iStock

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ DRESSING ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Ένα κρεμώδες dressing με λεμόνι και σκόρδο μπορεί να συνοδέψει ιδανικά μια πράσινη σαλάτα και να σε κάνει να τη δεις με άλλο μάτι.

Το μυστικό για να δώσεις ιδιαίτερη γεύση σε μια σαλάτα και να κάνεις τα παιδιά ή τους καλεσμένους σου να τη ζητούν ξανά και ξανά βρίσκεται στο dressing!

Μπορεί το σκόρδο να το αποφεύγαμε ως παιδιά, αλλά ως ενήλικες το χρησιμοποιούμε στις περισσότερες συνταγές αφού δίνει ένα μοναδικό άρωμα στο φαγητό. Από την άλλη, το λεμόνι είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνη C που ταιριάζει ιδανικά σε πολλά φαγητά, όπως οι σούπες ή τα κρεατικά.

Η Marianne Williams από το διαδικτυακό περιοδικό Eating Well συνδυάζει αυτά τα υλικά, προσθέτει μερικά ακόμα και δημιουργεί ένα πεντανόστιμο dressing, υπενθυμίζοντάς μας ότι έτσι μπορούμε να εντάξουμε πιο εύκολα το σκόρδο στη διατροφή μας.

Πώς να φτιάξετε κρεμώδες dressing με λεμόνι και σκόρδο

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κεφάλι σκόρδου
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο σε δύο μέρη
  • ½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών (αν δεν το βρίσκετε εύκολα στην αγορά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό)
  • 2 ½ κ.γ. μουστάρδα
  • 1 ½ κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού (μάθετε το μυστικό για να βγάζετε περισσότερο χυμό)
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι

ντρέσινγκ με σκόρδο και λεμόνι
iStock

Παρασκευή:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Κόψτε και πετάξτε την άκρη από το κεφάλι του σκόρδου. Τοποθετήστε το σκόρδο, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ρίξτε από πάνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

3. Τυλίξτε το σκόρδο σφιχτά στο αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι οι σκελίδες να μαλακώσουν εντελώς. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά.

4. Έπειτα, πιέστε τις σκελίδες σκόρδου σε μια καθαρή επιφάνεια κοπής και πετάξτε τις φλούδες του. Με την επίπεδη πλευρά ενός μαχαιριού λιώστε το σκόρδο μέχρι να γίνει πάστα.

5. Μεταφέρετε την πάστα σκόρδου σε ένα βάζο με καπάκι ή σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το βουτυρόγαλα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το υπόλοιπο λάδι.

6. Τέλος, κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε το (ή αν χρησιμοποιήσατε μπολ ανακατέψτε δυνατά με ένα σύρμα), μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το dressing είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.