Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΩΗΣ

Ακούστε το άρθρο
Ακούστε το άρθρο

Στόχος όλων μας είναι να ζήσουμε πολύ, αλλά και καλά. Πώς θα μπορέσουμε να επενδύσουμε στην πρόληψη, ώστε να κατακτήσουμε τη μακροζωία;

Το να μείνουμε για πάντα νέοι είναι ανέφικτο. Το να ζήσουμε όμως περισσότερο μοιάζει στις μέρες μας εφικτό. Και το να ζήσουμε περισσότερο και με καλή υγεία είναι το ζητούμενο. Κλειδί για τη μακροζωία αποτελεί η πρόληψη.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για να καταφέρουμε να παρατείνουμε τα χρόνια ζωής μας και να πετύχουμε την πολυπόθητη ποιότητα ζωής; Ποια είναι τα κατάλληλα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν και πώς θα μας δοθεί η σωστή καθοδήγηση; Πώς θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μεγαλώσει με αρμονία και χάρη;

Τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το σύγχρονο lifestyle

Η σύγχρονη απαιτητική καθημερινότητα με τους καταιγιστικούς ρυθμούς επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Το έντονο στρες, οι κακές διατροφικές συνήθειες, ο μη ικανοποιητικός –σε ποσότητα ή ποιότητα– ύπνος είναι μερικές βασικές παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά το σύνολο του οργανισμού μας και συμβάλλουν στην εμφάνιση ασθενειών.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία

Η ρήση «Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία» δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη. Υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες και κάνοντας συχνά τσεκ απ θωρακίζουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις ασθένειες. Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή διατροφή είναι απαραίτητη, ότι χρειάζεται να κοιμόμαστε αρκετές ώρες, να γυμναζόμαστε συστηματικά και να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να το κάνουμε πράξη; Αυτό που συνήθως αναζητούμε είναι η κατάλληλη καθοδήγηση.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να λύσει η Personal Wellness, προσφέροντας μια καθοδηγούμενη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία, προκειμένου να πετύχουμε ένα βέλτιστο επίπεδο σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

ύπνος

Τι είναι η εμπειρία Personal Wellness;

Το κέντρο διατροφής, πρόληψης και ευεξίας Personal Wellness στόχο έχει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ερμηνεία της ευεξίας, με έμφαση στην πρόληψη. Συνδυάζοντας την προηγμένη επιστημονική γνώση και τις τεχνολογίες αιχμής με μια αληθινά προσωποποιημένη προσέγγιση, καταφέρνει να σε οδηγήσει στην κατάκτηση της βέλτιστης εκδοχής του εαυτού σου. Σε τέσσερα μόνο βήματα.

Βήμα #1: Αναζήτηση των δικών σου αναγκών

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, επομένως διαφορετική πρέπει να είναι και η προσέγγιση στο πρόβλημά του. Στόχος είναι οι ειδικοί που θα ασχοληθούν μαζί σου να σε γνωρίσουν σε βάθος ώστε να οδηγηθούν «εκ των έσω» στη μόνη λύση που μπορεί να επιφέρει απτά αποτελέσματα στη δική σου περίπτωση. Άλλωστε, όλα ξεκινούν από εσένα και όλα επιστρέφουν σε εσένα.

Βήμα #2: Χαρτογράφηση του βιολογικού σου προφίλ

Η χαρτογράφηση του βιολογικού σου προφίλ είναι ο πιο χρήσιμος οδηγός προκειμένου να κατακτήσεις τους στόχους σου. Πώς γίνεται αυτό; Μέσα από ένα ευρύ και επιστημονικά τεκμηριωμένο φάσμα διαγνωστικών εργαλείων.

Σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα της Personal Wellness διενεργείται μια σειρά από επιστημονικά τεκμηριωμένες και εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις (βιοδείκτες όπως το μικροβίωμα εντέρου, οργανικά, λιπαρά οξέα, κύκλος μελατονίνης, αξιολόγηση του βασικού μεταβολισμού και της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας κ.ά.). Με αυτό τον τρόπο, η επιστημονική ομάδα του κέντρου συλλέγει σημαντικές πληροφορίες για τη σωματική κατάσταση του κάθε επισκέπτη, την οργανική υγεία του σε επίπεδο κυττάρου, τον μεταβολισμό και την ψυχολογία του. Έτσι, είναι σε θέση να διαμορφώσει μια εικόνα του τρόπου ζωής του, της σχέσης του με το φαγητό και των αναγκών του.

Βήμα #3: Εξατομίκευση του σχεδίου δράσης

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα δράσης και πρόληψης, με άξονα τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου, που εμπλουτίζεται, αν κριθεί απαραίτητο, με τα κατάλληλα πρωτόκολλα ενίσχυσης διατροφής.

Βήμα #4: Διαρκής στήριξη

Η ευζωία είναι μια διαρκής συνθήκη. Η συστηματική παρακολούθηση και επανεκτίμηση των αναγκών σου βοηθούν στο να επιτευχθούν οι στόχοι και να διασφαλιστούν τα βέλτιστα επίπεδα υγείας και ευεξίας.

H Personal Wellness είναι το πρώτο one-stop nutrition-prevention-wellness κέντρο στην Ελλάδα. Η δομή και η φιλοσοφία της συνιστούν ένα concept που συστήνεται στην αγορά για πρώτη φορά. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύγχρονο κέντρο διατροφής, πρόληψης και ευεξίας που στόχο έχει να επαναπροσδιορίσει την κλασική έννοια της ευεξίας. Στον πυρήνα του βρίσκεται το scientific wellness, καθώς και η ανάγκη για πλήρως εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση. Σύμμαχοί του είναι η χρήση τεχνολογίας αιχμής και εμπεριστατωμένης επιστημονικής ανάλυσης και διάγνωσης. Η διεπιστημονική ομάδα του κέντρου, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία, αποτελείται από γιατρούς, βιολόγους, διατροφολόγους, well-being coaches, νοσηλευτές, επαγγελματίες κίνησης και ψυχολόγους.

Η επιστημονική ομάδα του κέντρου, βασισμένη στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία λειτουργίας του, στοχεύει στη βελτιστοποίηση της καθημερινότητάς μας, βοηθώντας μας να επιτύχουμε ένα βέλτιστο επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας, ακολουθώντας τις πιο φυσικές μεθόδους πρόληψης παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή. Βιώνοντας κανείς την εμπειρία της Personal Wellness οδεύει στην κατάκτηση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού του.

πρόληψη

Όλα ξεκινούν από το έντερο

Ο έλεγχος του εντερικού μικροβιώματος αποτελεί ένα από τα βασικά διαγνωστικά εργαλεία που επιτρέπουν τη χαρτογράφηση του ατομικού μας βιολογικού προφίλ. Οι γνώσεις γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου μάς δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την έννοια της πρόληψης και να περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σειράς από ασθένειες. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ιπποκράτη, «η κακή πέψη είναι η ρίζα όλων των δεινών». Σήμερα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η εντερική λειτουργία είναι ο καθρέφτης της συνολικής υγείας του οργανισμού.

Το έντερο είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου σώματος και περιέχει 100 τρισεκατομμύρια µικρόβια! Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτά διαβιούν σε απόλυτη αρμονία με τα κύτταρα του εντερικού σωλήνα, ελέγχοντας ως δεύτερος «εγκέφαλος», τη συνολική μεταβολική, εκκριτική, θρεπτική και αμυντική δραστηριότητα του οργανισμού, επηρεάζοντας παράλληλα την ψυχολογία και τη συμπεριφορά μας. Όταν η αρμονική αυτή συμβίωση διαταραχθεί, δημιουργείται το ιδανικό υπόβαθρο για πληθώρα παθολογικών καταστάσεων και συμπτωμάτων στον οργανισμό.

Νοιάσου για το μικροβίωμά σου

Τι μπορεί όμως να διαταράξει τη συνύπαρξη αυτή; Το εντερικό μικροβίωμα επηρεάζεται άμεσα από ένα πλήθος παραγόντων, όπως το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής, το στρες, η διατροφή. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, στην οποία εστιάζει η Personal Wellness, οδηγεί σε μείωση των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών και αύξηση της μικροβιακής ποικιλίας και αφθονίας στο έντερο – αλλαγές ωφέλιμες για τη μικροχλωρίδα του γαστρεντερικού συστήματος και κατ’ επέκταση για τη συνολική μας υγεία.

πρόληψη

Διατηρώντας ένα υγιές έντερο, χωρίς φλεγμονή, μέσα από την κατάλληλη διατροφή, έχεις ήδη κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόληψης, που σε θωρακίζει από σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, οδηγώντας ταυτόχρονα στη βελτίωση του βάρους και τη μεγιστοποίηση της υγείας σου. Στην Personal Wellness δίνεται μεγάλη σημασία στον τρόπο που θα διατρέφεσαι σωστά – και άρα ζεις καλύτερα.

Πώς γίνεται ο έλεγχος του εντερικού μικροβιώματος;

O έλεγχος του εντερικού μικροβιώματος πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα, από την άνεση του σπιτιού σου, με το ειδικά σχεδιασμένο κιτ συλλογής δείγματος της Personal Wellness. Ακολουθεί αποστολή του κιτ στο πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο της Personal Wellness. Το δείγμα επεξεργάζεται και αναλύεται από τους ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες του κέντρου και μέσα σε λίγες μέρες λαμβάνεις τα αποτελέσματα, μαζί με εξατομικευμένη αξιολόγηση, διαιτολογική εκτίμηση και σύσταση με τα κατάλληλα πρωτοκόλλα ενίσχυσης διατροφής-συμπληρώματα.

Σε ποιους απευθύνεται ο έλεγχος εντερικού μικροβιώματος;

Σε όσους:

  • αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας
  • βιώνουν έντονα φουσκώματα και δυσπεψία
  • πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
  • αναζητούν τη βέλτιστη υγεία µε φυσικούς τρόπους
  • επιθυμούν να προλάβουν την εμφάνιση νοσημάτων

πρόληψη

Διάλεξε το πρόγραμμα που ταιριάζει σε σένα

Η ευεξία είναι μια συνθήκη πολυεπίπεδη και σύνθετη. Στην Personal Wellness μπορείς να βρεις το πλάνο ευεξίας –διάρκειας 3 ή 6 μηνών– που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες: Για ισορροπία βάρους, ποιοτικό ύπνο, μακροζωία, υγεία του εντέρου, προστασία της καρδιάς, χρόνια κόπωση, αντιμετώπιση του στρες, απόκτηση ενέργειας, ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, υγιή μαλλιά/νύχια/δέρμα, καλύτερη αθλητική απόδοση, ανίχνευση βιοχημικών ανισορροπιών του οργανισμού μέσω της μεταβολομικής, διαχείριση των αλλαγών στην εμμηνόπαυση, σεξουαλική υγεία, ψυχική ισορροπία.

Βρείτε εδώ τα audio articles που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

Για να ακούτε τα άρθρα του OW που είναι διαθέσιμα σε ηχητική μορφή, μπορείτε να μας ακολουθήσετε σε Spotify και σε Apple Podcasts

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.