ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Οι ειδικοί αλλά και οι ίδιοι οι δρομείς συνιστούν το τρέξιμο ανεπιφύλακτα. Αν και τα οφέλη του τρεξίματος είναι πολλά, ενδιαφέρον έχουν οι προσωπικές ιστορίες πίσω από μια τέτοια επιλογή. Μία γυναίκα, που έβαλε το τρέξιμο στη ζωή της, μοιράζεται τη δική της.

Το τρέξιμο έχει πολλά οφέλη και όλα τα επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν υπέρ του. Όλο και περισσότερος κόσμος γεμίζει τα πάρκα τρέχοντας. Όλο και περισσότεροι συμμετέχοντες τρέχουν σε διοργανώσεις μαραθωνίου. Για τον καθένα από αυτούς το τρέξιμο είναι μια προσωπική υπόθεση με ορισμένα ενδεχομένως κοινά: τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την ευεξία, την ελάττωση των πόνων

«Το τρέξιμο αποφορτίζει, καθαρίζει το μυαλό, σου προσφέρει καθημερινά μια αλλιώτικη ψυχοθεραπεία», μας είπε μία γυναίκα που, βάζοντάς το στη ζωή της, την είδε να αλλάζει. Διαβάζοντας την ιστορία της, το τρέξιμο έγινε έμπνευση και για εμάς.

«Το τρέξιμο είναι ο προσωπικός μου χρόνος»

Από τότε που θυμάμαι τη ζωή μου, είναι ένα συνεχές «τρέξιμο». Μετά το Πολυτεχνείο, έπιασα αμέσως δουλειά και ούτε θυμάμαι πώς περνούσαν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια… Μέχρι που απέκτησα τα δύο παιδιά μου. Τότε ήταν που το «τρέξιμο» έγινε πιο απαιτητικό. 

Τότε ήταν όμως που δεν μπορούσα πλέον να αντεπεξέλθω. Μέσα στα τόσα καθημερινά «πρέπει», έχασα τον εαυτό μου. Χρειαζόμουν μια διέξοδο. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα την έβρισκα κυριολεκτικά στο τρέξιμο.  

Μέχρι τότε, πέρα από τον στίβο που έκανα στο σχολείο, έμενα μακριά από οποιαδήποτε μορφή άθλησης. Ξαφνικά όμως, μια μέρα έβαλα φόρμα, αθλητικά παπούτσια, άνοιξα την πόρτα και άρχισα να τρέχω. Δεν κατάλαβα πώς και γιατί. Ίσως να ένιωθα ότι μετά από δύο γέννες το σώμα μου είχε αλλάξει τόσο που δύσκολα θα επανερχόταν. Ίσως υποσυνείδητα να ήθελα να τρέξω μακριά από τις υποχρεώσεις που με πίεζαν. 

Αργότερα κατάλαβα ότι χρειαζόμουν προσωπικό χώρο και χρόνο. Το τρέξιμο είναι η δραστηριότητα που βρήκα μόνο για μένα. Είναι το διάστημα που αφιερώνω στον εαυτό μου, στις σκέψεις μου, στα όνειρα μου. Είναι μια ευκαιρία να κάνω πλάνα και να σχεδιάσω το μέλλον. 

«Το τρέξιμο με βοηθάει ψυχολογικά και με αποφορτίζει»

Το τρέξιμο πλέον μου προσφέρει απίστευτη ευεξία, είναι η δική μου «ψυχοθεραπεία» και αυτός είναι ο λόγος που το αγαπώ, όχι τα αποτελέσματα στο σώμα μου. Το τρέξιμο με βοηθάει στα δύσκολα. Δεν δίνει χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματά μου, αλλά μου επιτρέπει να δω τα πράγματα με καθαρό μυαλό, να αποστασιοποιηθώ και να τα αξιολογήσω σωστά.

Αν κρίνω από το «άδειασμα» των σκέψεων και των ανησυχιών μου, όταν τρέχω, καταλαβαίνω γιατί οι ειδικοί μιλούν για την «ευφορία του δρομέα». Το τρέξιμο μοιάζει με διαλογισμό. Όταν είμαι στρεσαρισμένη ή νευριασμένη, βάζω τα αθλητικά μου παπούτσια και πηγαίνω για τρέξιμο. Αφού διανύσω μερικά χιλιόμετρα, επιστρέφω στο σπίτι ήρεμη και ανανεωμένη. 

Για μένα, τα αθλητικά παπούτσια είναι σημαντικά και γι’ αυτό προσεκτικά επιλεγμένα. Τρέχω με τα καινούργια ULTRABOOST 22 από τη σειρά adidas Running που είναι ειδικά σχεδιασμένα να προσφέρουν μια βελτιωμένη εφαρμογή 360 μοιρών στο γυναικείο πόδι, αφού έχουν φτιαχτεί λαμβάνοντας δεδομένα από μια βάση 1,2 εκατ σαρώσεων γυναικείων ποδιών! Τα ULTRABOOST 22 έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από γυναίκες για γυναίκες και αποδίδουν περισσότερη ενέργεια στο μπροστινό μέρος κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. 

– Ελένη Κ. Μηχανικός, μητέρα δύο παιδιών

Η καινούργια απόχρωση ULTRABOOST 22 καθώς και το νέο SOLARGLIDE 5 για γυναίκες δρομείς είναι διαθέσιμα στο adidas.gr, στα καταστήματα adidas, καθώς και σε συνεργαζόμενα καταστήματα αθλητικών ειδών.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.