε πλάγιες προβολές. 10 στο ένα πόδι και 10 στο άλλο. Προσπαθούμε να πατάει όλο το πέλμα στο έδαφος και το γόνατο να μην ξεπερνάει τα δάχτυλα των ποδιών.

#2 Push-ups

Οι παλάμες βρίσκονται στο άνοιγμα των ώμων. Το σώμα είναι σε θέση σανίδας. Οι αρχάριοι μπορούν να ακουμπήσουν τα γόνατα στο στρώμα και να εκτελέσουν την ίδια άσκηση.

#3 Άρσεις λεκάνης

Καθόμαστε στο στρώμα με τα πέλματα να πατάνε καλά και τα χέρια να βρίσκονται κάτω από τους ώμους. Οι παλάμες κοιτάνε προς τα έξω. Ανεβαίνουμε σε θέση τραπεζάκι και τεντώνουμε το αριστερό πόδι. Μαζεύουμε προς το στήθος και μακραίνουμε μπροστά. Κάνουμε 10 επαναλήψεις με το ένα πόδι και 10 με το άλλο, κρατώντας τη λεκάνη ψηλά.

#4 Κοιλιακοί

Καθόμαστε πάνω στο στρώμα και ακουμπάμε τα χέρια στα γόνατα. Κατεβαίνουμε προς τα πίσω με τις ωμοπλάτες ψηλά και μαζεύουμε. Κάνουμε 3 σετ, από 10 επαναλήψεις το καθένα.

#5 Romanian deadlift με πίσω προβολή

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ιδανική για την ενδυνάμωση ποδιών, γλουτών και πλάτης. Κάνουμε πίσω προβολή μπαίνοντας σε θέση deadlift. 10 επαναλήψεις με το ένα πόδι και 10 με το άλλο.

#6 Πλάγια σανίδα

Η απόλυτη άσκηση! Μπαίνουμε σε θέση σανίδας, με τις παλάμες να βρίσκονται στο άνοιγμα των ώμων. Τα πόδια μπορούν να είναι το ένα πάνω στο άλλο ή το επάνω πόδι μπροστά και το κάτω πίσω. Ο κορμός είναι σε μια ωραία ευθεία και το χέρι τεντωμένο ψηλά. Περνάμε το χέρι κάτω από τον κορμό στρίβοντας το σώμα και ανοίγουμε με το χέρι τεντωμένο. Κάνουμε 3 σετ, από 10 επαναλήψεις το καθένα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.