iStock

8 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ

Όσον αφορά το σεξ, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι το αντρικό σώμα έχει μόνο μία πηγή ευχαρίστησης, όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχουν αρκετά σημεία που προκαλούν διέγερση στους άντρες – και κάποια δεν τα φαντάζεστε καν.

Τέτοια ζητήματα φέρνουν συνήθως αμηχανία και γι' αυτό παραμένουν μυστικά. Η αποκάλυψη όμως αυτών των μυστικών μπορεί να κάνει τη ζωή αρκετών ανθρώπων καλύτερη. Η Dr  Jess O’Reilly, Καναδέζα sex therapist, είναι διάσημη για τα βιβλία, τις ομιλίες και τα podcasts της, που έχουν βοηθήσει αρκετά ζευγάρια να ζήσουν μια πιο απολαυστική και ευτυχισμένη κοινή ζωή. Ανατρέχοντας στις ομιλίες της βρήκαμε ένα θέμα για το οποίο λίγα λέγονται, αφού οι περισσότεροι άντρες δεν συζητάνε την ερωτική τους ζωή: τις άγνωστες ερωτογενείς ζώνες του αντρικού φύλου.

Ορισμένες από αυτές τις ερωτογενείς ζώνες δεν είναι τόσο άγνωστες, ενώ άλλες εξακολουθούν να αποτελούν ταμπού. Επιπλέον, καθώς όλοι οι άνθρωποι δεν αγαπούν τα ίδια πράγματα, είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένα σημεία να μην διεγείρουν ερωτικά όλους τους άντρες. Η ειδικός υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς το σεξ είναι να ρωτάει τον/τη σύντροφό του τι προτιμάει και να πειραματίζεται με τις επιθυμίες του. Αν ωστόσο δεν νιώθει άνετα με κάτι τέτοιο, μπορεί να ρίξει μια ματιά στις συμβουλές της.

1. Οι θηλές

Οι θηλές του στήθους δεν αποτελούν πηγή ευχαρίστησης μόνο για τις γυναίκες, αλλά τις περισσότερες φορές και για τους άντρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παιχνίδι με τις θηλές μπορεί να προσφέρει απόλαυση στους ανθρώπους όλων των φύλων, ενώ μερικούς μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και σε οργασμό.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η διέγερση των θηλών μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση ωκυτοκίνης, της ορμόνης που σχετίζεται με το δέσιμο, τη χαλάρωση και την ευχαρίστηση, ενώ ορισμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο αισθητήριος φλοιός των γεννητικών οργάνων μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω των θηλών.

Ερωτογενείς ζώνες
iStock

Ο αισθητήριος φλοιός των γεννητικών οργάνων είναι το τμήμα του εγκεφάλου που ανταποκρίνεται στη διέγερση των γεννητικών οργάνων. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν ορισμένοι επιστήμονες, η διέγερση των θηλών μπορεί να οδηγήσει σε πολύ γρήγορη διέγερση αυτόν τον αισθητήριο φλοιό των γεννητικών οργάνων.

Βέβαια, αυτό έχει να κάνει με την ευαισθησία, καθώς δεν διεγείρονται όλοι από το άγγιγμα των θηλών τους. Για μερικούς οι θηλές είναι τόσο ευαίσθητες, που μπορεί να βιώνουν ακόμη και πόνο.

2. Τα πλευρά

Πρόκειται για το μέρος του σώματος που βρίσκεται παραπλεύρως του στήθους, ουσιαστικά κάτω από τις μασχάλες. Είναι δηλαδή ένα σημείο στο οποίο δίνουμε ελάχιστη σημασία, προσοχή και χάδια. Κι όμως, το δέρμα κάτω από τις μασχάλες μπορεί να ανταποκριθεί στο ελαφρύ άγγιγμα, την πίεση και τη θερμοκρασία, σύμφωνα με τη Dr Jess.

«Πειραματιστείτε λοιπόν με τα χέρια, τις άκρες των δακτύλων, την αναπνοή και τη γλώσσα σας», συμβουλεύει. Ακόμη και οι ίδιες οι μασχάλες είναι ευαίσθητες και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να ανταποκριθούν ερωτικά αν τους αγγίξουν εκεί, με την προϋπόθεση ότι δεν γαργαλιούνται.

3. Το εσωτερικό του μηρού

Λόγω της θέσης του κοντά στο πέος, το εσωτερικό του μηρού είναι μια κοινή ερωτική ζώνη στο αντρικό σώμα. Ορισμένοι μπορεί να απολαμβάνουν τα χάδια και σε άλλα σημεία, που βρίσκονται πιο χαμηλά στο πόδι, όπως το πίσω μέρος του γόνατου, ακόμη και η γάμπα. Δεν θα μάθετε όμως αν δεν δοκιμάσετε. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

4. Τα αυτιά

Είναι μια περιοχή που ερεθίζει άντρες και γυναίκες, καθώς στα αυτιά καταλήγουν πολλά νεύρα.

Ερωτογενείς ζώνες
iStock

Γεμάτα με αισθητήριους υποδοχείς, τα αυτιά σύμφωνα με έρευνα είναι το Νο 2 σημείο ερωτικής διέγερσης μετά το όσχεο. Και εδώ μάλλον δεν θα συναντήσετε πολλές εξαιρέσεις.

5. Το μέρος της κοιλιάς κάτω από τον αφαλό

Πρόκειται για το σημείο όπου συνήθως σχηματίζεται μια λωρίδα από τρίχες. Αυτή η λωρίδα για ορισμένους ανθρώπους μοιάζει να είναι το μονοπάτι προς την ευχαρίστηση. Το τμήμα αυτό που οδηγεί στην ηβική περιοχή έχει αρκετές νευρικές απολήξεις ώστε, όταν αγγιχθεί, οδηγεί σε αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Είναι ένα ακόμη τμήμα στο αντρικό σώμα που αν και βρίσκεται κοντά στα γεννητικά όργανα –ίσως και εξαιτίας αυτού– παραμένει παραμελημένο.

6. Το κεφάλι

Μερικοί άνθρωποι νιώθουν πολύ καλά όταν τους χαϊδεύουν τα μαλλιά και άλλοι όχι. Και δεν μιλάμε μόνο για την ερωτική διέγερση. Σκεφτείτε αν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν ένα χαλαρωτικό μασάζ την ώρα του λουσίματος στο κομμωτήριο ή όχι, για να καταλάβετε τι εννοούμε.

ερωτογενείς ζώνες
iStock

Με τον ίδιο τρόπο, το άγγιγμα στο κεφάλι μπορεί να λειτουργήσει ως προκαταρκτικό χάδι με κάποιους παρτενέρ, ενώ με κάποιους άλλους όχι.

7. Το περίνεο

Είναι το σημείο μεταξύ του όσχεου και του πρωκτού και, χάρη στο περινεϊκό νεύρο που το διαπερνά, μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πηγή ευχαρίστησης. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το άγγιγμα του συγκεκριμένου σημείου μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της εκσπερμάτισης.

8. Ο πρωκτός

Ναι, είναι σημείο ταμπού όσον αφορά την αντρική ικανοποίηση, αλλά ίσως και εξαιτίας αυτού να αποτελεί σημαντική ερωτογενή ζώνη. Βλέπετε, οτιδήποτε βρίσκεται στην εκτός ορίων ζώνη καθίσταται ιδιαίτερα δελεαστικό. Είναι σαν να ξεπερνά κανείς τα όρια με κάτι που δεν πρέπει να κάνει.

Φυσικά, τον ρόλο της παίζει πρωτίστως η ανατομία, καθώς το σημείο χαρακτηρίζεται από μεγάλη πυκνότητα νευρικών απολήξεων, γεγονός που το κάνει να ανταποκρίνεται ερωτικά τόσο στο ελαφρύ άγγιγμα όσο και στη μεγάλη πίεση.

Είναι ένα εξαιρετικό σημείο για πειραματισμό, αλλά αν ο σύντροφός σας αισθάνεται άβολα, δεν θα πρέπει να τον πιέσετε.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.