Εικονογράφηση: Ελένη Καστρινογιάννη

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ SEXTING ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ

Το sexting μεταξύ ενηλίκων μπορεί να είναι ένας ακόμα τρόπος να έρθεις πιο κοντά με τον/τη σύντροφό σου. Αρκεί να ακολουθήσεις στην αρχή κάποια βασικά βήματα.

Ας βάλουμε στην άκρη τα αρνητικά του και ας εστιάσουμε για μια φορά στα θετικά, τουλάχιστον για τους συναινούντες ενήλικες. Το sexting μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική επικοινωνία μεταξύ συντρόφων και να τονώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους. Μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την ερωτική πράξη.

«Το sexting επιτρέπει στα άτομα να εξερευνήσουν διαφορετικές πτυχές της ερωτικής εμπειρίας. Επίσης, επιτρέπει στους ανθρώπους να εξερευνούν περιοχές ταμπού των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων και να τις επικοινωνούν με κάποιον τον οποίο εμπιστεύονται και νιώθουν βαθιά οικειότητα», λέει σε άρθρο η ειδικός σχέσεων Ness Cooper.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το εργαστήριο Σεξουαλικότητας, Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Τέξας, τα ⅔ των ανθρώπων που κάνουν sexting επιδίδονται σε αυτό για λόγους πέραν του σεξ: το χρησιμοποιούν ως μέρος του προκαταρκτικού παιχνιδιού, για να επιβεβαιώσουν τη σχέση τους και με την προσδοκία ότι θα υπάρξει ανταπόδοση με μη σεξουαλικό τρόπο (όπως π.χ. με ένα ραντεβού).

Το Α και το Ω

Εννοείται ότι το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα σε αυτού του είδους την ερωτική επικοινωνία είναι η συναίνεση και από τις δύο πλευρές. Κανείς από τους συντρόφους δεν πρέπει να νιώσει πίεση προκειμένου να προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία.

sexting
Εικονογράφηση: Ελένη Καστρινογιάννη

Όσο για τις γυμνές φωτογραφίες; Μπορεί να είναι σέξι, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρος/η ότι το άλλο άτομο δεν θα τις μοιραστεί με κανέναν ή δεν θα τις δημοσιοποιήσει με κάποιον τρόπο. Better safe than sorry, στην περίπτωση αυτή. Θα πρέπει, επίσης, να προσέχεις πού αποθηκεύονται τέτοιου είδους κείμενα και φωτογραφίες και ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Βασικές οδηγίες sexting

  • Για αρχή, ρώτα τον/τη σύντροφό σου, αν θα τον/την ενδιέφερε να εξετάσει την επιλογή αυτή. Η συγκατάθεση είναι το πιο σημαντικό πράγμα.Προσπάθησε να εκφράσεις απλά την σκέψη και την επιθυμία σου. Κάθε αλλαγή σε μια ρουτίνα –πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το σεξ– είναι δύσκολη.
  • Αν η άλλη πλευρά συμφωνεί, ξεκίνα απλά, με λίγο φλερτ. Όπως και στο σεξ, έτσι και στο sexting τα προκαταρκτικά παιχνίδια φέρνουν αποτέλεσμα.
  • Εφόσον υπάρχει συναίνεση, μην φοβηθείς να είσαι ξεκάθαρος με το τι θες και το τι δεν σου αρέσει. Έτσι, θα τεθούν από την αρχή όρια και θα δομηθεί εμπιστοσύνη.
  • Δεν υπάρχει σωστός τρόπος sexting. Το μόνο που υπάρχει είναι αυτό που λειτουργεί για εσάς. Μείνε σε αυτό που θες να μοιραστείς με τον/τη σύντροφό σου και χρησιμοποίησε γλώσσα που ξέρεις ήδη ότι του/της αρέσει.
  • Μην ξεκινήσεις το sexting αν ο/η σύντροφός σου πρόκειται να πάει σε μια συνάντηση. Μια απλή πρώτη ερώτηση για το αν είναι απασχολημένος/η αρκεί για να αποφεύγεις μια άβολη στιγμή.
  • Μπορεί η υπομονή σου να είναι περιορισμένη, αλλά σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να την καλλιεργήσεις και να δώσεις στον/στη ο σύντροφό σου χρόνο. Δεν μπορείς να πιέσεις κανένα να κάνει κάτι αν δεν είναι έτομος.
  • Τέλος, φρόντισε να πάρεις feedback. Μάθε τι του/της άρεσε και τι όχι, πώς βίωσε την εμπειρία αυτή. Έτσι, θα καλλιεργήσετε ακόμα περισσότερο την μεταξύ σας σχέση και θα μπορέσετε να βελτιωθείτε.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.