Καρολίνα Δωρίτη

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΓΝΟ «NICECREAM» ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

To «nicecream» φράουλα δεν είναι παγωτό, αλλά είναι εξίσου απολαυστικό, χωρίς ζάχαρη και φτιαγμένο από αγνά φρούτα.

Μπορεί να έχετε ακούσει ή δει το nicecream φράουλα στα social media, όπου τα τελευταία χρόνια κάνει σταθερά την εμφάνιση του. Είναι vegan, δεν έχει ζάχαρη ούτε άλλα πρόσθετα, απαιτεί λίγα υλικά και λίγα μόλις λεπτά για να γίνει, ενώ πάνω απ’ όλα είναι γεμάτο βιταμίνες!

Το nicecream δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα καλό σορμπέ. Έχει την τέλεια υφή, την οποία οφείλει στη θαυματουργή μπανάνα, και την τέλεια γεύση από τα φρέσκα φρούτα που επιλέγουμε, στην προκειμένη περίπτωση τις φράουλες. Δεν θέλει παγωτομηχανή. Είναι δροσερό και απολαυστικό ενώ μας κάνει πραγματικά καλό.

Η μόνη προετοιμασία που απαιτείται για να το φτιάξουμε είναι να κόψουμε τα φρούτα και να τα βάλουμε στην κατάψυξη να παγώσουν από την προηγούμενη ημέρα. Τα φρούτα πρέπει να είναι καλά παγωμένα για να αποκτήσει το nicecream την υφή του παγωτού. Χρειαζόμαστε επίσης ένα καλό μπλέντερ ή μούλτι με διπλό ή τριπλό μαχαίρι. Θέλει προσοχή όταν λιώνουμε παγωμένα φρούτα, για να μην κάψουμε το μηχάνημα. Θέλει να πατάμε το κουμπί για λίγο και να επαναλαμβάνουμε με διαλείμματα, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Στην αρχή τα φρούτα γίνονται σαν τρίμμα και στη συνέχεια όσο το δουλεύουμε αποκτά υφή κρεμώδη, σαν του καλύτερου παγωτού!

Φτιάχνω nicecream πολύ συχνά, όχι μόνο επειδή είναι υγιεινό αλλά επειδή πραγματικά το απολαμβάνω. Αρέσει πολύ και στα παιδιά – και τι καλύτερο από το να τρώνε παγωτά του εμπορίου; Μπορούμε να το φτιάξουμε σε μεγαλύτερη ποσότητα και να το αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, αλλά σκληραίνει. Προσωπικά, προτιμώ να το φτιάχνω σε μικρές ποσότητες που πρόκειται να καταναλωθούν άμεσα. Έτσι κι αλλιώς γίνεται μέσα σε 10 λεπτά. Αν τα φρούτα είναι εύγεστα και γλυκά, δεν χρειάζεται καν να προσθέσουμε γλυκαντικό. Αν οι φράουλες είναι ξινές και το θέλουμε πιο γλυκό τότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.

Συνταγή για nicecream φράουλα χωρίς ζάχαρη

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά + μια μέρα κατάψυξη
  • Vegan | Gluten-free

nicecream
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 2 μερίδες

  • 130 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. μπανάνα καθαρισμένη
  • 20 ml γάλα αμυγδάλου
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα: Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες και τα αποθηκεύουμε σε δοχείο με καπάκι καλά κλεισμένο, στην κατάψυξη. Όσο πιο σωστά έχουν παγώσει, τόσο καλύτερη η υφή του «παγωτού» μας.

nicecream
Καρολίνα Δωρίτη

Την επόμενη ημέρα: Βάζουμε στο μπλέντερ πρώτα την μπανάνα με το γάλα αμυγδάλου και πατάμε το κουμπί σταδιακά. Αρχικά γίνεται τρίμμα. Μόλις γίνει όλη τρίμμα και δεν έχει κομμάτια προσθέτουμε και τη φράουλα.

Πατάμε πάλι το κουμπί σταδιακά (αν θερμανθεί πολύ, θα βγει πολύ λιωμένο), μέχρι να αρχίσει να αποκτά την υφή παγωτού.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το γλυκαντικό (αν χρησιμοποιούμε) και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σαν παγωτό. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.