iStock

ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ

Το ATHENS FITNESS FESTIVAL είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ που σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις και να δοκιμάσεις όλες τις νέες τάσεις στη γυμναστική, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια κορυφαίων εκπαιδευτών.

Αν έπρεπε να διαλέξω μια συνήθεια η οποία άλλαξε ουσιαστικά τη ζωή και την καθημερινότητά μου τα τελευταία χρόνια, αυτή θα ήταν η γυμναστική. Ταυτόχρονα, θα μπορούσα να πω ότι ανήκω σε αυτό το ποσοστό των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται τη σωματική άσκηση ως μια μορφή αυτο-έκφρασης ή διαλογισμού.

Με τον καιρό κατάλαβα ότι η άσκηση είναι πραγματικά θεραπευτική. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μας ανακουφίζει από το στρες, συμβάλλει στη λειτουργία της καρδιάς και προάγει την καλή υγεία συνολικά, αλλά και το ότι μας βοηθάει να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Yoga, pilates, καλλισθενική γυμναστική, τρέξιμο, χορός. Οι επιλογές για γυμναστική είναι πολλές και ο καθένας μας μπορεί να διαλέξει το είδος που συμβαδίζει καλύτερα με τις ανάγκες και τους στόχους του. Η τελική επιλογή, βέβαια, χρειάζεται χρόνο. Δοκιμάζεις και σιγά σιγά καταλαβαίνεις τι χρειάζεται το σώμα σου αλλά και ποιο πρόγραμμα εκγύμνασης μπορεί να χωρέσει στην καθημερινότητά σου και να «δέσει» με τον τρόπο ζωής σου. Όποιο είδος άσκησης κι αν επιλέξεις, όμως, το σημαντικό είναι να βρεις εκείνους τους ανθρώπους που θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν κατάλληλα.

ATHENS FITNESS FESTIVAL: ένα αθλητικό φεστιβάλ για όλους

Δεν ξέρεις ποιο είδος γυμναστικής σου ταιριάζει και βρίσκεσαι στο στάδιο που δοκιμάζεις πράγματα; Μήπως γνωρίζεις ποια προπόνηση βοηθάει το σώμα σου και θέλεις να εξασκηθείς περισσότερο; Ή δεν αθλείσαι συστηματικά αλλά προσπαθείς να εντάξεις τη σωματική άσκηση στη ζωή σου; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, ένα φεστιβάλ μπορεί να σου δώσει τη γνώση και το κίνητρο που αναζητάς.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το απόλυτο αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό να προσφέρει ένα υψηλού ενδιαφέροντος show αφιερωμένο στη γυμναστική, την ευεξία και την καλή υγεία. Και φυσικά αναφέρομαι στο ATHENS FITNESS FESTIVAL που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 90 επαγγελματίες του χώρου της άθλησης και ευεξίας από όλο τον κόσμο και θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα.

Όχι, δεν χρειάζεται να ασχολείσαι εντατικά με τη γυμναστική για να λάβεις μέρος. Το ATHENS FITNESS FESTIVAL απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και αθλητικών επιδόσεων. Επιπλέον, το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα έχει ποικιλία. Για την ακρίβεια, θα προσφέρει στους επισκέπτες του 10 διαφορετικά fitness stages εστιασμένα στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Dance
  • Pilates
  • Yoga
  • Calisthenics
  • Frogman Fit
  • Trampoline
  • Indoor Cycling
  • Kids Fit
  • Cardio-Mobility & Fight (CMF)
  • Functional

Τι να περιμένεις και γιατί αξίζει να συμμετάσχεις

Το ATHENS FITNESS FESTIVAL θα διαρκέσει 3 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων Έλληνες και ξένοι master trainers θα βοηθούν και θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες.

Δύο ονόματα ξεχωρίζουν ανάμεσα σε εκείνα των εκπαιδευτών: η Ολυμπιονίκης Εύας Χριστοδούλου, η οποία θα συντονίζει το πρόγραμμα «Fit Kids» για παιδιά, και η Λίλα Κασάπογλου, 12 φορές πρωταθλήτρια και 3 φορές κυπελλούχος Ελλάδος, η οποία θα επιμελείται το πρόγραμμα «trampoline», αλλά και του Γιώργου Ξηρού, ο οποίος είναι και ο Ambassador του event.

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία των κορυφαίων Master Trainers διεθνώς που θα έρθουν από το εξωτερικό, Alexander Fomin, Lorenzo Sommo, Gingee Lee, Meredith Rogers και πολλών ακόμα που θα απογειώσουν την προπόνησή σου σε ότι επιλέξεις.

Προκειμένου να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη, όμως, η γυμναστική είναι σημαντικό να συνδυάζεται με καλή διατροφή και ψυχολογία, γι' αυτό το event προσφέρει και interactive σεμινάρια διατροφής και life-coaching από διακεκριμένους ειδικούς. Αν αναρωτιέσαι τι άλλο θα βρεις, ενδεικτικά αναφέρουμε: υπηρεσίες φυσικοθεραπείας , αθλητικό ρουχισμό, εξοπλισμό fitness και είδη τεχνολογίας.

Το wellness τριήμερο θα πραγματοποιηθεί στην Ακτή Βουλιαγμένης, σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, και θα διαρκέσει από τις 05 έως τις 07 Μαΐου 2023. Για να ανακαλύψεις το δικό σου ταξίδι ευεξίας, κλείσε εισιτήρια για το ATHENS FITNESS FESTIVAL μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.