ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ

Το ενισχυμένο CICAPLAST BAUME B5+ της La Roche-Posay είναι το υπερόπλο για την ανάπλαση, την επούλωση και την ανακούφιση του δέρματος από ερεθισμούς, τραυματισμούς, τσιμπήματα και ουλές. Η δύναμή του βασίζεται στην επιστήμη του μικροβιώματος, το οποίο έχει αναδειχθεί ο σημαντικότερος σύμμαχος στην άμυνα του οργανισμού.

Είναι εντυπωσιακό πόσα καινούργια πράγματα έχει κατανοήσει η επιστήμη για την υγεία από τη μελέτη του μικροβιώματος, του ζωντανού οικοσυστήματος δισεκατομμυρίων ευεργετικών βακτηρίων, μυκήτων και μικροοργανισμών, που ζουν στο σώμα μας και συγκεκριμένα στο έντερο και την επιδερμίδα μας. Το μικροβίωμα είναι τόσο ξεχωριστό στον καθένα όσο το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Το μικροβίωμα του δέρματος κάνει σπουδαία δουλειά. Όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά και με τον ίδιο τον οργανισμό μας, ώστε να μας προσφέρουν καθημερινά μια ασπίδα προστασίας από τους εξωτερικούς εισβολείς - άλλωστε η επιδερμίδα ανήκει στην πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος.

Πώς λειτουργεί το μικροβίωμα του δέρματος

Συγκεκριμένα, το μικροβίωμα είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση ενός ισχυρού προστατευτικού φραγμού, καθώς και για τον ρυθμό ανανέωσης των δερματικών κυττάρων. Χάρη σε αυτές τις δύο λειτουργίες του, προσφέρει ανοσολογική άμυνα απέναντι σε μολύνσεις και «υπηρεσίες» επούλωσης και ανάπλασης. Οι νεότερες μάλιστα έρευνες αποκαλύπτουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει το μικροβίωμα του δέρματος σε πολλές φλεγμονώδεις δερματοπάθειες, όπως η ατοπική και σμηγματορροϊκή δερματιτίδα και η ακμή.

Το υγιές μικροβίωμα είναι συνθήκη πολυπαραγοντική και έχει να κάνει με την κληρονομικότητα και τον τρόπο ζωής, τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε, τη διατροφή, την καλή φυσική κατάσταση, την ξεκούραση και όλα τα συναφή που σχετίζονται με την ευεξία και την υγεία μας. Συνεπώς, φροντίζοντας ολιστικά το σώμα και το δέρμα μας, του εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο μικροβίωμα, έναν δηλαδή ισχυρό σύμμαχο.

Cicoplast Baume

Όταν το δέρμα εκπέμπει SOS

Τι γίνεται όμως σε πιο έκτακτες περιπτώσεις; Πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας να επουλώσει ταχύτερα και καλύτερα έναν τραυματισμό για παράδειγμα; Μια ουλή ή έναν ερεθισμό;

«Το μικροβίωμα του δέρματος σχετίζεται άμεσα με την επούλωση των τραυμάτων και τον σχηματισμό των ουλών. Ορισμένα παθογόνα βακτήρια παρατείνουν τη φλεγμονή και εντείνουν τις ουλές, ενώ άλλα ρυθμίζουν τη φλεγμονή και επιταχύνουν την ανάπλαση, περιορίζοντας τον σχηματισμό ουλών» αναφέρει η Anne Laure Demessant-Flavigny εξειδικευμένη στη δερματολογία φαρμακοποιό και υπεύθυνη επικοινωνίας της La Roche-Posay, της Νο1 εταιρείας φροντίδας του δέρματος που συνιστούν οι δερματολόγοι παγκοσμίως.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες, οι επιστήμονες της La Roche-Posay διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια ενός τραυματισμού, το μικροβίωμα του δέρματος χάνει την ισορροπία του, καθώς αυξάνεται το επιβλαβές βακτήριο Pseudomonas και μειώνεται το οφέλιμο S. Epidermidis.

«Το Tribioma, ένα νέο πατενταρισμένο σύμπλοκο πρεβιοτικών, επανεξισορροπεί το μικροβίωμα του δέρματος αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων βακτηρίων και προάγοντας τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων που ελέγχουν τη φλεγμονή και υποστηρίζουν την ανάπλαση. Το Tribioma συνδυάζεται με κορυφαία καταπραϋντικά και επανορθωτικά, ενεργά συστατικά - Βιταμίνη 5 και Madecassoside σε μια πρωτοποριακή σύνθεση σχεδιασμένη για όσους ταλαιπωρούνται από τις σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις των ουλών» εξηγεί η Demessant-Flavigny.

Οι ουλές μάς ενοχλούν

Μιλώντας για τις επιπτώσεις των ουλών, είναι πολύ σημαντικές όχι μόνο σε σχέση με τη δυσφορία ή τον σωματικό πόνο που μπορεί να προκαλέσουν, αλλά και σε σχέση με την ψυχική ευεξία. Σύμφωνα με μελέτη του 2008, στο 50% των ανθρώπων με ουλές παρατηρείται χαμηλή αυτοεκτίμηση, στο 21% άγχος, στο 50% κακή διάθεση και αίσθημα απόγνωσης και στο 26% εκνευρισμός και θυμός.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Cicaplast Baume B5+

Cicaplast Baume

Αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης του μικροβιώματος, η La Roche-Posay ανανέωσε και βελτίωσε τη σύνθεση του περίφημου για την επουλωτική του δράση Cicaplast Baume B5 με το σύμπλοκο πρεβιοτικών Tribioma. Το νέο Cicaplast Baume B5+ θεωρείται ορόσημο στην επιστήμη του μικροβιώματος, καθώς εξασφαλίζει ταχύτερη και καλύτερη ανάπλαση από την 1η μέρα, αλλά και δράση κατά των σημαδιών.

Το Cicaplast Baume B5+ είναι το απόλυτο balm ανάπλασης που βελτιστοποιεί τη διαδικασία της επούλωσης και προλαμβάνει τον σχηματισμό ουλών. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, καθώς έχει δοκιμαστεί και σε βρέφη από 0 μηνών, ενώ συμβάλλει ακόμη στην ανακούφιση καρκινοπαθών που ακολουθούν κάποια θεραπεία από τις πιθανές παρενέργειες στο δέρμα.

Απαραίτητο στο φαρμακείο του σπιτιού μας

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Cicaplast Baume B5+ θα μπορούσε να είναι το όπλο κάθε σπιτιού απέναντι σε κάθε είδους ερεθισμό και τραυματισμό του δέρματος για όλα τα μέλη της οικογένειας. Χάρη στη δράση του, έχει δοκιμαστεί σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις και έχει αποδεχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό σε όλα τα παρακάτω:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΙ

 • Σε εγκαύματα / ηλιακά εγκαύματα
 • Σε μικροτραυματισμούς
 • Σε τσιμπήματα
 • Σε ερεθισμούς στην περιοχή της πάνας
 • Σε πτυχώσεις του δέρματος των μωρών που μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμούς & κοκκινίλες
 • Σε περιοχές που παρουσιάζουν ξηρότητα
 • Σε μικρό ρωγμές του δέρματος
 • Ουλές ακμής
 • Μετά από έρπητα

ΜΕΤΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ

 • Μετά από laser
 • Mετά από peeling
 • Για μασάζ μετά από αφαίρεση ραμμάτων

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

 • Σε ερεθισμένο δέρμα λόγω χημειοθεραπείας
 • Σε ερεθισμένο δέρμα λόγω ακτινοθεραπείας

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.