© 2023 Evan Agostini/Invision/AP Photo

Η GISELE ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

Μετά από διάφορες δοκιμασίες που πέρασε στη ζωή της, η Gisele Bündchen υπεραμύνεται του δικαιώματος να δίνει μια μητέρα προτεραιότητα στον εαυτό της.

Γενικά, η Gisele Bündchen δεν περνάει καλά. Δηλαδή, περνάει καλύτερα από ό,τι την περασμένη διετία και σίγουρα από το πώς περνούσε στα 20 της, όταν έκανε καριέρα ως supermodel και είχε στην καθημερινότητα της κρίσεις πανικού, κρίσεις άγχους και κατάθλιψη. Αλλά γενικά, δεν είναι εύκολη η ζωή της τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε η 43χρονη Βραζιλιάνα στο People, «όταν βρέχει, κάνει κατακλυσμό. Δεν πέφτει λίγη βροχή». Δηλαδή, όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί, εμφανίζονται παράλληλα πολλά άλλα. Όπως συμβαίνει σε όλους μας. Και τότε επιλέγουμε πώς θα πορευτούμε στη συνέχεια. Αν θα μείνουμε στα προβλήματα ή αν θα βρούμε τρόπο να τα ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε.

Η Gisele μετά το διαζύγιο

Είναι η πρώτη της συνέντευξη που δίνει η Gisele Bündchen αφότου χώρισε με τον θρύλο του NFL, Tom Brady. Έπειτα από 13 χρόνια γάμου, τα προβλήματα υγείας των γονιών της και την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των δυο έφηβων παιδιών της στον εγκλεισμό της πανδημίας, είπε «με τις πολλές διαφορετικές ανατροπές που μας προσφέρει η ζωή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε, δεδομένου πάντα του τι συμβαίνει στο περιβάλλον μας».

Gisele
O Tom Brady και η Gisele Bündchen σε εκδήλωση, μια πενταετία πριν πάρουν διαζύγιο. © 2017 Charles Sykes/Invision/AP Photo
O Tom Brady και η Gisele Bündchen σε εκδήλωση πριν πάρουν διαζύγιο.

Στη δική της περίπτωση αυτό ήταν να κάνει focus στον εαυτό της. «Και όχι, δεν είναι εγωιστικό να προσέχει τον εαυτό της μια μητέρα, όπως μας “διδάσκει” η κοινωνία», διεμήνυσε η Gisele διερωτώμενη: «Γιατί να είναι εγωιστικό; Κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για σένα. Το μόνο άτομο που θα κάνει αυτές τις επιλογές είσαι εσύ. Γιατί τελικά, είσαι το πρώτο άτομο που θα επηρεαστεί από αυτό.

Gisele Bundchen
Με τον γιο της, το 2013. © 2013 Stew Milne/AP Photo
Με τον γιο της, το 2013.

»Μετά, είναι τα παιδιά σου, είναι ο σύζυγός σου, είναι η οικογένειά σου. Πρώτα όμως πρέπει να βάλεις τη δική σου μάσκα οξυγόνου. Έτσι, είσαι καλύτερη μητέρα, καλύτερη φίλη, πιο ήρεμη, πιο υπομονετική, πιο τρυφερή, πιο προσγειωμένη. Όταν δεν είσαι καλά, όσοι είναι γύρω σου πονούν. Πώς μπορείς λοιπόν να νιώθεις ένοχη που δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου;»

Στο καρναβάλι του Ρίο.
Στο καρναβάλι του Ρίο. © 2023 Silvia Izquierdo/AP Photo
Στο καρναβάλι του Ρίο.

Όχι στο αλκοόλ, ναι στον διαλογισμό

Πέρα από το να γυμνάζεται καθημερινά, να προσέχει τη διατροφή της και να κάνει διαλογισμό, η Gisele Bündchen αποφάσισε να κόψει το αλκοόλ – το οποίο είχε ως «εργαλείο» για να διαχειρίζεται το άγχος της από όταν ήταν 20. Όπως εξήγησε, κάπου στα 40 της διαπίστωσε πως υπήρχε τεράστια διαφορά μεταξύ του πώς ένιωθε όταν έπινε κρασί και όταν δεν έπινε. «Όταν έκοψα το αλκοόλ αισθάνθηκα σαν να καθάρισε το μυαλό μου. Άρχισα να παρατηρώ πράγματα που έως τότε αγνοούσα. Επίσης, κοιμόμουν καλύτερα».

Σε αγώνα
Με τον τότε σύζυγό της και την κόρη τους, το 2017. © 2017 Patrick Semansky/AP Photo
Με τον τότε σύζυγό της και την κόρη τους, το 2017.

Σε ό,τι αφορά το διαλογισμό, είπε ότι «μερικές φορές, αποσυνδεόμαστε πάρα πολύ από το σώμα μας, επειδή ξεφεύγουμε από τον εαυτό μας. Από κεκτημένη ταχύτητα προσθέτουμε περισσότερες υποχρεώσεις και απλά επιβιώνουμε. Νιώθω ότι κάθε φορά που έχουμε τη δυνατότητα να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, να νιώσουμε ξανά το σώμα μας, να είμαστε παρόντες, είναι υπέροχο.

»Το αυτοκίνητο μας δεν το πάμε για σέρβις; Ε, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τον εαυτό μας. Ο διαλογισμός είναι σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω και να παρατηρείς τι συμβαίνει, σαν να βλέπεις ταινία. Μολονότι νιώθεις τα συναισθήματα, δεν είσαι προσκολλημένος σε αυτά. Και όταν τα παρατηρείς, μπορεί να κάνεις ένα βήμα να απομακρυνθείς. Αυτό σου επιτρέπει να πάρεις μια ανάσα και να λειτουργήσεις προνοητικά. Όχι να αντιδράσεις σε κάτι».

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.