ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ: ΦΤΙΑΞΕ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ «ΜΕΤΡΑΕΙ»
Μους σοκολάτας με γιαούρτι και cottage, που σε βοηθά να καλύψεις τις ανάγκες σου σε πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη και χωρίς σκόνη πρωτεΐνης.
Λατρεύω τα γλυκά που μοιάζουν με κάτι κλασικό και «βαρύ», αλλά στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένα από θρεπτικά, αγνά υλικά. Αυτή η πρωτεϊνική μους σοκολάτας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν περιέχει σκόνη πρωτεΐνης, αλλά χάρη στα φυσικά υλικά που χρησιμοποιώ –όπως το στραγγιστό γιαούρτι και το cottage cheese– γεμίζει κάθε κουταλιά με πρωτεΐνη, χωρίς να χάνεται ίχνος σοκολατένιας απόλαυσης.
Η συγκεκριμένη μους σοκολάτας είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να κλείσω τη μέρα χωρίς τύψεις. Μπορώ να την ετοιμάσω από την προηγούμενη, ενώ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Με έχει «σώσει» σε περιόδους που προσέχω τη διατροφή μου και θέλω να φάω κάτι σοκολατένιο, χορταστικό και υγιεινό. Δεν πρόκειται να υποκύψεις σε λιγούρες για junk, αν έχεις τέτοια γλυκά έτοιμα στο ψυγείο.
Το μυστικό είναι να χτυπήσουμε καλά τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη, αέρινη υφή. Η γεύση της κουβερτούρας σε συνδυασμό με το μέλι δίνει μια γεμάτη αλλά φυσική γλυκύτητα. Για τη βάση, χρησιμοποιώ γκρανόλα: δίνει τραγανή υφή και κάνει κάθε ποτήρι να θυμίζει έτοιμο γλυκό βιτρίνας.
Tip: Η μους σοκολάτας τρώγεται αμέσως μόλις φτιαχτεί, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμη αν την αφήσεις να παγώσει για 2-3 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Συνταγή για πρωτεϊνική μους σοκολάτας με βάση γκρανόλα
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 4 ποτήρια των 200 ml
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 200 γρ. cottage cheese
- 150 γρ. κουβερτούρα (τουλάχιστον 55%), λιωμένη
- 60 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 100 γρ. γκρανόλα (για τη βάση)
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε το γιαούρτι, το cottage, το μέλι και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία, ομοιογενή κρέμα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και η μους σοκολάτας να γίνει αέρινη.
Μοιράζουμε την γκρανόλα σε 4 ποτήρια ως βάση.
Από πάνω μοιράζουμε τη μους σοκολάτας και ισιώνουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Απολαμβάνουμε απευθείας ή αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με έξτρα γκρανόλα και προαιρετικά με ένα φυλλαράκι δυόσμου.