ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: 3 ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Επωφεληθείτε από προγράμματα που προσφέρουν εντελώς δωρεάν άσκηση, στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια και τα νότια προάστια, με την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών.

Αν υπάρχει μια καλή συνήθεια που έμεινε σε μεγάλο μέρος των πολιτών από την περίοδο του κορονοϊού, δεν είναι άλλη από την ενσωμάτωση της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητά μας. Το τρέξιμο, παραδείγματος χάριν, «έσωσε» πολλούς από τις σωματικές και ψυχικές παρενέργειες της «κλεισούρας», ενώ τα online προγράμματα εξάσκησης βοήθησαν άλλους είτε να διατηρήσουν τους ρυθμούς τους είτε να γνωρίσουν νέες μεθόδους.

Όταν η ζωή επέστρεψε στην κανονικότητά της, όσοι συνειδητοποιήσαμε τα οφέλη της άσκησης κατά τις δύσκολες μέρες των lockdowns, αποφασίσαμε να μην την εγκαταλείψουμε ποτέ ξανά. Έτσι, φροντίσαμε να την καθιερώσουμε στο πολύ πιεστικό πλέον πρόγραμμά μας, δίνοντάς της τον χρόνο και τη συχνότητα που της αξίζει. Οι πιο «ψαγμένοι», μάλιστα, βρήκαν τον τρόπο να συνεχίσουν να αθλούνται δωρεάν. Πώς;

Προγράμματα δωρεάν άσκησης στον Δήμο Αθηναίων

Οι Δημότες της Αθήνας έχουν το τεράστιο προνόμιο να δικαιούνται πρόσβαση για δωρεάν άθληση στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, στο Πεδίον του Άρεως.

πανελλήνιος

Έτσι, όλοι οι ενήλικες δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 διαφορετικά προγράμματα που αφορούν: Γυμναστική για δημότες, ειδικά προγράμματα γυμναστικής για δημότες της τρίτης ηλικίας, μαθήματα κολύμβησης, μαθήματα pilates, γιόγκα, πολεμικές τέχνες/αυτοάμυνα, ελεύθερο τρέξιμο, μαθήματα χορού και επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ).

Πανελλήνιος

Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι Σάββατο τις πρωινές ώρες και οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου στην Κυψέλη. Μάθετε περισσότερα και κλείστε το ραντεβού σας εδώ.

Αθλητισμός και Ευεξίας στο ΚΠΙΣΝ

Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων έχουν τη δυνατότητα να επωφελούνται από τα αθλητικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του. Έτσι, χωρίς να υπάρχει περιορισμός για δημότες ή μη, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν μαθήματα Mat Pilates, Yoga, Cross Training κ.ά.

ΚΠΙΣΝ

Οι μικροί ασκούμενοι έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα Mini Volley ή Mini Basket, ενώ για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν σχεδιαστεί ειδικά προγράμματα που ενισχύουν το σώμα και το πνεύμα τους (π.χ. το Qigong 50+ ή το πρόγραμμα «Άσκηση, Μνήμη και Ισορροπία»).

Όλα τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα είτε πρωινές είτε απογευματινές ώρες, σε διάφορες χρονικές «ζώνες» για να εξυπηρετούν κάθε προσωπικό πρόγραμμα, και πραγματοποιούνται είτε μέσα στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, είτε στις εγκαταστάσεις του στίβου, στην πλαϊνή μεριά του πάρκου. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ώρα για άσκηση στον Δ. Κηφισιάς

Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων ενισχύουν την ευεξία τους δωρεάν (ή σχεδόν δωρεάν) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ. Κηφισιάς, με προγράμματα για ενήλικες και παιδιά που πραγματοποιούνται  στο ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» έναντι συμβολικού αντιτίμου.

Στις 10 αθλητικές εγκαταστάσεις πραγματοποιούνται προγράμματα με την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής, τόσο για ενήλικες (Αεροβική/μυϊκή ενδυνάμωση, pilates yoga, cross training, trx, κολύμβηση. aqua aerobic, τένις, μπαλέτο, latin-ευρωπαϊκοί χοροί, oriental, argentine tango, αίθουσα μυικής ενδυνάμωσης, τρέξιμο για όλους), όσο και για παιδιά (Ρυθμική αγωγή, ρυθμική, γυμναστική, μπαλέτο, ξιφασκία, καράτε, kick boxing, kid dance-μοντέρνοι χοροί, κολύμβηση, τένις, πυγμαχία, latin-ευρωπαϊκοί χοροί, προετοιμασία Σ.Ε.Φ.Α.Α & στρατιωτικές σχολές).

Οι φετινές δραστηριότητες ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουνίου, ενώ οι εγγραφές ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.